Kaneliset pikkuleivät
(Ulla)
200 g margariinia tai voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Sokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita muna joukkoon. Lisää jauhot. Sekoita perusmurotaikinaan kanelia. Leivo taikinasta pikkusormen paksuista nauhaa ja leikkaa 9-10 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Kierräytä tangot sokerikaneliseokseen ja aseta pellille eri muotoisina, esim sydäminä, palloina jne. Paista 200 asteessa 10 min. Valmiit pikkuleivät voi ripustaa silkkinauhasta kuuseen tai antaa viedä lahjana mummolaan.
Minttusuklaapikkuleivät
(Tinsku)
2 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia
¾ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
6 kpl Marianne-karkkeja
1 tl vanilliinisokeria
Hienonna karamellit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva jauhoihin sekä lisää joukkoon karkinmurut. Sekoita mukaan sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa.Muotoile tanko ja jaa 24 osaan. Pyöritä palloiksi. Tämän herkullisen reseptin löysin Aamulehdestä muutama vuosi sitten ja tein lahjaksi näitä tutuille!
Aprikoositaatelikakku
(Merja Lindroos)
125 g kivettömiä taateleita
125 g aprikooseja
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200 g margariinia
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Paloittele kuivatut hedelmät pieniksi vaikkapa saksilla ja keitä ne soseeksi kattilassa veden ja sokerin kanssa noin 15 min. Sekoita joukkoon rasva ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon rasva. Lisää munat yksitellen seokseen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilällä noin 1 tunti.Tämän kakun voit leipoa jo muutamaa päivää ennen joulua maustumaan. Kakku säilyy hyvin ja paranee vain säilytyksen aikana.
Suklainen maustekakku
(Tinsku)
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 suklaalevy
4 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen, yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita jauhoseos vähitellen muna-margariinivaahtoon- laita kuivakakkuvuokaan paistumaan 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Tämän vuoden uusi resptilöytö, aion yllättää sukulaiset tällä kakulla!
Rahkaherkku pikkuisille
(Susanna Nivala)
Pikkujoulua voi juhlia pikkuisenkin kanssa. Sekoita LuumuPilttiä maitorahkaan ja mausta kanelilla. Sekoita, syökää yhdessä ja herkutelkaa, nam!
piparipulla
1
pkt
Myllyn Paras Piparkakkutaikinaa (500 g)
1
pkt
Myllyn Paras Pullataikinaa (600 g)
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
raesokeria
Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen piparkakkutaikinalevyt ohueksi yhtä suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta ohut piparkakkutaikinalevy pullataikinalevyn päälle (ei haittaa, vaikka piparkakkutaikina repeilisi) ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta n. 1½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne kohoamaan sellaisenaan tai paperivuokiin uunipellille.
Mikäli et leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, saat taikinasta ison joulukranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä rullan ympyräksi.
Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kierrepullia 225 asteisessa uunissa 15-20 min ja isoa kranssia 200 asteisen uunin alatasolla 35-40 min.
Manteli-kookostäyte tähtitortuille
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
kookoshiutaleita
1
kananmuna
1
dl
sokeria
Sekoita kaikki täytteen ainekset. Laita täytettä Myllyn Paras Tähtitorttujen päälle luumuhillon tilalle. Halutessasi voit laittaa koristeeksi puolikkaan, punaisen säilykekirsikan.
Jääsuklaakakku (Radiokakku)
16-18 viipaletta
* 250 g kookosrasvaa
* 2 munaa
* 3 dl tomusokeria
* 1 dl kaakaojauhetta
* 22-25 neliskulmaista tai pyöreää keksiä (esim.digestive)
* voipaperi
# Vuoraa pitkänomainen vuoka voipaperilla.
# Sulata kookosrasva varovasti miedolla lämmöllä. Se ei saa kuumeta liikaa. Nosta sulanut kookosrasva syrjään.
# Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauho. Vatkaa ja kaada haalea kookosrasva seokseen ohuena nauhana. Jos rasva on liian kuumaa, seos voi juoksettua.
# Levitä kerros suklaatahnaa vuoan pohjalle. Lado päälle keksejä ja sen jälkeen vuorotellen keksejä ja suklaatahnaa. Ylimmäinen kerros suklaata. Nosta vuoka viileään, jotta tahna jähmettyy.
# Säilytä kakkua jääkaapissa ja leikkaa tarjolle ohuita siivuja
JÄÄSUKLAA
(n. 50 kpl)
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä
1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa.
2. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä.
3. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan