Kaatuminen rv 22...

  • Viestiketjun aloittaja "Juudit"
  • Ensimmäinen viesti
"Juudit"
Nostin astioita ylähyllylle ja kun tulin tuolilta alas niin oikea nilkka vaan petti alta ja rysähdin selälleni maahan.

Silmissä meinasi pimetä ja hiki valui tuon jälkeen, varmaan säikähdyksen ja nilkassa olevan kivun takia, myös selkään osui jonkin verran.

Nyt on vähän huono olo, join vettä ja nilkkaa jomottaa edelleen.

Kannattaisiko olla yhteydessä ä-poliin tai neuvolaan?
En ole vauvan liikkeitä tuntenut vielä, mutta niitä tuntuu muutenkin harvemmin kun istukka on etuseinämässä.
 
"..."
Onneksi kaaduit selällesi, veikkaan että nilkkaan se suurempi vahinko tuli. :)

Itse kaaduin rv 24 ojaan kun piti ovelana oikaista ojan yli karanneen hevosen perässä ja talvi ja liukas niin eipä jalka pitänytkään vaan vatsalleni rojahdin ojan reunaan. Käsillä sain hiukan vastaan, mutta eipä tuostakaan suurempia seurannut vaikka tämän jälkeen hevosen perässä jatkui vielä kipitys melkein tunnin verran..
 
"perseennuolija"
Yllattvan paljon ne kestaa. Itsella viikolla 22 auto-onnettomuus, jonka jalkeen vatsa taman nakonen. Nyt se vauva 4vkoa nukkuu tuossa vieressa, ja syntyi taysin terveena viikolla 39+6 =) Mutta ole ihmeessa yhteydessa neuvolaan

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151094637146506&set=a.412137916505.189353.580281505&type=3&theater
Hui,onneksi selvisitte vaan mustelmilla.

Ap,soita varmuuden vuoksi äitipolille.
 
"Vieras"
Älkää hyvät ihmiset kiipeilyä korkealle tuolilla tai tikkailla kun olette raskaana! Aina voi sattua vahinko. Ja noilla liukkailla ei pidä pelleillä, nastakengät jalkaan tai irrotettavat nastapohjalliset! Ajatelkaa sitä vauvaa!
 
"vieras"
Ole yhteydessä neuvolaan ainakin tai jos sieltä ei vastata, niin suoraan äitipolille. Minä kaaduin jäätiköllä 29 viikolla kyljelleni ja mitään kummempaa ei tapahtunut, mutta olin kuitenkin yhden yön tarkkailussa sairaalassa. Pelkäsivät istukan irtoamista ja meiltä on pitkä matka sairaalaan.
 
"vieras"
Jos nilkkaan koskee niin ä-pkl ei ole oikea paikka =D mut joo, kaatumiseen voi liittyä istukan irtoamisen riski, siksi käynti ä-pkl:lla on perusteltu! Ja tarvii UÄ:n tuon havaitsemiseen eli sä kuuntelu ei riitä
 
"kätilö"
[QUOTE="vieras";27812561]Hehheh.[/QUOTE]

Tietäisitte vaan missä vaivoissa raskaana olevat tulee ä-pkl:eek:le tai s-saliin=D=D. Esim. Jos kurkkuun koskee tai on oksennustauti, tai tosiaan jos nilkka on nyrjähtäny. Synnytysosastolla hoidetaan raskauden puolesta täysin hyvinvoivia äitejä joilla on vaikkapa selkä leikattu tai jalka kipsissä...
 
---
Täällä viikkoja 27, ja juuri pari päivää sitten kellahdin kun tulin makuuhuoneesta portaita alas liukkailla villasukilla. Onneksi selvisin kipeällä kyynärpäällä ja jalalla.

Meillä asutaan kolmessa tasossa, ja aion kyllä kiipeillä sänkyyn ja suihkuun, samoin kuin ulkoilla esikoisen kanssa. Varovainen kannattaa aina olla, mutta elämää ei voi jättää elämättä. Ja vauva on onneksi aika hyvin suojassa :)
 
drno
Edellisessä raskaudessa tulin portaat alas selälleni mukkelismakkelis 2 kertaa, rv30 ja 36. Terve tyttä tuli. Tällä kertaa oon tullut portaat pyllylleen alas vasta kerran, rv35. Nyt rv38 ja toivotaan parasta. Soitin kerran ekalla kerralla neuvolaan, käskivät tarkkailla liikkeitä, eivätkä kehottaneet sen kummempaan tarkkailuun. Selälleni siis tulin ja selkä oli ainoa kipeä kohta (tai, no, varpaasta irtosi kynsi, mutta se tuskin relevanttia..)
 
"Elna77"
Itse kaaduin viikoilla 37+2 liukkalla jäällä lenkillä. Taysissa varmistettiin ultralla että kaikki oli hyvin istukassa ja napanuorassa etc. Siitä viikko eli 38+2 istukan irtoaminen ja "virvoittelupöydälle nostetaan harvapulssinen eloton hengittämätön lapsi". Onneksi selvittiin molemmat takaisin elämään. Likeltä piti. Tuore vuoto ei aina näy ultrassa ja minullakin kohdun seinämästä oli tihkuttanut verta istukan alle eikä näkynyt vielä tapahtumapäivänäkään. Leikannut lääkäri ja patologi totesivat tämän asian.

Eli ap ole ihmeessä yhteydessä äippäpolille. Tällä järjellä kahlitsisin itseni siihen sänkyyn enkä suostuisi lähtemään pois ;) Tsemmpiä ja hyvää vointia.
 

Yhteistyössä