kallonsaumojen leikkaus

hei!
onko täällä ketään jonka lapsi olisi ollut kallonsaumojen avaus leikkauksessa? olisi todella ihanaa ja helpottavaa kuulla niistä ja miten en on menny?? meillä ensi kuussa näillä näkymin tulossa sellainen leikkaus!
T. äiti ja poika 9kk
 
Joskus oli vauvalehdestä juttua tuosta. Hyvin oli positiivinen kaiken kaikkiaan tuo juttu. En nyt just valitettavasti muista miltä vuodelta tuo oli, tod.näköisesti 96-00 välissä.
Se jäi jutusta mieleen, että siinä sanottiin, että kannattaa varautua siihen, että lapsi näyttää hetken aikaa leikkauksen jälkeen pahalta, silmät ovat turvonneet umpeen jne. mutta palautuu nopsaan ja lopputulos on hieno =)
 
Vähän Väsy
Heippa

Meillä pojalle tehty kallosaumojen avausleikkaus kun poika oli 1v6kk.

Leikkaus oli melko pitkä n.9h ja leikkauksen suoritti Jyri Hukki joka on aivan ihana ja ammattinsa osaava lääkäri.
Poika oli leikkauksen jälkeen yhden yön teholla tarkkailussa ja seuraavana aamuna hänet tuotiin osastolle jossa aloiteltiin hoito joka oli lähinnä sylissä pitämistä ja halaushoitoa,pojalla oli kova syli tarve vaikka oli lääkkeistä huumattu,pojan lääkitys koostui morfiinista,panadolisupot ja kortisonista joita vähennettiin asteittain ja 4pv leikkauksesta poika yritti jo kävellä ja rattaissa istui jo hyvin.
Kasvot ja pää oli turvoksissa ja silmät oli mustat.Viikko leikkauksesta päästiin kotiin ja poika oli jo melkein itsensä paitsi kävely,syöminen ja puhuminen opeteltiin uudestaa.Nyt poika on reipas 5v jolla on ajoittain kovaakin toispuoleista päänsärkyä mutta sekin on harvenemaan päin.Puheterapeutilla joudumme vielä käymään kun leikkauksesta johtuen poikamme puheviive on reilu puolvuotta.

Toivon voimia leikkauksen aikaiseen elämään,siitä tulee rankkaa ja vaikeaakin muista puhua lähimmäistesi kanssa ja miehen kanssa.Itke kun itkettää,sairaalassa minun kanssani kävi juttelemassa sairaalapastori joka antoi hyviä vinkkejä,tarjous kannattaa ottaa vastaan vaikka sillä hetkellä ehkä tuntuu että enhän minä juttu seuraa kaipaa mutta se auttaa alkaa purkamaan tuntoja. :hug:
 
kiitos todella paljon näistä vasatauksista!! on helpottavaa kuulla kokemuksista ja siitä että kaikki on mennyt hyvin!! olisi kiva kuulla lisää kokemuksia! ja vaihtaa vaikka sähköposti osoiteita :)
T. äiti ja poika 9kk
 
kiitos todella paljon näistä vasatauksista!! on helpottavaa kuulla kokemuksista ja siitä että kaikki on mennyt hyvin!! olisi kiva kuulla lisää kokemuksia! ja vaihtaa vaikka sähköposti osoiteita :)
T. äiti ja poika 9kk
 

Yhteistyössä