Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Joulukinkun sulatus
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="amorsun, post: 3178642, member: 4647"]</p><p>JOULUKINKUN VALMISTUSOHJE</p><p></p><p>Säilytys ja sulatus</p><p></p><p>Hanki pakastettu kinkku hyvissä ajoin ennen aattoa. Umpijäässä olevan kinkun sulatus kestää +5 asteen lämpötilassa vähintään kolme vuorokautta. Nosta kinkku keittiön lämpöön 10 tuntia ennen paistamista.</p><p></p><p>Paistaminen</p><p></p><p>Työnnä kinkunpaistomittari kiehuvaan veteen. Jos mittari näyttää 100 astetta, se on kunnossa. Laita pyyhitty kinkku paistopussiin ja leikkaa pussin ylin kulma auki. Työnnä paistomittari kinkun paksuimman lihaksen keskiosaan. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta eikä silavaa. Paista kinkkua 200 asteisessa uunissa puoli tuntia alaritilällä ja jatka paistamista 100-120 asteessa. Paistoaika on tunti/kilo. Kypsennä kinkkua, kunnes mittari näyttää 75-78 astetta. Kun otat mittarin pois, tarkista lihasmehusteen väri. Jos reiästä tuleva liemi on kirkasta, kinkku on kypsä.</p><p></p><p>Kastike</p><p></p><p>Poista kinkun pinnalta paistunut nahka ja leikkaa se paloiksi. Tyhjennä paisto- pussista kaikki mehut ja maut kattilaan. Anna nahkapalojen kiehua liemessä 10 minuuttia ja siivilöi liemi. Suurusta ohrakkaalla. Jos haluat vähäsuolaisemman ja runsaamman kastikkeen, sekoita 2 desiä Portin Demi-glace -kastikepohjaa liemeen.</p><p></p><p>Kuorrutus</p><p></p><p>Levitä sinappia kinkun pintaan parin millin paksuisesti ja siivilöi korppujauhoa päälle millin kerros. Kuorruta kinkku uunissa 225 asteessa kauniin ruskeaksi.</p><p></p><p>Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia uuniritilällä. Paistolämpötilat ja valmistusohjeet ovat muuten samat. Ilman paistopussia kypsennetystä kinkusta haihtuu kosteutta ja paistolientä kertyy uunipannulle vähemmän.</p><p></p><p>Säilytä kypsää kinkkua kylmässä. Keitä ajoissa kinkun luista ja tähdepaloista mojova hernekeitto. Pakasta ylimääräiset kinkkupalat sopivan pieninä paloina sekä osa hernekeitosta.</p><p></p><p></p><p>JOULUKINKUN PAISTO-OHJE (perusohje)</p><p></p><p>Pakastetun joulukinkun ja tuoreen kinkun kypsennyksessä toimivat samat ohjeet.</p><p></p><p>Kinkun sulatus</p><p>Sulata pakastettu juhlakinkku tai kinkkurulla pakkauksessaan. Juhlakinkun ja kinkkurullan sulamisaika on jääkaappilämpötilassa 2-3 vrk .</p><p>Ota kinkku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10°C uuniin laitettaessa.</p><p>Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kinkkuun huoneenlämpöön nostettaessa.</p><p></p><p>Kypsennys</p><p>Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen. Käytä kinkun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kinkun kypsymistä. Ilman lämpömittaria on kypsyysasteen arvioiminen erittäin vaikeaa. Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kinkun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kinkussa mittarin kärki osu luuhun.</p><p></p><p>Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77° C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 °C:een. Kinkun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti. Huolehdi, että uunipannulla on vettä koko kypsymisen ajan.</p><p></p><p>Nosta kypsä kinkku työpöydälle ja peitä foliolla. Sisälämpötila nousee vielä 2-3 astetta kinkun sisälämpötilan tasaantuessa.</p><p>Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta haluamallasi tavalla.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="amorsun, post: 3178642, member: 4647"] JOULUKINKUN VALMISTUSOHJE Säilytys ja sulatus Hanki pakastettu kinkku hyvissä ajoin ennen aattoa. Umpijäässä olevan kinkun sulatus kestää +5 asteen lämpötilassa vähintään kolme vuorokautta. Nosta kinkku keittiön lämpöön 10 tuntia ennen paistamista. Paistaminen Työnnä kinkunpaistomittari kiehuvaan veteen. Jos mittari näyttää 100 astetta, se on kunnossa. Laita pyyhitty kinkku paistopussiin ja leikkaa pussin ylin kulma auki. Työnnä paistomittari kinkun paksuimman lihaksen keskiosaan. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta eikä silavaa. Paista kinkkua 200 asteisessa uunissa puoli tuntia alaritilällä ja jatka paistamista 100-120 asteessa. Paistoaika on tunti/kilo. Kypsennä kinkkua, kunnes mittari näyttää 75-78 astetta. Kun otat mittarin pois, tarkista lihasmehusteen väri. Jos reiästä tuleva liemi on kirkasta, kinkku on kypsä. Kastike Poista kinkun pinnalta paistunut nahka ja leikkaa se paloiksi. Tyhjennä paisto- pussista kaikki mehut ja maut kattilaan. Anna nahkapalojen kiehua liemessä 10 minuuttia ja siivilöi liemi. Suurusta ohrakkaalla. Jos haluat vähäsuolaisemman ja runsaamman kastikkeen, sekoita 2 desiä Portin Demi-glace -kastikepohjaa liemeen. Kuorrutus Levitä sinappia kinkun pintaan parin millin paksuisesti ja siivilöi korppujauhoa päälle millin kerros. Kuorruta kinkku uunissa 225 asteessa kauniin ruskeaksi. Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia uuniritilällä. Paistolämpötilat ja valmistusohjeet ovat muuten samat. Ilman paistopussia kypsennetystä kinkusta haihtuu kosteutta ja paistolientä kertyy uunipannulle vähemmän. Säilytä kypsää kinkkua kylmässä. Keitä ajoissa kinkun luista ja tähdepaloista mojova hernekeitto. Pakasta ylimääräiset kinkkupalat sopivan pieninä paloina sekä osa hernekeitosta. JOULUKINKUN PAISTO-OHJE (perusohje) Pakastetun joulukinkun ja tuoreen kinkun kypsennyksessä toimivat samat ohjeet. Kinkun sulatus Sulata pakastettu juhlakinkku tai kinkkurulla pakkauksessaan. Juhlakinkun ja kinkkurullan sulamisaika on jääkaappilämpötilassa 2-3 vrk . Ota kinkku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10°C uuniin laitettaessa. Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kinkkuun huoneenlämpöön nostettaessa. Kypsennys Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen. Käytä kinkun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kinkun kypsymistä. Ilman lämpömittaria on kypsyysasteen arvioiminen erittäin vaikeaa. Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kinkun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kinkussa mittarin kärki osu luuhun. Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77° C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 °C:een. Kinkun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti. Huolehdi, että uunipannulla on vettä koko kypsymisen ajan. Nosta kypsä kinkku työpöydälle ja peitä foliolla. Sisälämpötila nousee vielä 2-3 astetta kinkun sisälämpötilan tasaantuessa. Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta haluamallasi tavalla. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa JOULU?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
USAn seuraava presidentti Donald Trump ja Teemu Selänne ovat hyviä ystäviä
1 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Suomessa margariinin valmistukseen käytettiin -60 -luvulla kissanraatoja ja muitakin pilaantuneita ruhoja. Mitä lie nykyisin?
16 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Kirjaketju. Laittakaa vinkkejä uusista hyvistä ja saa klassikkojakin kehua.
23 min sitten
-roosaruusa-
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Mannerheimin talon voisi polttaa, niin siitä ei tulisi kuluja suomelle
35 min sitten
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Miksi suomessa maksetaan yhdellekään työntekijälle yli 10 euroa tunnissa?
47 min sitten
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Ihana MSM- jauhe pulveri, paljonko uskaltaa ottaa että ei tule liikaa ongelmia
Tänään 11:01
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Ravintolisässä on kloridia. Mitä ne on?
Tänään 10:41
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Sanna on nähty rajusti juhlimassa MAGA-lippis päässä
Tänään 10:29
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Seksihaluissa on eroja sukupuolten välillä
Started by Johnny Appleseed
Maanantai klo 22:43
Luettu: 846
Aihe vapaa
2.
Setis lienee ainoa mies palstalla, joka on saanut naiseltaan tämän hauskan ja vihjailevan videon. (Ekko ja Alepa voivat sivuuttaa tämän ketjun 🤣)
Started by vierailija
Maanantai klo 00:02
Luettu: 817
Aihe vapaa
3.
Ollaanko me joku Yhdysvaltojen osavaltio?
Started by vierailija
Eilen 08:17
Luettu: 701
Aihe vapaa
4.
"Taloustieteilijöillä on nyt suomalaisille hyviä uutisia"
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:17
Luettu: 585
Aihe vapaa
5.
Trump: ”Minua ei haittaisi, jos joku ampuisi kampanjatilaisuudessa paikalla olevia toimittajia”. Palstan Trump-fanit, onko OK sanoa noin?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:27
Luettu: 564
Aihe vapaa
6.
Miten oikeasti pärjäisitte pidemmän sähkökatkon yli?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 12:23
Luettu: 380
Aihe vapaa
7.
Trumpin onnitteluketju 2024🇺🇸
Started by vierailija
Maanantai klo 20:42
Luettu: 318
Aihe vapaa
8.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ousman Ceesayn, 33, viideksi vuodeksi vankeuteen lapsenrai.skauk.sesta
Started by vierailija
Sunnuntai klo 14:42
Luettu: 311
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
USAn seuraava presidentti Donald Trump ja Teemu Selänne ovat hyviä ystäviä
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Suomessa margariinin valmistukseen käytettiin -60 -luvulla kissanraatoja ja muitakin pilaantuneita ruhoja. Mitä lie nykyisin?
Latest: -roosaruusa-
3 min sitten
Aihe vapaa
3.
Toukokuiset 2025
Latest: Minni__
4 min sitten
Lapsen saaminen
4.
Onnenarpa ja Janne Antin
Latest: vierailija
6 min sitten
Aihe vapaa
5.
Kirjaketju. Laittakaa vinkkejä uusista hyvistä ja saa klassikkojakin kehua.
Latest: -roosaruusa-
18 min sitten
Aihe vapaa
6.
Miksi suomessa maksetaan yhdellekään työntekijälle yli 10 euroa tunnissa?
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
7.
Töihin ambulanssiin 5 euroa tunti ilman lisiä?
Latest: vierailija
22 min sitten
Aihe vapaa
8.
Mannerheimin talon voisi polttaa, niin siitä ei tulisi kuluja suomelle
Latest: vierailija
24 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Joulukinkun sulatus
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu