kasvis syöjän jouluruoka??

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
äitikkä
Jospa kuitenkin kysyisit. Tänään juuri aiheesta keskustelin kahden kasvissyöjän kanssa ja ainakin heillä oli ihan erilaiset ajatukset siitä, mikä on juhlavaa joulukasvisruokaa. Toisen mielestä ainakin peruslaatikot on ok. Voithan vaikka ohimennen kysäistä, onko laatikot ok. Rosolli, perunat, kasvispihvit/mureke tulee mieleen.
 
vieras
Porkkana-couscouspatee (neljälle)

0,5 dl öljyä
1 sipuli
250 g porkkanasosetta
150 g valkosipulilla maustettua kaura- tai soijatuorejuustoa
1,5 dl couscous-suurimoita
2 dl vettä
2 rkl öljyä
1/2 kasvisliemikuutiota
1 tl kuivattua minttua
1 tl muskottipähkinää

Silppua sipuli pieneksi. Kuullota sitä pannussa öljyssä. Lisää joukkoon porkkanasose. Mikäli sose ei ole jo valmiiksi kypsää, hauduta seos kypsäksi. Lisää lopuksi tuorejuusto pieninä nokareina.

Kuumenna kasarissa vesi ja lisää siihen sen kiehuessa kasvisliemikuution puolikas ja öljy. Lisää couscous-suurimot; ota kasari levyltä ja anna suurimoiden turvota. Lisää mausteet. Sekoita vielä hetki lämpimän levyn päällä.

Sekoita irtonainen couscous porkkanasoseen joukkoon. Painele seos hyvin voideltuun syvään vuokaan, ja anna sen vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Halutessasi voit tehdä pateen myös esimerkiksi punajuuresta tai lantusta.

http://plaza.fi/ellit/juhlat/joulu/jouluruoka/mita-vegaanille-joulupoytaan
 
Mä ite söin kun olin kasvissyöjä esim. laatikoita, sienisalaattia, tavallisia salaatteja, joskus paistoin itselleni punajuuriraastepihvin. Mitään soijapateita en koskaan syönyt. Mutta söin munaa ja maitotuotteita. Jos on totaali-vegaani, niin tavalliset laatikot eivät käy.
 

Yhteistyössä