tässä on ihan perusohje kääryleille
Kaalikääryleet
(25 annosta, á 110 g)
1 (n. 2 kg) iso kaali
vettä +
1 tl suolaa
1 dl puuroriisiä
3 dl vettä
1/2 tl suolaa
500 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl kaalinkeitinlientä
1 dl kermaa
1 iso sipuli
1 rkl voita tai margariinia
1 tl suolaa
mustapippuria
2 tl meiramia
Pinnalle:
2 rkl siirappia
1 dl vettä
voinokareita
Pane vesi kiehumaan isoon kattilaan. Koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaali kypsäksi. Pane riisit kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 10 minuuttia. Valuta riisit lävikössä. Mittaa kulhon pohjalle kaalin keitinlientä ja kerma. Sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan. Hienonna sipuli ja ruskista silppu kevyesti rasvassa paistinpannussa. Lisää kulhoon jauheliha, riisit ja sipuli. Mausta seos suolalla, mustapippurirouheella ja meiramilla. Irroittele kaalinlehdet ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta. Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet voideltuun vuokaan vieriviereen. Valuta päälle siirappia ja kaada vuokaan vesi. Pane päälle voinokareita. Paista aluksi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Valele välillä paistoliemellä. Kypsennä yhteensä reilu tunti. Tarjoa kaalikääryleet puolukkahillon kanssa.