kanakeiton ohje

Broilerikeitto

350 g broileria suikaleina
1 rkl öljyä
dl pitkää riisiä
250 g kasvissuikaleita
1 l kasvislientä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
tl mustapippuria jauhettuna
100 g yrttituorejuustoa

pinnalle
persiljaa

1. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä.
2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
3. Lisää curry, broilerisuikaleet ja riisi.
4. Keitä 10 minuuttia.
5. Lisää kasvikset.
6. Anna hautua hiljalleen kypsäksi noin 10 minuuttia.
7. Lisää tuorejuusto, mausta mustapippurilla ja värjää kurkumalla.
8. Sekoita.
9. Maistele.
10. Lisää suolaa, jos makusi sitä vaatii.
11. Kun tarjoat keittoa, ripottele päälle runsaasti hakattua persiljaa.

Kermainen kanakeitto

1 kypsä broileri
1 sipuli
½ purjoa
1 paprika
1 kesäkurpitsa
3 dl kypsää ruisriisiä
½ l päärynäsiideriä
2 dl kuohukermaa
½ l vettä
currya
musta- ja valkopippuria
soijakastiketta
tomaattipuretta
öljyä

1. Pilko vihannekset ja broileri.
2. Kuullota vihanneksia öljyssä muutaman minuutin ajan.
3. Lisää siideri ja tarvittaessa vettä.
4. Lisää mausteet.
5. Keitä kymmenisen minuuttia.
6. Lisää kerma ja tarkista suola.

Tomaatti-paprika-kanakeitto
kolmelle

1 kypsä kanan rintaleike
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 rkl ruokaöljyä
2 pientä punaista paprikaa
3,5-4 dl vettä
1 maustekurkku
1/2 tl chilimaustetta
100 g italialaiset yrtit -tuorejuustoa
ruohosipulia

1. Pilko paprikat, kypsennetty kana ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi
2. Paista paprikakuutioita kattilassa öljyssä n. 5 min.
3. Lisää kattilaan tomaattimurska, 3,5 dl vettä, maustekurkku, kana sekä chilimauste.
4. Keitä n. 15 min. tasaisella lämmöllä.
5. Lisää vettä tarvittaessa.
6. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
7. Mausta ruohosipulilla.
8. Tarjoile vaalean tuoreen leivän kanssa.

Pustan broilerikeitto

7 dl kasvislientä
1 sipuli
1 punainen paprika
2 broilerin rintafilettä
paprikajauhetta

Suuruus:
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa

Mausta:
tuoreella rakuunalla

1. Kiehauta kasvisliemi.
2. Pilko rintafileet, sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi.
3. Lisää kasvisliemeen.
4. Keitä kypsiksi.
5. Ripottele hieman paprikajauhetta mausteeksi.
6. Kaada suurusliemi keittoon.
7. Anna hautua 5 minuuttia.
8. Lisää rakuuna.
9. Tarkista maku.



 
Mä teen yleensä näin, määrät on noin määriä, suurpiirteinen kun olen ruuanlaitossa ;)

2 pkt Kariniemen kananpojan paistisuikaleita

4-6 porkkanaa
1 pussi maissia pakastealtaasta
n. 10 cm pätkä purjoa
1 dl riisiä halutessasi
2 kanaliemiuutiota
1 prk ruokakermaa
n. 3rkl vehnäjauhoja
pari ruokalusikallista sulatejuustoa


Laita kattilaan n. 1 litra vettä ja kanaliemikuutit, kuumenna kiehuvaksi.
Ruskista/paista kanasuikaleet paistinpannulla.
Lisää riisi veteen.
Pilko porkkana pieniksi kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen, odota että vesi kiehuu uudestaan ja lisää purjo ja hetken kuluttua maissi.
anna kypsyä n. 10- 15 min kevyesti kiehuen.
Sekoita vehnäjauhot ruokakermaan ja suurusta keitto kevyesti.
Kaada kananpalat keittoon, huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada sekin keittoon.
Anna kypsyä vielä n. 5 min ja lisää sulatejuusto keittoon, sekoita tasaiseksi ja anna hautua hetki kannen alla poissa levyltä.

Satsista tulee n. 6 hlölle safkaa, halutessasi voit lisätä porkkanan ja maissin määrää jolloin saat kasvispitoisemman kanakeiton, sillä tuolla ohjeela niitä sattumia on lautasella aika paljon ;)
:p
 

Yhteistyössä