Kaski vuotiaan päiväunet

  • Viestiketjun aloittaja Muurahainen
  • Ensimmäinen viesti
Muurahainen
Missä teidän kaksi vuotiaat nukkuvat päiväunensä? Nukkuvatko ollenkaan rattaissa? Entä helteellä? Monet unet ottavat ja kuinka kauan nukkuvat?
Mihin aikaan yöunille entä heräväätkö öisin?

Mielenkiinnosta kyselen. Anteeksi sekava kysymys-sarja!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.07.2005 klo 20:37 Muurahainen kirjoitti:
Missä teidän kaksi vuotiaat nukkuvat päiväunensä? Nukkuvatko ollenkaan rattaissa? Entä helteellä? Monet unet ottavat ja kuinka kauan nukkuvat?
Mihin aikaan yöunille entä heräväätkö öisin?
Parhaiten nukkuu omassa sängyssä päikkärit. Rattaissa nukahtaa huonosti mutta hänet saa sinne nukkumaan (esim. rannalla) tosin vähän myöhemmin kuin normaalisti menisi. Ei nuku vaunuissa yhtä kauan kuin sängyssä.

Nyt helteellä olen huomannut että nukkuisi pidemmät päikkärit. Yöunille menee n. klo 20 ja nukkuu yön hyvin jos on terve.
 
Huispaaja
Meillä nukkuu yhdet parin tunnin päiväunet ja illalla menee nukkumaan nyt kesälomalla noin klo 20. Keväällä, kun oli hoidossa meni yöunille aiemmin. Nukkuu noin 11 tuntia.
Rattaissa ei ole nukkunut lähes vuoteen.
 
nansa
meillä päiväunet noin 1,5tuntia, mutta siihen ennen kuin nukahtaa vierähtää helposti yli tunti...

Yöunille menossa meillä hieman kesäaikataulu... menee nukkumaan tuossa 21-22 välillä (joskus myöhemminkin) ja herää aamulla klo 8-9. Mutta mitäs siitä, kun kotona ollaan, niin kiva aikataulu, sopii äidille B)
 
Meillä tyttö nukkuu useinkin rattaissa, nyt helteillä vähempi. Sisällä kuitenkin vähän viileämpi. Unet ovat 1-2h.
Yö unille noin 20.30. Joskus vähän aikasemmoínkin. Riippuu päivästä. Ja nukkuu 10h.
 
ilonpisara
Meidän 2v poika ei nuku rattaissa, lopetti alle vuoden ikäisenä, kun oppi kävelemään. Eli sisällä aina nukkuu ja yhdet päikkärit, n.2-3h. Yöt nukkuu hyvin, n. 21.30-8.30. :)
 
No nyt on meillä kesäloma rytmi, joka on tämmöinen suurinpiirtein. Yöunille 22 (nukahtaa 22-23) ja ei herää yöllä yleensä, jos herää niin peitteleminen yleensä riittää, joskus juo vähän mukista vettä.
Aamulla herää 7.30-9.30, eli aamuista ei koskaan tiedä, yleisin on 8 jälkeen. Sit päiväunet on n. 13-15, joskus herää vasta 16 aikaan.
 
meillä helteen takia nukkuminen hieman vaikeampaa. :/ Ensinnäkin matkustelun takia tyty ei enää nukahda itse kuten ennen vaan pitää nukuttaa. :whistle: Sitten kuumuus joko herättää yöllä 2h ajaksi :eek: tai sitten herää aikasemmin kuten tänä aamuna eli klo puoli 5... \|O

Niin päikkärit on yleensä n.2h, yöunet vaihtelevat 8h-10h. On ollut aina aikainen lintu :whistle: mutta jos nukkuu puoli seitsemäänkin ollaan ihan tyytyväisiä.
 
Yhdet päiväunet nukkuu meiän neiti ja omassa sängyssä, mahdollisimman pimeässä, onneks on makkarissa tumma paperikaihdin B) . Nukkuu 2-3h, eilen jopa 4h, kun viikko sitten syntynyt pikkuveli on vähän "ottanut voimille" :) Yöunille menee tällä hetkellä viimeistään klo 21.00, hoidossa ollessa meni jo 20.00. Nyt tosin välillä mennyt yli yhdeksäänkin näin kesällä...mut ysistä pyritään pitämään kiinni. Nyt n kk ennen veljen syntymää neiti alkoi taas tulla yöllä väliimme, vaikka meni jo monta kuukautta niin, että nukkui heräämättä omassa sängyssä. Liekö joku asiaaan kuuluva vaihe. Aamulla heräilee 7-8.30 välillä...tällä viikolla melkein joka aamu 7 maissa :whistle: Vaunuissa nukkumisen lopetti aika tarkalleen vuosi sitten.
 
Poika 1 v. 10 kk, nukkui aikaisemmin vain rattaissa,nyt pari kuukautta myös sisällä parivuoteessa tai omassa sängyssään. Päikkäreille nukahtaa,joko sänkyyn äidin kainaloon tai keinutuolissa syliin. Helteet/sateet ilmeisesti vaikuttivat tähän muutokseen. Yhdet päikkärit ja n.1h-2h. Nukkumaan illalla yleensä 21.00-21.30 eikä yleensä heräile öisin, tosin niitäkin öitä toki on, kun kipitetään äidin ja isin väliin.

Niin ja nukkuu 10-11 tunnin yöunia.

 
tenavien äiti
Meillä tuli 2v.täyteen lauantaina ja nyt ei enää pariin vikkoon nukkunu ollenkaan päikkäreitä.Nukkuu yöunia 12-13 tuntia ja se tuntuu meidän ikiliikkujalle riittävän.Menee iltaisin n.19.30 nukkumaan ja herää n.7.30-8.30 aamuisin.
 
shania
Meillä tullu ongelmaksi päikkärit.Noin 3 kertaa viikossa on semmosia päiviä ettei todellakaan saada päiväunille.Ehkä tää on ohimenevä juttu...itse kaipais huokahdus taukoa, koska meidän 2-vuotias aikamoinen menijä.Nukkuu tavallisesti 10h yössä heräämättä ja päiväunet 2h.Niinä päivinä kun päiväunista ei tuu mitään, laittaa toki aikaisemmin nukkumaan ja nukkuu ylensä 12h.
 

Yhteistyössä