kalorit/laihdutus

pingpong
Riippu painosta ja kulutuksesta eli kuinka paljon liikkuu jne.
Laihdutusvinkit:
-älä välitä kaloreista, mutta jätä leivonnaiset, lihapiirakat yms. pois
-syö 5 ateriaa päivässä:
1. aamupalalla puuro tai leipä tai jukurtti. Leivän päällä kinkkuleike ja/tai kasviksia, ei juustoa tai makkaraa. Jukurtti mieluiten maustamatonta, johon itse lisää marjoja tai hedelmiä ja vain vähän sokeria. Kahvia ja teetä, jos niitä yleensäkin juo.
2. lounaaksi lautasmallin mukaan puolet lautasesta täytetään kasviksilla, neljäsosa perunalla, pastalla tai riisillä ja neljäsosa "varsinaisella" ruoalla eli lihaa, kalaa tai kanaa. Jos on laatikkoruokaa, niin puolet sitä ja puolet kasviksi ja jos keittoa, niin lautasellinen keittoa + pieni lautanen kasviksia. Lisäksi leipä, maito/piimä/vesi.
3. välipalaksi hedelmä, jukurtti tai leipä - ei pullaa tai keksejä! Kahvia/teetä, jos juo niitä.
4. päivällinen samoin kuin lounas
5. iltapalaksi leipä ja hedelmiä tms.

Juomaksi vesi ja rasvaton maito, joita saa juoda niin paljon kuin haluaa. Mehua ja limsoja (myös light-vesioita) vain poikkeustapauksissa - esim. kyläillessä jos muuta ei ole tarjolla.

= tavallista perusruokaa ja kohtuulliset annokset! Ei mitään ylimääräisiä herkkuja tai välipaloja! Ja todellakin kaikki ateriat täytyy syödä, jos yhden jättää väliin niin silloin helposti sortuu johonkin helppoon ja nopeaan, yleensä rasvaiseen ja sokeriseen.

Ruoanlaitosta:
- tee paljon kasvispohjaisia ruokia; esim. jauhelihakastikkeessa voi osan lihasta korvata vaikka porkkanaraasteella
- käytä rasvana oliivi- ja rypsiöljyä, leivän päällä margariinia tai jos kolesteroliongelmia, niin benecolia, beceliä tms. Kiusauksiin voi laittaa kerman sijaan osan 5% kasvisrasva"kermaa" ja osan vettä
- jos olet tottunut maustamaan suolalla ja kermalla, vaihda ne yrttimausteisiin ja käytä kastikkeiden pohjana esim. tomaattimurskaa -käytä suolaa vain vähän
- älä käytä kaupan eineksiä eli mikrovalmiita ruokia tai valmiiksi marinoituja ruokia. Jos haluat nopeaa ruokaa, käytä pakastettuja puolivalmisteita, mutta ei niitä, jotka on uitettu rasvassa (ranskalaiset, lohkoperunat, jne.). Marinoi liha, kala ja kana itse.

Tässä nyt jotain mitä tuli äkkiä mieleen, näillä meillä pidetään läskit kurissa. Tärkeintä on että SYÖT SÄÄNNÖLLISESTI ja KOHTUULLISET ANNOKSET kerrallaan! Oikotietä onneen ei ole.
 

Yhteistyössä