Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Kanttarelli, suppilovahvero ja mustatorvisienireseptejä
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 8304423, member: 589"]</p><p>Suppilovahverorieskat</p><p></p><p>160 g suppilovahveroita </p><p>5 dl kevyt maitoa</p><p>50 g hiivaa</p><p>1 tl suolaa</p><p>3 rkl öljyä</p><p>4 dl vehnäjauhoja</p><p>4 dl sämpyläjauhoja </p><p></p><p>1. Paloittele suppilovahverot hienoksi.</p><p>2. Sekoita hiivan kanssa haaleaan maitoon. </p><p>3. Lisää suola, öljy ja alusta jauhot. </p><p>4. Taputtele löysästä taikinasta leipiä leivinpaperin päälle. </p><p>5. Kohota noin 20 minuuttia. </p><p>6. Pistele rieskat ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. </p><p>7. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa. </p><p></p><p>Syyspihvit</p><p></p><p>300 g jauhelihaa</p><p>160 g suppilovahveroita </p><p>300 g punajuuria</p><p>1,5 dl korppujauhoja</p><p>1 dl sienten lientä</p><p>1 muna</p><p>suolaa, pippuria</p><p>2-3 isoa sipulia</p><p></p><p>1. Anna korppujauhojen turvota hetki sienten liemessä. </p><p>2. Hienonna sienet ja punajuuret ja sekoita murekeainekset keskenään. </p><p>3. Paista pannulla koekakku. </p><p>4. Jos pihvit eivät pysy hyvin koossa, lisää vähän perunajauhoja. </p><p>5. Muodostele taikinasta pihvejä.</p><p>6. Paista uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipannulla 200 C 20-30 minuuttia. </p><p>7. Voit myös kypsentää pihvit paistinpannulla hitaasti miedolla lämmöllä. </p><p></p><p>Suppilovahveroista pizza</p><p>(10 annosta)</p><p></p><p>320 g suppilovahveroita </p><p>2 rkl voita</p><p>2 sipulia</p><p>1 tlk kermaviiliä</p><p>2x70 g tomaattisosetta </p><p>1/2 tl suolaa</p><p>3-4 tl oreganoa</p><p>4 dl juustoraastetta </p><p>4 tomaattia </p><p></p><p>Pizzataikina: </p><p>5 dl vehnäjauhoja</p><p>1 rkl leivinjauhetta</p><p>1/2 tl suolaa</p><p>100 g voita</p><p>1 1/4 dl maitoa </p><p></p><p>1. Silppua sienet. </p><p>2. Kuori ja hienonna sipulit. </p><p>3. Paista sienet ja sipuli voissa pannussa. </p><p>4. Sekoita kermaviili ja tomaattisose pannuun. </p><p>5. Mausta seos suolalla ja hienoksi murskatulla oreganolla. </p><p>6. Sekoita pizzataikinaa varten vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola taikinakulhossa. </p><p>7. Murenna rasva sormenpäillä jauhoseokseen ryynimäiseksi massaksi. </p><p>8. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina. </p><p>9. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että siitä jää n. 1/2 cm:n korkuiset reunat. </p><p>10. Täytä taikinakuori sienikermaviiliseoksella ja asettele pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele pääl-limmäiseksi oreganoa sekä runsaasti juustoraastetta. </p><p>11. Paista uunissa 225-250 C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. </p><p></p><p>Suppilovahverosta pannukakku</p><p></p><p>6 dl maitoa</p><p>3 munaa</p><p>3 dl vehnäjauhoja</p><p>ripaus aromisuolaa, mustapippuria</p><p>öljyä tai voita</p><p>850/500 g suppilovahveroita </p><p>1/2 purjoa suikaleina</p><p>2 porkkanaa raasteena</p><p>1 paprika kuutioina</p><p>1/2 pkt sulatejuustoa kuutioina</p><p>2-3 maustekurkkua kuutioina</p><p></p><p>1. Sekoita maito, munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. </p><p>2. Mausta se suolalla ja pippurilla. </p><p>3. Kuumenna rasva ja paista sienet, kunnes neste on haihtunut. </p><p>4. Lisää purjorenkaat, porkkanaraaste ja paprikakuutiot. </p><p>5. Hauduta seosta n. 5 min. </p><p>6. Lisää joukkoon sulatejuusto- ja maustekurkkukuutiot.</p><p>7. Lisää aineet pannukakkutaikinan joukkoon. </p><p>8. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle pannuun ja paista 200 asteessa n . 30 min.</p><p></p><p>Suppilovahverosta uunipotut</p><p>4-6 annosta</p><p></p><p>1 l tuoreita suppilovahveroita</p><p>120 g Amerikan pekonia </p><p>2 rkl voita tai margariinia</p><p>1 dl sipulia hienonnettuna</p><p>5 rkl vehnäjauhoja</p><p>3 dl maitoa</p><p>1 dl ruokakermaa</p><p>2 rkl tuoretta kirveliä silputtuna tai 1 tl kuivattua kirveliä</p><p>12 keitettyä perunaa</p><p></p><p>Pinnalle</p><p>2 dl juustoraastetta</p><p></p><p>1. Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja kuumenna kunnes sieniliemi on haihtunut. </p><p>2. Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu. </p><p>3. Anna pekonin ruskistua kevyesti. </p><p>4. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen. </p><p>5. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. </p><p>6. Mausta muhennos kirvelillä. </p><p>7. Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi. </p><p>8. Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon. </p><p>9. Tarkista maku. </p><p>10. Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen.</p><p>11. Ripottele päälle juustoraastetta. </p><p>12. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan.</p><p>13. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. </p><p></p><p>Suppilovahverolla kuorrutettua kirjolohta </p><p></p><p>1 (n. 450-600 g) kirjolohifilee </p><p>1/2-1 sitruunan mehu </p><p>1-2 dl suppilovahveroita </p><p>1 tlk kevytranskankermaa tai -cremeä </p><p>2-3 kevätsipulia varsineen </p><p>suolaa </p><p>viherpippuria </p><p>tilliä </p><p></p><p>1. Murskaa kuivatut suppilovahverot ja lisää joukkoon vähän vettä. </p><p>2. Anna turvota 10-15 min. </p><p>3. Sulata pakastetut sienet. </p><p>4. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne ja kuullota hetki pannulla. </p><p>5. Poista kirjolohifileestä halutessasi ruodot ruotopihdeillä. </p><p>6. Nosta filee voideltuun uunivuokaan. </p><p>7. Purista kalan päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja sormissa murskattua vi-herpippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. </p><p>8. Silppua kevätsipulit varsineen ja sekoita ne ja sienet ranskankerman joukkoon. </p><p>9. Levitä seos kalan päälle. </p><p>10. Kypsennä 200 asteessa 20-25 min. </p><p>11. Tarjoa lisäksi esim. lohkoperunoita ja salaattia. </p><p></p><p>Kesäkurpitsalaatikko</p><p></p><p>öljyä</p><p>700 - 800 g kesäkurpitsaa</p><p>(paprika)</p><p>10 - 15 cm purjoa</p><p>4 dl makaroneja</p><p>meiramia, timjamia</p><p>paprikajauhetta</p><p>soijakastiketta</p><p>basilikaa </p><p>(kuivattuja suppilovahveroita)</p><p>mustapippuria</p><p>4 tomaattia</p><p></p><p>Juustokastike:</p><p>2 dl kermaa + 2 - 3 dl vettä (käytä sienten liotusvesi)</p><p>1/2 dl vehnäjauhoja</p><p>25 - 50 g sulatejuustoa</p><p>75 g emmentaljuustoa</p><p>(2 rkl parmesanraastetta)</p><p>musta- ja/tai valkopippuria</p><p>(muskottipähkinää)</p><p></p><p>1. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi. </p><p>2. Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla. </p><p>3. Käytä noin puolet suikaleista. </p><p>4. Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella. </p><p>5. Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle. </p><p>6. Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä). </p><p>7. Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika. </p><p></p><p>Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. </p><p>8. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle. </p><p>9. Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.</p><p>10. Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen. </p><p>11. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä. </p><p>12. Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa. </p><p></p><p>Tee juustokastike: </p><p>13. sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto. </p><p>14. Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksu-nee. </p><p>15. Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen. </p><p>16. Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. </p><p>17. Peitä ruoka kastikkeella. </p><p>18. Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä. </p><p>19. Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä. </p><p>20. Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä. </p><p></p><p>Suppilovahverokeitto</p><p></p><p>150 g tuoreita tai pakastettuja suppilovahveroita</p><p>2 rkl öljyä</p><p>3 rkl maissi- tai vehnäjauhoja</p><p>1 l kasvislientä</p><p>1 dl kermaa (esim. RuokaCréme)</p><p>1sipuli</p><p>persiljaa</p><p>yrttisuolaa </p><p></p><p>1. Lisää kuumennettuun kattilaan puhdistetut, pilkotut sienet, öljy ja hienonnettu sipuli. </p><p>2. Ruskista ne kevyesti. </p><p>3. Lisää kasvisliemi ja tilkkaan kylmää vettä sekoitetut jauhot. </p><p>4. Keitä keittoa 15-20 minuuttia.</p><p>5. Lisää kattilaan lopuksi kerma ja hakattu persilja. </p><p>6. Mausta tarvittaessa yrttisuolalla. (Arktiset Aromit)</p><p></p><p>Metsäsieniraviolit</p><p></p><p>5 dl vehnäjauhoja </p><p>3 kananmunaa </p><p>3 rkl öljyä </p><p>2 rkl vettä </p><p>1¼ tl suolaa </p><p></p><p>Täyte </p><p>400 g kanttarelleja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä </p><p>1sipuli </p><p>voita </p><p>persiljanippu </p><p>suolaa </p><p>pippuria </p><p></p><p>Kastike </p><p>4 dl kuohukermaa </p><p>2 dl valkoviiniä </p><p>½ kasvisliemikuutiota </p><p>50 g voita </p><p>sahramia </p><p>suolaaa </p><p>pippuria </p><p>tuoretta basilikaa </p><p></p><p>1. Sekoita jauhoihin suola, öljy ja tarvittava määrä vettä. </p><p>2. Taikina saa olla kiinteää mutta ei kovaa. </p><p>3. Anna taikinapallon levätä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä tunnin. </p><p>4. Hakkaa sienet ja sipuli hienoksi. </p><p>5. Kuumenna seosta pannulla kunnes neste on haihtunut ja sipuli on kypsää. </p><p>6. Jäähdytä seos ja mausta. </p><p>7. Kauli taikina kahdeksi läpikuultavan ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. </p><p>8. Jaa toinen levy taikinapyörällä 5 x 5 cm:n kokoisiksi neliöiksi niin, etteivät ne irtaannu toisistaan. </p><p>9. Pane jokaiseen neliöön lusikallinen täytettä. </p><p>10. Paina täyte tiiviisti taikinaan. </p><p>11. Nosta päälle toinen taikinapala ja liimaa se kylmällä vedellä. </p><p>12. Keitä kuivuneet raviolit suolalla ja öljytilkalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. </p><p>13. Mittaa kastikkeen kerma ja viini kattilaan, murenna liemikuutio sekaan. </p><p>14. Anna liemen kiehua, kunnes se on haihtunut puoleen. </p><p>15. Värjää kastike ripauksella sahramia. </p><p>16. Nosta kattila liedeltä ja lisää huoneenlämpöinen voi nokareina hyvin sekoittaen. </p><p>17. Mausta. Kuumenna miedolla lämmöllä ettei se juoksetu.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 8304423, member: 589"] Suppilovahverorieskat 160 g suppilovahveroita 5 dl kevyt maitoa 50 g hiivaa 1 tl suolaa 3 rkl öljyä 4 dl vehnäjauhoja 4 dl sämpyläjauhoja 1. Paloittele suppilovahverot hienoksi. 2. Sekoita hiivan kanssa haaleaan maitoon. 3. Lisää suola, öljy ja alusta jauhot. 4. Taputtele löysästä taikinasta leipiä leivinpaperin päälle. 5. Kohota noin 20 minuuttia. 6. Pistele rieskat ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. 7. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa. Syyspihvit 300 g jauhelihaa 160 g suppilovahveroita 300 g punajuuria 1,5 dl korppujauhoja 1 dl sienten lientä 1 muna suolaa, pippuria 2-3 isoa sipulia 1. Anna korppujauhojen turvota hetki sienten liemessä. 2. Hienonna sienet ja punajuuret ja sekoita murekeainekset keskenään. 3. Paista pannulla koekakku. 4. Jos pihvit eivät pysy hyvin koossa, lisää vähän perunajauhoja. 5. Muodostele taikinasta pihvejä. 6. Paista uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipannulla 200 C 20-30 minuuttia. 7. Voit myös kypsentää pihvit paistinpannulla hitaasti miedolla lämmöllä. Suppilovahveroista pizza (10 annosta) 320 g suppilovahveroita 2 rkl voita 2 sipulia 1 tlk kermaviiliä 2x70 g tomaattisosetta 1/2 tl suolaa 3-4 tl oreganoa 4 dl juustoraastetta 4 tomaattia Pizzataikina: 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 100 g voita 1 1/4 dl maitoa 1. Silppua sienet. 2. Kuori ja hienonna sipulit. 3. Paista sienet ja sipuli voissa pannussa. 4. Sekoita kermaviili ja tomaattisose pannuun. 5. Mausta seos suolalla ja hienoksi murskatulla oreganolla. 6. Sekoita pizzataikinaa varten vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola taikinakulhossa. 7. Murenna rasva sormenpäillä jauhoseokseen ryynimäiseksi massaksi. 8. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina. 9. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että siitä jää n. 1/2 cm:n korkuiset reunat. 10. Täytä taikinakuori sienikermaviiliseoksella ja asettele pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele pääl-limmäiseksi oreganoa sekä runsaasti juustoraastetta. 11. Paista uunissa 225-250 C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Suppilovahverosta pannukakku 6 dl maitoa 3 munaa 3 dl vehnäjauhoja ripaus aromisuolaa, mustapippuria öljyä tai voita 850/500 g suppilovahveroita 1/2 purjoa suikaleina 2 porkkanaa raasteena 1 paprika kuutioina 1/2 pkt sulatejuustoa kuutioina 2-3 maustekurkkua kuutioina 1. Sekoita maito, munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. 2. Mausta se suolalla ja pippurilla. 3. Kuumenna rasva ja paista sienet, kunnes neste on haihtunut. 4. Lisää purjorenkaat, porkkanaraaste ja paprikakuutiot. 5. Hauduta seosta n. 5 min. 6. Lisää joukkoon sulatejuusto- ja maustekurkkukuutiot. 7. Lisää aineet pannukakkutaikinan joukkoon. 8. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle pannuun ja paista 200 asteessa n . 30 min. Suppilovahverosta uunipotut 4-6 annosta 1 l tuoreita suppilovahveroita 120 g Amerikan pekonia 2 rkl voita tai margariinia 1 dl sipulia hienonnettuna 5 rkl vehnäjauhoja 3 dl maitoa 1 dl ruokakermaa 2 rkl tuoretta kirveliä silputtuna tai 1 tl kuivattua kirveliä 12 keitettyä perunaa Pinnalle 2 dl juustoraastetta 1. Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja kuumenna kunnes sieniliemi on haihtunut. 2. Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu. 3. Anna pekonin ruskistua kevyesti. 4. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen. 5. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. 6. Mausta muhennos kirvelillä. 7. Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi. 8. Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon. 9. Tarkista maku. 10. Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen. 11. Ripottele päälle juustoraastetta. 12. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan. 13. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Suppilovahverolla kuorrutettua kirjolohta 1 (n. 450-600 g) kirjolohifilee 1/2-1 sitruunan mehu 1-2 dl suppilovahveroita 1 tlk kevytranskankermaa tai -cremeä 2-3 kevätsipulia varsineen suolaa viherpippuria tilliä 1. Murskaa kuivatut suppilovahverot ja lisää joukkoon vähän vettä. 2. Anna turvota 10-15 min. 3. Sulata pakastetut sienet. 4. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne ja kuullota hetki pannulla. 5. Poista kirjolohifileestä halutessasi ruodot ruotopihdeillä. 6. Nosta filee voideltuun uunivuokaan. 7. Purista kalan päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja sormissa murskattua vi-herpippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. 8. Silppua kevätsipulit varsineen ja sekoita ne ja sienet ranskankerman joukkoon. 9. Levitä seos kalan päälle. 10. Kypsennä 200 asteessa 20-25 min. 11. Tarjoa lisäksi esim. lohkoperunoita ja salaattia. Kesäkurpitsalaatikko öljyä 700 - 800 g kesäkurpitsaa (paprika) 10 - 15 cm purjoa 4 dl makaroneja meiramia, timjamia paprikajauhetta soijakastiketta basilikaa (kuivattuja suppilovahveroita) mustapippuria 4 tomaattia Juustokastike: 2 dl kermaa + 2 - 3 dl vettä (käytä sienten liotusvesi) 1/2 dl vehnäjauhoja 25 - 50 g sulatejuustoa 75 g emmentaljuustoa (2 rkl parmesanraastetta) musta- ja/tai valkopippuria (muskottipähkinää) 1. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi. 2. Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla. 3. Käytä noin puolet suikaleista. 4. Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella. 5. Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle. 6. Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä). 7. Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika. Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. 8. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle. 9. Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun. 10. Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen. 11. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä. 12. Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa. Tee juustokastike: 13. sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto. 14. Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksu-nee. 15. Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen. 16. Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. 17. Peitä ruoka kastikkeella. 18. Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä. 19. Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä. 20. Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä. Suppilovahverokeitto 150 g tuoreita tai pakastettuja suppilovahveroita 2 rkl öljyä 3 rkl maissi- tai vehnäjauhoja 1 l kasvislientä 1 dl kermaa (esim. RuokaCréme) 1sipuli persiljaa yrttisuolaa 1. Lisää kuumennettuun kattilaan puhdistetut, pilkotut sienet, öljy ja hienonnettu sipuli. 2. Ruskista ne kevyesti. 3. Lisää kasvisliemi ja tilkkaan kylmää vettä sekoitetut jauhot. 4. Keitä keittoa 15-20 minuuttia. 5. Lisää kattilaan lopuksi kerma ja hakattu persilja. 6. Mausta tarvittaessa yrttisuolalla. (Arktiset Aromit) Metsäsieniraviolit 5 dl vehnäjauhoja 3 kananmunaa 3 rkl öljyä 2 rkl vettä 1¼ tl suolaa Täyte 400 g kanttarelleja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä 1sipuli voita persiljanippu suolaa pippuria Kastike 4 dl kuohukermaa 2 dl valkoviiniä ½ kasvisliemikuutiota 50 g voita sahramia suolaaa pippuria tuoretta basilikaa 1. Sekoita jauhoihin suola, öljy ja tarvittava määrä vettä. 2. Taikina saa olla kiinteää mutta ei kovaa. 3. Anna taikinapallon levätä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä tunnin. 4. Hakkaa sienet ja sipuli hienoksi. 5. Kuumenna seosta pannulla kunnes neste on haihtunut ja sipuli on kypsää. 6. Jäähdytä seos ja mausta. 7. Kauli taikina kahdeksi läpikuultavan ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. 8. Jaa toinen levy taikinapyörällä 5 x 5 cm:n kokoisiksi neliöiksi niin, etteivät ne irtaannu toisistaan. 9. Pane jokaiseen neliöön lusikallinen täytettä. 10. Paina täyte tiiviisti taikinaan. 11. Nosta päälle toinen taikinapala ja liimaa se kylmällä vedellä. 12. Keitä kuivuneet raviolit suolalla ja öljytilkalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. 13. Mittaa kastikkeen kerma ja viini kattilaan, murenna liemikuutio sekaan. 14. Anna liemen kiehua, kunnes se on haihtunut puoleen. 15. Värjää kastike ripauksella sahramia. 16. Nosta kattila liedeltä ja lisää huoneenlämpöinen voi nokareina hyvin sekoittaen. 17. Mausta. Kuumenna miedolla lämmöllä ettei se juoksetu. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kirjoita seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan ilman pilkkuja: 8, 5, 5
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Ahdistava symboliikka Suviseurat vs Pride
11 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
AlepAnnan hoitoonohjaus?
16 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Päivän OrpoPurra: Terveyskeskusmaksuihin suuri korotus
Tänään 18:06
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Joku on jättänyt lähikaupan ilmoitustaululle kuulutuksen kilttimiehen vaimon tappamasta kissasta 🤣
Tänään 18:05
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Elämästä saa kuolemanrangaistuksen
Tänään 17:51
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Sille on syynsä miksi Lappeenranta on turvallisinta Suomea
Tänään 17:08
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Tussulassa tänään kilohinta
Tänään 16:50
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Dagestan on oleva vapaa
Tänään 16:48
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Onnenarpa ja Janne Antin
Started by vierailija
Keskiviikko klo 08:38
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Mitä Ryyd-Willen pitäisi lukea? No tiilenpäitä pari vuotta ainakin. Varsinainen p*rvo skandaaliministeri 😤
Started by vierailija
Maanantai klo 15:33
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Ihana Greta hurmaa huomenna koko Helsingin
Started by vierailija
Maanantai klo 16:45
Luettu: 1K
Aihe vapaa
4.
Stubb ja Orpo esim tuomitsivat Oulun kantasuomalaisten tekemät rasistiset puukotukset. Mutta mikseivät he tuomitse viidakkoveitsillä huitovia mamuja??
Started by vierailija
Sunnuntai klo 05:24
Luettu: 889
Aihe vapaa
5.
Lestadiolaisuuden jättäminen
Started by vierailija
Sunnuntai klo 19:27
Luettu: 693
Aihe vapaa
6.
67-vuotias Timo Pettay kertoo eläneensä koko elämänsä tukien varassa, koska häntä ei ole huvittanut tehdä töitä
Started by vierailija
Torstai klo 11:24
Luettu: 532
Aihe vapaa
7.
Kreikassa aletaan tekemään kuusipäiväistä työviikkoa
Started by vierailija
Sunnuntai klo 18:57
Luettu: 530
Aihe vapaa
8.
Heh he-hee 😃 Naisoletetun Sanna-hysteerikon Sdp on repeämässä suvakismin takia. Hunajata hunajata 🍯 😋
Started by vierailija
Tiistai klo 06:40
Luettu: 524
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Elämästä saa kuolemanrangaistuksen
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
3.
AlepAnnan hoitoonohjaus?
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
4.
Joku on jättänyt lähikaupan ilmoitustaululle kuulutuksen kilttimiehen vaimon tappamasta kissasta 🤣
Latest: vierailija
3 min sitten
Aihe vapaa
5.
Väkertäjät (uudempi parempi käsityöketju)
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
6.
Ahdistava symboliikka Suviseurat vs Pride
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
7.
Tuoleihin uudet istuinpehmusteet / verhoilu???
Latest: vierailija
6 min sitten
Aihe vapaa
8.
vaunujen kuomun uudelleen verhoilu!
Latest: vierailija
8 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Kanttarelli, suppilovahvero ja mustatorvisienireseptejä
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu