kaksosten jälkeen uusi vauva?

  • Viestiketjun aloittaja kaksosten äiti
  • Ensimmäinen viesti
kaksosten äiti
Meidän kaksostytöt on nyt 2v ja yritämme uutta vauvaa (tai ties vaikka taas tulisi useampi kerralla, heh...). Haluaisin kuulla kokemuksia, miten pian kaksosten jälkeen olette saaneet seuraavan lapsen ja miten on sujunut? Mikä on vaikeinta, minkä koet helpottavaksi asiaksi siinä että isommat sisarukset on kaksoset? Meidän tytöt tykkäävät ainakin vauvoista tosi paljon, sukulaisten ja kavereiden vauvat saavat tytöiltä kyllä ylenmäärin huomiota. Mutta onhan se varmasti eri asia sitten kun se vauva tulee perheeseen jäädäkseen, tulee varmaan mustasukkaisuutta jne.
 
Meille syntyi poika kun kaksoset lähtivät kouluun, eli seitsemän vuotta tuli ikäeroa, eli aika paljon. Mutta kylläpä tuntui "lelliltä" hoitaa vain yhtä vauvaa ! Aluksi hieman ihmettelin kun ei ollu "mitään" tekemistä =) Mutta kyllähän sitä osasi nauttia todella uudesta vauvasta ! Tietysti vaikutti paljon siihen helppouteen se kun tuplat olivat koulussa ja mä yksin vauvan kanssa kotona. =)
 
Meillä perheessä on 4 lasta, kaksoset siinä keskellä syntyneitä. Vanhin lapsi oli ehtinyt juuri täyttää 2 vuotta kun kaksoset syntyivät. Neljäs lapsemme syntyi kun vanhin oli 5 v. ja kaksoset juuri täyttäneet 3 v. En muistele vauva-aikoja mitenkään pahalla, minusta niin kaksosten vauva-aika kuin tämän viimeisimmänkin (nuorin nyt jo 3,5 v.) vauva-aika sujui ilman mitään sen suurempia kriisejä. Kaksoset ovat tyttöjä ja tykkäsivät alusta asti hoitaa myös vauvaa, meillä se pahin paikka aluksi oli isolle veljelle, kun uusi vauva tuli taloon. Hän kiukutteli muutaman viikon todella pahasti meille vanhemmille. Nyt pikkusisko on hänelle kuitenkin kaikki kaikessa, kuten myös toisinpäin.
Meillä siis tällainen 3 vuoden ikäero oli aika hyvä, paitsi että ihan selkeästi huomaa, että yhteisiä leikkejä isompien sisarusten kanssa ei aina tahdo löytyä. Pikkusisko vaan sotkee isojen tyttöjen leikit, eikä osaa/halua tehdä sitä mitä isotsiskot haluaisivat...

 
mamis
Meillä tuli ikä ero 4.v.5kk kun uusi vauva syntyi. Hyvä ikä-ero isommat osaa jo pukea yms itse ja ovat apuna vauvan kans. KAikki ovat poikia.
Mä ehdin jo myydä kaksosten jälkeen lähes kaikki pois ku ajattelin et ei enää, mut 3.v. synttäreiden jälkeen alkoi kuumeilu ja vauvaakin yli vuosi toivottiin ennen ku ilmoitti tulostaan.
Aivan ihanan helppoa on yhen vauvan kanssa nyt.
 
Meillä kaksoset olivat 1v6kk kun vauva syntyi.. Tykkäsivät kovasti hoitaa vauvaa ja tuoda tuttia, vaippaa jne. eivät olleet pahemmin mustasukkaisiakaan kun alusta asti saivat osallistua:)

Helppoa se minusta oli kun olivat pieniä, meni siinä sitten 3 vaippaikäistä kerralla.

Nyt ovat kaikki jo isoja sällejä ja ääntä piisaa.. Tappelevat railakkaasti keskenään hirveän paljon, mutta yhtä rintamaa pitävät kovasti jos joku muu alkaa jotain heistä kiusaamaan:D (pojat 8v,8v ja 6½v)

Väsymys oli joskus riesana, mutta aikansa kutakin.
 

Yhteistyössä