Joulun jälkkärit, jotka sis. alkoholia?

NIin mietin tässä kun osaan jälkkäreihin ja leivonnaisiin tulee mausteeksi alkoholia, tyyliin 0,5dl/kakku, niin uskaltaako sellaista antaa taaperolle. Ja mistä tietää, mihin kaikkiin sitä onkaan lisätty, kun käydään kyläilemässä, eikä viisisi kokoaikaa olla kyselemässä onko tässä mitä tässä sinun telemässä esim. hedelmäkakussa.
Oonkohan jotenkin ylihysteerinen, kun minusta vaan tuntuu, ettei haluaisi kuitenkaan antaa sellaista leivonnaista, jossa on alkoholia. Ja nyt sitten joku varmaan sanoo, että yhtä vähän/paljon d-vit tipoissa. Mutta mistä sen sitten juuri tietää tuleeko liikaa, kun niissäkin kuitenkin on jo sitä alkoholia?
Onpa äidillä murheet :eek:
 
alkoholin kiehumispiste on 78,3, joten jos jossain kuivakakussa jne on vaikka puoli desiä rommia mausteena, ja se kaakku on tunnin uunissa 200 astetta, niin liekö siinä alkoholia jäljellä ollenkaan (makuhan jää vaikka alkoholi haihtuu)!
 
No sepäse, en antaisi liköörikarkkia, mutta varmaan ylireagoin. Tuo kakkujuttu oli sellaine, että marinoidaan luumuja rommissa ja sitten käytetään se marinointi limei kostutukseen, joten ei haihdu tässä tapauksessa alkoholi mihkään.
 
Jos mietityttää, niin älä anna. Niin yksinkertaista se on. Lapsi voi syödä vaikka piparia rommikakkun sijaan - ja tuskin se rommilla kostutettu kakku niin kovin pienelle maistuiskaan, koska maku on varmasti aika voimakas. Meillä ainaki poika 2 v. on varsin tyytyväinen Muumi-kekseihin ja vaapukkamehuun eikä kinua vahvemmin maustettuja jälkiruokia, jos sanotaan, että siinä on seassa aikuisten juomaa.
 
heip, juu en minäkään antaisi liköörikonvehteja, vaikka ne omia lemppareita oli jo noin 5-vuotiaana :)
ja en antaisi mölskään alkoholilla kostutettua kakkua, eli sellaista joka on ensin paistettu, ja sitten päälle valutettu vaikka rommia. mutta uunissa paistettua antaisin, kun siinä se alkoholi on haihtunut.
 

Yhteistyössä