käytättekö liivatelehtiä hyydykekakuissa? onko turvallisia?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja uskaltaakko
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Liivate eli gelatiini on proteiinista koostuva ruoka-aine, jota valmistetaan yleensä sian nahasta tai sian tai naudan luista, suolista ja jänteistä pitkään keittämällä.
Agar-agar taas on Itä-Aasiassa merilevistä valmistettua hajutonta ja mautonta hyytelöä. Siitä valmistetun hyytelön sanotaan olevan vähemmän sitkeää kuin tavallisella liivatteella hyydytetyn.
 
hullunlehmäntautia on edelleen olemassa,suurin epidemia vaan on ohitse. esim. irlannissa noin vuosi sitten oli otsikoissa muutama tapaus.
karkit, keksit kakut jäätelöt ja jugurtit ovat pullollaan liivatetta ja kenelläkään ei ole tietoa mistä maasta se liivate niihin on ostettu. myös suomessa oli hullunlehmäntautitapaus, ainakin yksi.
 

Yhteistyössä