Joulun jälkiruuat

  • Viestiketjun aloittaja "Kokki"
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="Kokki";27542816]Tämä on niin hyvää et pitää tehdä.
On myös tosi kaunis.[/QUOTE]

Muista sitten jäähdyttää kiille kunnolla. Jouduin viime jouluna tekemään päällykkeen kahteen kertaan, kun mokoma oli liian lämmintä ja koko kiille valui ekalla kerralla pitkin jääkaappia :D
 
Blue
[QUOTE="asta";27543051]Meillä joulunajan jälkiruokiin kuuluu muunmuassa jouluhalko, puolukkajäädyke, piparijuustokakku ja toki perinteiset piparit, kuivakakut yms.[/QUOTE]

Ohjetta piparijuustokakulle??
 
Ihania on Lumikukat
Kokeileppa näitä. Tää onmaku.fi sivuilta otettu ohje. On sairaan hyvää

6 annosta
Valkosuklaakupit
200 g valkosuklaata
Riisiherkku
1/2 dl vettä
1/2 dl puuroriisiä
3 dl kookosmaitoa
1/4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 kpl liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
1 1/2 rkl limettimehua
Luumu-rusinakompotti
1 1/2 dl vettä
1 dl fariinisokeria
50 g kuivattuja luumuja (pilkottuina)
1/2 dl rusinoita
1/2 dl mantelirouhetta
1 kpl limettiä

Valmista valkosuklaakupit. Leikkaa tuorekelmusta 6 reilun kokoista palaa. Varaa valmiiksi 6 pientä (Ø 10 cm) pyöreäpohjaista jälkiruokakulhoa.

Sulata suklaa. Levitä sula suklaa kelmuille 10–15 cm ympyröiksi. Anna niiden jähmettyä hiukan. Nosta kelmu suklaineen jälkiruokakupin sisälle. Nosta astiat jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä kunnolla. Kovettunut suklaakukka on helppo nostaa kupista kelmun avulla.

Valmista riisiherkku. Kuumenna vesi ja riisi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kookosmaito ja keitä sekoitellen 30–40 minuuttia, kunnes puuro on kypsää. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Valmista kompotti. Mittaa kattilaan vesi ja fariinisokeri. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi. Lisää muut aineet. Raasta limetin kuori sekaan. Anna jäähtyä ja maustua ainakin tunti.

Liota liivatetta kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Liuota liivate kuumennettuun limettin puristettuun mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana jäähtyneeseen riisipuuroon koko ajan sekoittaen. Nostele sekaan kermavaahto. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti.

Kokoa lumikukkajälkiruoka. Irrota valkosuklaakupit kelmusta ja aseta jälkiruokalautasille. Nosta valkosuklaakuppiin nokare riisiherkkua ja päälle luumu-rusinakompottia.
 
eihän
Alkuperäinen kirjoittaja LauhkeaLehmä;27543097:
Missähän lakipykälässä niin sanotaan? Vai onko se joku direktiivi? Ja pointti tuossa kakussa on se piparkakkupohja, joka tekee siitä jouluisen. NIIIIIIIIIIIIIH!!!!!
Tarvitseko aina olla laki joka asiaan :D Huoh. Olkoon vaan piparipohja se juju,mut kyl mä tekisin sit jouluisen yläosankin. Puolukkaa jouluksi, yääh,miten mielikuvituksetonta. Jouluhan on juhla ja siihen ei kuulu arkinen ruoka (älä rupee ettii lakia,sitä ei ole :D)
 
Alkuperäinen kirjoittaja eihän;27543150:
Tarvitseko aina olla laki joka asiaan :D Huoh. Olkoon vaan piparipohja se juju,mut kyl mä tekisin sit jouluisen yläosankin. Puolukkaa jouluksi, yääh,miten mielikuvituksetonta. Jouluhan on juhla ja siihen ei kuulu arkinen ruoka (älä rupee ettii lakia,sitä ei ole :D)
No mitähän ne jouluiset yläosat sitten on? Jos puolukka on pannassa, niin on sitten tuorejuustot, mousset, valkosuklaa ym. synttäri ja arkiherkut. Liköörikonvehtikakkuko? Ja toisaalta, eikö kinkkukin ole aika mielikuvitukseton ja arkinen? Ja maksalaatikko? Ja karjalanpaisti? Ja penunalaatikko? Syödään sitten pelkkää rosollia :'( (Vihaan rosollia)
 
Blue
Alkuperäinen kirjoittaja eihän;27543150:
Tarvitseko aina olla laki joka asiaan :D Huoh. Olkoon vaan piparipohja se juju,mut kyl mä tekisin sit jouluisen yläosankin. Puolukkaa jouluksi, yääh,miten mielikuvituksetonta. Jouluhan on juhla ja siihen ei kuulu arkinen ruoka (älä rupee ettii lakia,sitä ei ole :D)
Luumuko sitten on juhlallisempi, tai lanttu tai porkkana? Niin... Kyllä siitä puolukastakin saa erittäin jouluisen ja juhlaisan hyvin vähällä vaivalla. Juuri jostain lehdestä tein puolukkaglögiä ja se oli todella hyvää. :p
 

Yhteistyössä