Joustaakohan kunta? koulumatka 2,8km, +3km sais koulukyydin

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kyseessä elaluokkalainen. Lyhin tie 2.8km kouluun, autolla 3.1km. Täällä eka ja tokaluokkalaisten rajat on 3km et saa kyydin. Mut ohan se ny hanurista jos samalla kadulla 200m päässä kaveri pääsee koulukyydillä? Onko muilla kunta joustanut? Vai ootteko itse maksanut kyydistä? Paljonko?
 
vierailija
Kyllä se näin on. Johonkin se raja on vedettävä ja siitä pidetään kiinni. Ja jos raja vedettäis 3,2 kilsaan, niin sitten olisi joku toinen jolla se ero olisi 200 metriä.

Meidän kunnassa oli kai joustettu pari kertaa, mutta siitä nousi hirveä poru kun joillekkin joustettiin ja toisille ei ja kulut muutenkin liian isot. Sitten siirryttiin siihen linjaan, että totaalinen nollatoleranssi. Laskurilla katsovat tuon matkan. Jos on todella perusteltua että matka on oikeesti yli 3000m kun laskuri näyttää alla, niin voi joustaa, mutta ei jos se lyhin tie kävellen/pyörällä on alle.
 
vierailija
Matkan pituudella ei ole merkitystä, jos matka katsotaan vaaralliseksi. Siskon lapset sai koululaisbussikortit lyhyemmälle matkalle, kun reitin katsottiin olevan liian vaarallinen kulkea kävellen. Sen lisäksi kyydityksen voi saada erityislapselle, jos hän saa kunnallisen psykologin tai neurologin lausunnon, ettei kykene kulkemaan itsenäisesti matkaa.