-
Mietin, että mahdetaanko suomessa valmistetuissa metvursteissa käyttää pelkästään kotimaista hevosta. Mistähän sen saisi selville.
Yritin dokumentin jälkeen katsoa netistä, että onko mitään sivua missä vakuutettaisiin, että jos ostan kaupasta kotimaisen metvurstin niin siinä ei ole rääkättyä hevosta.
Löysin ainoastaan sivun jossa sanottiin, että suomeen tuodaan hevosenlihaa vuosittain ja tuontimaat ovat Brasilia, Kanada, Uusi-Seelanti, Irlanti Alankomaat Belgia, Liettua ja Ruotsi.
Mietin, että mitkä takeet on sillä että näistä maista tuotu liha on kunnolla kohdelluista eläimistä.
Ulkomailta tulee lihaa koska kotimaasta ei saa tarpeeksi hevosenlihaa tuotantoon, mutta mihin se ulkomainen liha menee? Myydäänkö sitä erikseen lihatiskillä vai tungetaanko se kotimaiseen metvurstiin.
Yritin dokumentin jälkeen katsoa netistä, että onko mitään sivua missä vakuutettaisiin, että jos ostan kaupasta kotimaisen metvurstin niin siinä ei ole rääkättyä hevosta.
Löysin ainoastaan sivun jossa sanottiin, että suomeen tuodaan hevosenlihaa vuosittain ja tuontimaat ovat Brasilia, Kanada, Uusi-Seelanti, Irlanti Alankomaat Belgia, Liettua ja Ruotsi.
Mietin, että mitkä takeet on sillä että näistä maista tuotu liha on kunnolla kohdelluista eläimistä.
Ulkomailta tulee lihaa koska kotimaasta ei saa tarpeeksi hevosenlihaa tuotantoon, mutta mihin se ulkomainen liha menee? Myydäänkö sitä erikseen lihatiskillä vai tungetaanko se kotimaiseen metvurstiin.