kaksoset eri vuosiluokalla? tokalla ja kolmannella?

Meillä siis kaksoset tokalla ja nyt neuvottiin perheneuvolan testeihin että vastaako toinen ikätasoa ja siirtyykö kolmannelle. Onko kellään kaksosia näin että toinen ois jääny luokalle??
Loppu elämän kysymys kaksosille tavallaan että kokeeko sitten huonoa omaa tuntoa ku on aina yhtä luokkaa alempana ku veljensä. Menee eri aikaan ylä asteelle yms...

kertokaa kokemuksia ja viisaita neuvoja...tarviin apua jos niin iso päätös pitää tehdä?
 
Siitä voi olla enemmän haittaa, että ovat samalla luokalla ja varsin eritasoiset kyvyiltään ja toinen vetää koko ajan parempia numeroita kokeista yms. Eri luokka-asteille vaan, niin ei sen jälkeen kukaan juuri edes muista, että ovat kaksosia (paitsi, jos identtisiä). Mun kaksosten luokalla on poika, jonka kaksossisko on ylemmällä luokalla eikä se ainakaan luokkakavereiden puolelta ole ollut mikään kiusaamisen aihe. "Huonompi" kaksonen voi olla ihan vaan vähän hitaammin kehittyvä ja tarvita vähän enemmän aikaa koulutiellään. Ihan normaaliahan se on yksöstenkin joukossa. Jutelkaa kuitenkin lasten kanssa heidän tuntemuksistaan ja selittäkää, että tilanne on tuttu muillekin eikä se tee enemmän aikaa tarvitsevasta yhtään sen "huonompaa".
 
kaksoset eivät ole identtisiä ja just näin et usein hetiä luullaan vaan vuoden ikäerolla ku toinen on pienempi ku toinen noin 8cm pituus ja 10kg paino eroakin pojilla on.
Nyt tammikuulla on palaveri psykologin, open ja erityisopen kanssa.
saa nähä mitä he ovat mieltä.
 
Tuu sitte kertoon, mihin päädyitte. Meillä on suvussa paljon kaksosia (olen itsekin) ja tiedän, ettei se aina niin helppoa ole. Kilpailu ja vertaaminen on paljon rankempaa. Yleensähän kaksosesta on tukea ja turvaa, mutta voi käydä niinkin, että toinen ottaa ohjat ja sitku molempien pitäiski pärjätä omillaan, niin toinen tippuu totaalisesti tyhjän päälle. Välttämättä se samalla luokalla oleminen ei siis ole hyvä juttu, vaikka meidän perheessä se on toiminut hyvin. Pitää kuitenkin muistaa, että lapset ovat yksilöitä (joilla eri tarpeet), eivät yksikkö.
 

Yhteistyössä