Karjalanpaisti

.....
Maustepippuria, sipulia ja laakerinlehti. Uunissa nelisen tuntia. Lihapalat pitää ehdottomasti paistaa pannulla ennen uuniin laittoa jotta lihan pinta sulkeutuu ja lihasneste pysyy siellä.
 
"vieras"
Sipulia, porkkanaa ja lanttua lihojen lisäksi. Ja tosiaankin pihapalat pitää ruskistaa ennen uuniin laittoa. Mausteiksi maustepippureita, suolaa ja niitä fondue juttuja pari kpl.. Minä tykkään, että on kunnolla makua =). 200 asteessa reilu pari tuntia
 
"Kenguru"
Ruskistan ensiksi yleensä uunissa, joskus pannulla.
Mausteeksi: sipulia runsaasti, (teen yleensä kaksi vuoallista, joihin yhteensä tulee n 5 isoa sipulia isoina lohkoina), tuoretta porkkanaa leikkaan siivuiksi (meillä nuorin tyttö on hulluna juuri tuohon porkkanaan, joten näitäkin siivutan n. 4 kpl yhteensä kahteen pataan), 1 laakerinlehti per pata, maustepippuria ja muutama mustapippurikin.
Ripaus suolaa, tietty taas kumpaankin pataan. Siinä se. Uunissa tosiana ensin ruskistan lihat 200 asteessa, sitten lisään vettä, lasken lämpötilan, ja annan olla vielä nelisen tuntia, pidempäänkin jos nälkäiset perheenjäsenet antaa myöden:)
 

Yhteistyössä