Kävelyn oppiminen

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Kuinka kauan tuohon menee, että pikkuiset oppii kävelemään! :)

Meillä poika on kävellyt tuen kanssa 10kk iästä lähtien. Ottanut askeleita ilman tukea vuoden iästä lähtien. Menee pari kolme metriä. Nyt ikää 1v2kk ja ei vieläkään kävele.

Äippä on malttamaton :) Onko muita joilla mennyt näin kauan (vai onko se edes kauan) kun kuitenkin yritystä on ollut?
 
jaa
Meidän esikoinen käveli tuen kanssa 8kk ikäisenä, mutta ilman tukea vasta 13kk iässä. Sitten kyllä lähti aika haipakkaan saman tien. Kuopuksella sama kuvio, paitsi irrotti tuesta kuukautta nuorempana.
 
Meillä otti ekat askeleet esim oviporttia vasten 7kk iässä kun nousi ylös. Kuitenkin ne ekat askeleet ilman tukea tulivat tasan 1vee synttäreillä. Melkein 5kk myöhemmin. 10kk ajoi ekan kerran taaperokärryllä yksin. Meillä kylläkin 12kk:n ekojen askeleiden jälkeen käveltiin viikon sisään ihan kunnolla ja ulkonakin.

Meillä pojan tyyli on että ei kokeilla vaan tehdään sitten kun osataan. Esim muut harjoittelevat kiipeämistä vaikka kuinka aikaisin, mutta meidän 3.5vee ei vapaaehtoisesti mene kiipeilytelineeseen...
 
Esikoinen lähes samantien kun pääsi jaloilleen lähti kävelemään (11 kk iässä siis käveli ihan sujuvasti). Konttasi ehkä 2 viikkoa.

Kuopus on taas ollut erilainen, eli otti kyllä tukea vasten askeleita hyvinkin sujuvasti 11 kk ikäisenä, käveli 12 kk ikäisenä n. 10 askelta. Mutta koska kontaten pääsi nopeammin eteenpäin, käveli kunnolla vasta 14 kk ikäisenä (eli siis tarhan aloituksen jälkeen vaihtui konttaaminen kävelyyn). Ollut esikoista sulavampi liikkeissään, vaikkakin hitaampi kehityksessä.
 

Yhteistyössä