katkarapu/kalavoileipäkakku

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kohta tulee kiire :)
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Lohi - katkarapukakku
1 pkt paahtoleipää

Katkaraputäyte:

1 ps (180g) katkarapuja
1 prk katkaraputuorejuustoa
1 rkl hunajaa
tilliä
mustapippuria

Lohitäyte:

100g kylmäsavulohta
½ putkiloa majoneesia
1 pieni prk maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
pippurirouhetta
tilliä

Kostutus:

Kalalientä

Kuorrutus:
½ putkiloa majoneesia
1 iso prk tuorejuustoa
sitruunanmehua

Koristeluun

Katkarapuja
kylmäsavulohta
kirsikkatomaattia
tilliä

Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu tuorejuuston joukkoon. Mausta. Lohitäytettä varten silppua lohi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet ja majoneesi. Valmista kakku niin. että lohitäytettä tulee kahteen väliin ja raputäytettä yhteen väliin, eli leipäkerroksia tulee yhteensä neljä. Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto ja mausteet. Sivele kakku kuorrutuksella. Koristele.


Reseptit: Marja Vehnämaa
 
Mulla olisi yksi ihan huippuhyvä lohivoileipäkakun ohje, mutta se on niin pitkä ja monimutkainen se ohje.. Siis kun leivätkin vedetään murusiksi ja painellaan pyöreään kakkuvuokaan. Siinä on lohitäyte ja kasvistäyte, joihin käytetään liivatetta ja kaikkea.

Mut se on oikeasti ihan hirmuisen hyvää. Meillä on sitä monissa juhlissa ollut ja aina on kauppansa tehnyt.
 

Yhteistyössä