Karppaajat, ostin nyt sitten tummaa suklaata... Kertokaapas

  • Viestiketjun aloittaja "Heiti"
  • Ensimmäinen viesti
"Heiti"
Energiaa 2361/568 100g
Proteiinia 7,5g
Hiilarit 41,4g
Rasvaa 41g

Onhan nyt oikeaa???

Ainekset: sokeria, kaakaomassa, kaakaovoi, kermajauhe, täysmaitojauhe. Suklaassa kaakaota vähintään 48%
 
"Riittu"
En itse tällä hetkellä karppaa, mutta aiemmin kyllä. Käytin silloin suklaana sellaista, jossa oli vähintään 70% tai 80% kaakaota. Ja ainekset-listassa ei mainittu ensimmäisenä sokeria.
 
"Heiti"
[QUOTE="Riittu";22954160]En itse tällä hetkellä karppaa, mutta aiemmin kyllä. Käytin silloin suklaana sellaista, jossa oli vähintään 70% tai 80% kaakaota. Ja ainekset-listassa ei mainittu ensimmäisenä sokeria.[/QUOTE]

Ei jumalauta, mä en osaa ostaa edes suklaataaa :O Prkl ketuttaa!
 
Taitaa olla pandan suklaata? En kyllä tuota söis, jos karpata aikoisin. Niinkuin "Riittu" mainitsi, niin valitse sellainen suklaa, jossa kaakaota väh. 70% mielellään 85%. Ja tuo, että sokeri ainesosaluettelossa ekana kertoo, että kyseessä ei ole "kunnon" tumma suklaa vaan pelkkä sokerimössö.
 
"sondersson"
joo kannattaa ostaa sellaista missä on vähintään 70 % kaakaota. Ja esim. Ekolosta löytyy sellaisia missä ei ole sokeria ollenkaan vaan makeutukseen on käytetty marjajauhetta yms. Tosin ne ei sitten kaikkien suuhun maistu hyvältä.
 
Se on tummaa suklaata jos ainesosaluettelo alkaa sanalla kaakaomassa. Jos se alkaa sanalla sokeri niin kellojen pitäis soida. Silloin siinä on sokeria enemmän mitä kaakaota.

Onhan tuo tummaa, mutta ei sitä 'oikeaa'.
 
"pah"
Tummansuklaan terveysvaikutukset (niille jotka uskoo sellaisiin) vaikuttavat vasta kun suklaan kaakaota on 70% tai enemmän, mutta kaikenmaailman halpismerkit tunkevat tuota tummaa -sanaa suklaisiinsa vaikkei kaakaota todellisuudessa ole kuin tuo jotakin 33%-48% väliltä :/ Siinä menee ihmiset ihan sekaisin!!! :(
Jos haluaa ostaa oikesti tummaata ja vieläpä hyvänmakuista suklaata, suosittelen fazerilta sellaista ohutta levyä, pahvipäällysteinen, jossa lukee vielä isolla päällä heti että 70%
 
..
Jos on jotain pandaa tms, niin melkein sama kun söisit tavis suklaata, tätä mä söin kun karppasin, pari palaa päivässä, enempää ei pystyny http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_0jooGJefRwY/StoKX1l1kPI/AAAAAAAAAl4/Qc7eSvdkSrY/s320/loka17%2B006.jpg&imgrefurl=http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.com/2009/10/chocolate-for-womans-soul.html&usg=__Z-8MbjVec3zynYy5aJtsYHlDPAI=&h=240&w=320&sz=17&hl=fi&start=0&zoom=1&tbnid=WxubHNgSGpEDhM:&tbnh=126&tbnw=168&ei=llA5TaiOIsrCswaR8dDzBg&prev=/images%3Fq%3Dfazer%2Btumma%2Bsuklaa%26um%3D1%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D709%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=263&oei=gVA5Tdi4CoGt8gOricWcCA&esq=7&page=1&ndsp=25&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=125&ty=25
 
"vieras"
Ite tykkään Ecuador 70% vadelma tummasta suklaasta, siinä on hiilihydraatteja 33g/100g. Ite en karppaa, mut jos sitä pari palaa syö eli 25g, niin ei kait siit hirveesti hiilihydraatteja kerry..
 
[QUOTE="Heiti";22954297]Ja siis syötte kerran päivässä ton 2palaa?? Ette joka kahvilla?[/QUOTE]

:D

Suklaa on ihan suklaata eli herkkua karpillakin :D Ei kai sentäs perusravintoa :D

Pitäis alkaakin karppaamaan, jos sais syödä suklaata joka päivä :p
 
..
Monet karppaajat kyllä kertovat syövänsä suklaata palan/kaksi joka päivä, ja hehkuttavat, että eivät ole koskaan syöneet niin paljoa suklaata ja samalla laihtuneet :D mene ja tiedä, ite en joka päivä syöny, koska ei se nyt mun mielestä erityisen hyvää ollu :D
 
"vieras"
[QUOTE="Heiti";22954143]
Onhan nyt oikeaa???

Ainekset: sokeria, kaakaomassa, kaakaovoi, kermajauhe, täysmaitojauhe. Suklaassa kaakaota vähintään 48%[/QUOTE]

Oikeassa suklaassa ei ole maitoa, eli ei ole oikeaa. Kaakaotakin pitäisi olla tosiaan 70%.

Toi maidon mollaaminen voi tuntua saivartelulta, mutta oikeasti kaikki kansainväliset tutkimukset joissa on raportoitu suklaan terveyshyötyjä käsittelevät näitä oikeita suklaita. Jotain Fazerin sinistä ei saa edes myydä suklaan nimellä esim. jenkeissä.
 

Yhteistyössä