käsiraha takaisin?

  • Viestiketjun aloittaja masentunut
  • Ensimmäinen viesti
masentunut
Olimme ostamassa omakotitaloa. Maksoimme käsirahan, kuntokartoitus oli ok. Viikkoa ennen lopullista kauppaa myyjä kertoi piilevästä virheestä. Laatat irtoavat kodinhoitohuoneesta, saunasta ja suihkutilasta (tutkittu 6kk sitten ja vika laastissa ei kosteusvauriota). Onneksi kauppaa ei ehditty tehdä koska silloin myyjä olisi tehnyt rikoksen! Nyt remontti on iso, vaadimme hinnanalennusta mutta myyjä ei suostu. Vaadimme kaupan purkua sillä tieto olisi vaikuttanut tarjouksen tekemiseen olennaisesti! Nyt kiinteistövälittäjä sanoo että emme saa käsirahaa takaisin! Kysyimme lakimieheltä ja hän sanoi että se kuuluu meille.
Kuka tietää kuka päättää käsirahasta? Pitääkö meidän hankkia lakimies ja mennä suoraan käräjäoikeuteen? Mitä meidän tulisi tehdä? :headwall: APUA! :headwall:
Mieli on aika maassa, onneksi saimme jatkettua nykyisen asunnon vuokrasopimuksen että koti säilyi!
 
miimaa
Eiköhän se lakimies tiedä. Kertokaa välittäjälle/myyjälle, että haaste odottaa jos raha ei tule tilille (ja korkoineen). Ja eikönhän viimeistään kun haaste putoaa luukusta ala rahaakin tippua. Tuskin teidän tarttee oikeuteen saakka mennnä.
Aika paskamaisia juttuja välillä.
 
Kannattais varmaan ensin katsoa mitää lukee käsirahakauppasopimuksessa, tai tarjouksessa, riippuen siitä kummassa on maininta käsirahasta ja kumman pohjalta käsiraha on maksettu. Jos siellä ei selvästi lue milloin käsiraha palautetaan niin kannattaa ottaa suoraan yhteys kuluttajavirastoon, jossa neuvotaan asiasta. Ja ottaa myös yhteyttä välittäjään. Välittäjä on mielestäni toiminut tässä suhteessa väärin ja hyvin tapojen vastaisesti, joten jos hän on isommassa välitysyrityksessä töissä ota suoraan yhteys hänen esimieheensä.
 
masentunut
Tein kunnon kirjallisen reklamaation sekä välittäjälle ja myyjälle. Tilasin ajan oikeusaputoimistoon ja kuluttajaneuvojalle. Onneksi välittäjä soitti ja tänään saimme käsiahan takaisin. Piti vielä allekirjoittaa paperi että puolin jos toisin ei kummallakaan osapuolella oli muita vaatimuksia asiasta. Jos voimia olisi ollut olisi kai pitänyt vaatia paljonkin korvauksia. Vaikka kuinka olimme oikeassa en jaksanut ruveta rähisemään kun ei oikeusjutuista koskaan kuitenkaan tiedä.. Olemme tyytyväisiä kun homma on ohi. :headwall:
 
Kun saitte käsirahan takaisin niin silloin ette voi vaatia muita korvauksia. Käsirahahan on sitä varten että kauppa syntyisi.
Kauppa ja vastuu syntyy vasta kun varsinainen kauppakirja on tehty.
 

Yhteistyössä