Lohi - katkarapukakku
1 pkt paahtoleipää
Katkaraputäyte:
1 ps (180g) katkarapuja
1 prk katkaraputuorejuustoa
1 rkl hunajaa
tilliä
mustapippuria
Lohitäyte:
100g kylmäsavulohta
½ putkiloa majoneesia
1 pieni prk maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
pippurirouhetta
tilliä
Kostutus:
Kalalientä
Kuorrutus:
½ putkiloa majoneesia
1 iso prk tuorejuustoa
sitruunanmehua
Koristeluun
Katkarapuja
kylmäsavulohta
kirsikkatomaattia
tilliä
Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu tuorejuuston joukkoon. Mausta. Lohitäytettä varten silppua lohi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet ja majoneesi. Valmista kakku niin. että lohitäytettä tulee kahteen väliin ja raputäytettä yhteen väliin, eli leipäkerroksia tulee yhteensä neljä. Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto ja mausteet. Sivele kakku kuorrutuksella. Koristele.
Reseptit: Marja Vehnämaa