Kaivataan vinkkejä lentomatkalle 1v. lapsen kanssa

Kuka antaisi hyviä vinkkejä lentomatkaa varten? Taaperoni on reilu 1v.
Mitä tekemistä voisi varata , jotta matka sujuisi hyvin?
Eikös lapselle saa olla ruokapurkki mukana lämmitettäväksi? Entäpä pillijuoma?
Onnistuuko koneen wc:ssä pyllyn pesu?
Kuulisin mielelläni kokemuksia lentämisestä tämän ikäisen kanssa :)
 
Lensimme juuri tassa kesalla 1-vuotiaan kanssa Budapestiin. Stressasin aikalailla etukateen, koska tyttomme on liikkuvaista sorttia, eika esim. viihdy sylissa kovin pitkia aikoja. Matka meni kuitenkin ihan hyvin, kun oli vaan tarpeeksi koko ajan jotakin viriketta neidille. Meilla oli mukana pieneen tilaan menevia leluja ja kaikkea sellaista minka tiesin kiinnittavan tyton huomion aina vahaksi aikaa (pienta nyplattavaa).

Mulla oli mukana ruokapurkki ja Tuttelia, ja puhdistuspyyhkeita, jolla pyllyn pyyhkiminen olisi kaynyt helpommin. Kayttokelpoinen oli myos rengasliina, jossa tyttoa oli helppo kanniskella. Finnair ei antanut vieda matkarattaita portille, eika niiden omiakaan rattaita ollut mailla halmeilla, joten tassakin tapauksessa liinalle oli kayttoa. Mutta summa summarum: kaikki meni ihan hyvin, vaikkakin koko ajan taytyi olla tyttoa viihdyttamassa:)
 
Me lennettiin 1v tytön kanssa Mallorcalle eli suht lyhyt lento. Jännitin hurjasti lennon sujumista ,mutta lentokoneen hurinassa tyttö nukkui tyytyväisenä molemmat matkat. Sen ajan mitä oli hereillä sai kyllä melko lailla viihdyttää. Pikku leluja oli mukana. Vaippa vaihdettiin sujuvasti vessassa. Kantoreppu oli lentokentällä kätevä. Niin nousuihin ja laskuihin tyttö ei reagoinut juuri mitenkään ,vaikka korvatulehdus oli juuri parantunut ennen reissua.
 
Me ollaan lennetty vaan kotimaassa lyhyitä lentoja ja hyvin ovat sujuneet jos ei ota mukaan laskuja, joiden ajan poika huusi ja sitten sitä viimistä kertaa kun oppi avaamaan turvavyön (tyhmä kun näytin miten toimii).

Kannattaa laittaa lapsen nenään nenätippoja kentällä, niin auttaa nousuissa ja laskuissa korvia pysymään auki.

Nokkamuki on hyvä keksintö myös koneessa, mutta se voi aiheuttaa laukun avaamisen turvatarkastuksessa (näin meillä Kajaanissa.) :kieh:

Pientä naposteltavaa kannattaa myös varmaan olla mukana, mm. maissinaksut, Talk-murut tai Rölli murot tai mistä nyt sattuu tykkäämään on hyvää ajanvietettä.

Kirjoja kannatta varata mukaan, mikäli lapsi tykkää kirjoista ja lukemisesta ja myös sellainen pieni rihvelitaulu (BR) on kätevä, niin voi helposti piirrellä siihen.

Meillä lennot on ollu niin lyhyitä, että vaippaa ei oo tarttenu vaihtaa, mutta kavereilta oon kuullu, että vaihtovaatteet myös itselle on kova sana jos sattuu isompi vahinko, tai muuten tulee sutattua. ;)
 
meillä on tuon 1v:n kanssa lennelty aika paljon hki-lontoo väliä. maissinaksut ja rengasliina on hyvät ja kosteuspyyhkeet melkein välttämättömät: lentokoneen vessat on yleensä aikas pieniä viimeistään, kun hoitopöydän laskee alas) ja ne altaat vielä pienempiä.

Jos ei ole varattua istumapaikkaa tai matkustaa yksin lapsen kanssa niin kannattaa jäädä ihan viimeseksi koneeseen lastauksessa: käytäväpäikalla saa omille kyynärpäille ja jokapuolelle viuhtoville taaperon töppösille vähän enemmän tilaa eikä lapsi hermostu paikalla istustkelusta niin kovin kuin jos menee ensimmäisenä sisään ja joutuu odottelemaan sitä koneen täyttymistä.... reunapaikalta on myös helppo hurmata puolet matkustajista (meillä meni viimelennosta 1/3 maissinaksuihin, 1/3 nukkumiseen ja 1/3muille vilkutteluun)

Ainiin: jos lähtö on tuolta Helsinkivantaalta, niin siellä on tosi hyvä leikkihuone, jossa on ihan omat lähtöaikataulunäytöt, videot, lelut vessat ja päiväunisänkykin! siellä uusitulla/uudella puolella.

eipä muuta Hauskaa matkaa ja paljon huumoria peliin (l. hymy naamalla vielä sittenkin kun vierustoverin korvat savuttaa :kieh: )
 
Alkuperäinen kirjoittaja murnimarni:
Jos ei ole varattua istumapaikkaa tai matkustaa yksin lapsen kanssa niin kannattaa jäädä ihan viimeseksi koneeseen lastauksessa: käytäväpäikalla saa omille kyynärpäille ja jokapuolelle viuhtoville taaperon töppösille vähän enemmän tilaa eikä lapsi hermostu paikalla istustkelusta niin kovin kuin jos menee ensimmäisenä sisään ja joutuu odottelemaan sitä koneen täyttymistä.... reunapaikalta on myös helppo hurmata puolet matkustajista (meillä meni viimelennosta 1/3 maissinaksuihin, 1/3 nukkumiseen ja 1/3muille vilkutteluun)
Ei muuten lisättävää hyviin vinkkeihin mutta suurin osa lentoyhtiöistä ei anna sylilasten istua käytäväpaikalla turvallisuussyistä kun käytävillä rullaa kärryt ees taas kuumien juomien kera.

Ikkunapaikka on nukkumisenkin kannalta parempi, ei tarvitse pompata ylös aina kun vierustoveri tahtoo vessaan.

 
Alkuperäinen kirjoittaja heinua:
Niin ja vielä lisäys istumapaikka asiaan sylilapsen kanssa: istumapaikat ovat rajattuja/määrättyjä sylilapsen kanssa myös siksi että paikalla pitää olla kahdet happilaitteet!
Istumapaikat sylilapsen kanssa ovat rajoitettuja vain siten että yhdellä rivillä saa istua vain 1 sylilapsi, jokaisella rivillä on yksi ylimääräinen happinaamari. Eli jokaista kolmea istuinta kohden on 4 naamaria.

Ja tietenkään emergency exit riveillä ei saa lapsen kanssa istua.

Pitkillä lennoilla (mannerten välisillä yms) useimmat yhtiöt tarjoavat pienten vauvojen kanssa matkustaville paikkoja joihin saa makuukopan vauvalle ja näitä on vain rajoitettu määrä.

 
Meillä on tiedossa joulukussa n. 25 tunnin matka (osa tietenkin lentokentillä odottelua) eli mielellään otetaan lisää vinkkejä vastaan. Varasin meille juuri paikat, mutta kuulemmaa vasta lentokentällä voivat yrittää vaihtaa sellaiseen eturivin paikkaan, jossa siis edessä ei penkkejä... Jos ei onnistu, niin toivottavasti edes vieressä olisi tyhjä penkki.
Kun tein varauksen olisin voinut varata lapsellemme erikoisruokavalioksi vauvan ruokaa. Ajattelin, että se voi olla jotain kauheaa mömmöä. Otin siis hänelle tavallista ruokaa. Onko jollain kokemusta lentokoneen vauvan ruuasta?
 

Yhteistyössä