Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Jouluisia kakkuohjeita:
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 3043725, member: 589"]</p><p><strong>Luumu-konjakkikakku </strong></p><p></p><p>150 g kuivattuja luumuja</p><p>1 dl hasselpähkinöitä</p><p>1 dl konjakkia tai brandyä</p><p>200 g voita tai margariinia</p><p>2 dl sokeria</p><p>2 munaa</p><p>4 dl vehnäjauhoja</p><p>2 tl leivinjauhetta</p><p>1 dl kermaa</p><p></p><p>1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät. </p><p>2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .</p><p>3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.</p><p>4. Vaahdota rasva ja sokeri. </p><p>5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti. </p><p>6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen. </p><p>7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. </p><p>8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.</p><p>9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.</p><p>10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna. </p><p>11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.</p><p></p><p><strong>Appelsiinisuklaakakku</strong></p><p>10-12 palaa</p><p></p><p>pyöreä, irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm</p><p></p><p>100 g tummaa appelsiinimakuista levysuklaata</p><p>100 g voita</p><p>2 munaa</p><p>2 dl hienosokeria</p><p>1 dl vehnäjauhoja</p><p>½ rkl pikakahvijauhetta</p><p></p><p>1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. </p><p>2. Pane leivinpaperi vuoan pohjalle.</p><p>3. Pilko suklaa paloiksi ja sulata voin kanssa syvässä kulhossa kattilassa, jossa on kiehuvaa vettä.</p><p>4. Vatkaa munat ja sokeri. </p><p>5. Sekoita jauhot ja kahvijauhe joukkoon.</p><p>6. Lisää suklaavoiseosta munataikinaan vähän kerrallaan.</p><p>7. Kaada taikina vuokaan. </p><p>8. Paista keskellä uunia noin 20 minuuttia.</p><p>9. Anna kakun jäähtyä vuoassa.</p><p>10. Kakku kannattaa laittaa jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.</p><p></p><p><strong>Hedelmäinen taatelikakku</strong></p><p>(25 annosta)</p><p></p><p>1 pss (250 g) kivettömiä taateleita </p><p>1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja </p><p>1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita </p><p>200 g leivontamargariinia </p><p>2 munaa </p><p>1 1/2 dl sokeria </p><p>3 1/2 dl vehnäjauhoja </p><p>2 tl leivinjauhetta </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>1 tlk (2 dl) vispikermaa </p><p></p><p>Vuokaan: </p><p>n. 1 dl kookoshiutaleita </p><p></p><p>1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka.</p><p>2. Jauhota se kookoshiutaleilla. </p><p>3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla. </p><p>4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi. </p><p>5. Sulata margariini kattilassa.</p><p>6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät. </p><p>7. Anna jäähtyä. </p><p>8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. </p><p>9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. </p><p>10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. </p><p>11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos. </p><p>12. Kaada taikina vuokaan. </p><p>13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. </p><p>14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. </p><p>15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä.</p><p>16. Säilyy viileässä useita päiviä. </p><p>17. Voidaan pakastaa. </p><p></p><p><strong>Helppo minttusuklaakakku</strong></p><p>(25 annosta)</p><p></p><p>150 g leivontamargariinia </p><p>3 dl sokeria </p><p>3 dl vehnäjauhoja </p><p>2 tl leivinjauhetta </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>1 tl kanelia </p><p>2 rkl kaakaojauhetta </p><p>2 kananmunaa </p><p>1/2 dl vispikermaa </p><p>1 dl vahvaa kahvijuomaa </p><p></p><p>Kuorrutus: </p><p>1 pss (200 g) minttusuklaapalloja </p><p></p><p>Koristeeksi: </p><p>Diva- kookoshiutaleita </p><p></p><p>1. Voitele ja leivitä noin 1,8 litran rengasvuoka korppujauhoilla (tai kookoshiutaleilla). </p><p>2. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. </p><p>3. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kaakaojauhe kulhossa. </p><p>4. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi sekä sulatettu rasva. </p><p>5. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa. </p><p>6. Kaada taikina kakkuvuokaan.</p><p>7. Paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia. </p><p>8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. </p><p>9. Kuorrutusta varten sulata minttusuklaapallot vesihauteessa. </p><p>10. Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä. </p><p>11. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. </p><p>12. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla. </p><p></p><p><strong>Kirsikkainen taatelikakku</strong></p><p>(12 annosta)</p><p></p><p>200 g leivontamargariinia </p><p>1 1/2 dl sokeria </p><p>2 munaa </p><p>1/2 pss (à 250 g) taateleita </p><p>3 1/2 dl vehnäjauhoja </p><p>1 tl kanelia </p><p>1 tl kardemummaa </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>2 tl leivinjauhetta </p><p>1 dl kahvijuomaa </p><p></p><p>Vuokaan </p><p>10 kpl punaista säilykekirsikkaa </p><p>1/2 dl hasselpähkinärouhetta </p><p></p><p>1. Voitele sydänvuoan reunat.</p><p>2. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. </p><p>3. Paloittele kirsikat.</p><p>4. Ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle. </p><p>5. Vaahdota margariini ja sokeri. </p><p>6. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. </p><p>7. Paloittele taatelit. </p><p>8. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, kaneli, kardemumma, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.</p><p>9. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen. </p><p>10. Levitä taikina vuokaan. </p><p>11. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. </p><p>12. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa. </p><p></p><p><strong>Pähkinäkakku</strong></p><p></p><p>150 g margariinia </p><p>2 dl sokeria </p><p>3 kpl kananmunia </p><p>100 g pähkinärouhetta </p><p>2 tl leivinjauhetta </p><p>2 dl vehnäjauhoja </p><p>0,5 dl perunajauhoja </p><p></p><p>1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. </p><p>2. Voitele ja jauhota rengasvuoka. </p><p>3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. </p><p>4. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. </p><p>5. Sekoita kuivat aineet keskenään.</p><p>6. Lisää taikinaan. </p><p>7. Kaada taikina vuokaan.</p><p>8. Kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia. </p><p></p><p><strong>Taatelikakku</strong> </p><p></p><p>1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita </p><p>2 dl vettä </p><p>1 dl sokeria </p><p>200 g Valio voita </p><p>2 munaa </p><p>1 dl (100 g) Valio kermaviiliä </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>1 tl leivinjauhetta </p><p>2 tl soodaa </p><p>4 dl vehnäjauhoja </p><p></p><p>1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. </p><p>2. Lisää sokeri. </p><p>3. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. </p><p>4. Lisää kaikki loput aineet. </p><p>5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan. </p><p>6. Paista 175 asteessa noin tunti.</p><p></p><p><strong>Piimäinen maustekakku</strong> </p><p></p><p>4 dl vehnäjauhoja</p><p>1 tl soodaa</p><p>1 tl kanelia</p><p>1 tl kardemummaa</p><p>1 tl jauhettua neilikkaa</p><p>2 dl sokeria</p><p>100 g sul. marg.</p><p>3 dl piimää</p><p></p><p>1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin. </p><p>2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.</p><p>3. Lisää jauhoseos.</p><p>4. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti </p><p></p><p><strong>Arabialainen maustekakku</strong></p><p></p><p>200 g voita tai margariinia</p><p>3 ½ dl sokeria</p><p>3 munaa</p><p>5 dl vehnäjauhoja</p><p>¼ tl leivinjauhetta</p><p>¾ tl muskottipähkinää</p><p>1tl vanilliinisokeria</p><p>(3 rkl kaakaojauhetta)</p><p>2 dl kermamaitoa</p><p>½- 1 sitruunan mehu</p><p>1 tl raastettua sitruunan kuorta</p><p>1 dl jauhettua mantelia tai pähkinää</p><p></p><p>1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. </p><p>2. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin vatkaten. </p><p>3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan. </p><p>4. Lisää lopuksi sitruunamehu, raastettu kuori ja jauhetut mantelit tai pähkinät.</p><p>5. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 ast n. 45min. </p><p></p><p><strong>Arabialainen kahvikakku</strong> </p><p></p><p>3 kpl munaa </p><p>3,75 dl sokeria </p><p>2 dl kermaa </p><p>5 dl vehnäjauhoa </p><p>0,25 tl leivinjauhetta </p><p>0,5 tl soodaa </p><p>1 tl kanelia </p><p>1 tl vaniljasokeria </p><p>2,5 rkl kaakaota </p><p>200 g voita sulatettuna </p><p>3 rkl voita </p><p>3,5 dl tomusokeria </p><p>1 tl kanelia </p><p>1,5 rkl kahvia kuumana </p><p></p><p>1. Vaahdota munat ja sokeri. </p><p>2. Lisää kerma. </p><p>3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. </p><p>4. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva. </p><p>5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 l:n kakkuvuokaan. </p><p>6. Paista 175 asteessa tunnin verran. </p><p>7. Kumoa ja anna jäähtyä. </p><p>8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (voi, tomusokeri, kaneli, kuuma vahva kahvi) ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.</p><p></p><p><strong>Joulun paras luumukakku</strong> </p><p></p><p>200 g kuivattuja luumuja</p><p>1 dl rommia</p><p>200 g voita tai margariinia</p><p>2 dl tummaa sokeria</p><p>1 tl vanilliinisokeria</p><p>2 Leivonta Kultamunaa</p><p>1 tlk (1 ¼ dl) ranskankermaa tai smetanaa</p><p>4 dl vehnäjauhoja</p><p>2 tl leivinjauhetta </p><p></p><p>1. Leikkaa luumut saksilla ohuiksi suikaleiksi. </p><p>2. Kaada suikaleiden päälle rommi.</p><p>3. Anna maustua peitettynä muutaman tunnin ajan tai yön yli. </p><p>4. Vaahdota rasva ja sokerit. </p><p>5. Lisää munat vaahtoon yksitellen, voimakkaasti sekoittaen. </p><p>6. Sekoita taikinaan ranskankerma ja keskenään sekoitettu vehnäjauho-leivinjauheseos. </p><p>7. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.</p><p>8. Paista 175° C:ssa tunnin verran. </p><p></p><p><strong>Kardemummakakku</strong></p><p>10-12 palaa</p><p></p><p>pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm</p><p></p><p>6,5 dl vehnäjauhoja</p><p>2 tl leivinjauhetta</p><p>125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia</p><p>2,5 dl hienosokeria</p><p>3 tl jauhettua kardemummaa</p><p>2,5 dl maitoa</p><p>2 rkl raesokeria (jos löytyy kaapista)</p><p>½ dl mantelirouhetta</p><p></p><p>vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan</p><p></p><p>1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.</p><p>2. Voitele ja jauhota vuoka.</p><p>3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa.</p><p>4. Lisää voi nokareina.</p><p>5. Sekoita haarukalla tai sormin.</p><p>6. Lisää hienosokeri ja kardemumma.</p><p>7. Kaada maito joukkoon.</p><p>8. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (helpoimmin sähkövatkaimella alhaisella nopeudella)</p><p>9. Kaada taikina vuokaan.</p><p>10. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.</p><p>11. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta, kun kokeilet tikulla sen kypsyyttä.</p><p>12. Poista kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.</p><p>13. Jäähdytä ritilällä.</p><p>14. Kylmä maito maistuu erinomaisesti tämän kakun kanssa.</p><p></p><p><strong>Sahramikakku</strong></p><p></p><p>3 munaa</p><p>1,5 dl sokeria</p><p>2 dl kermaviiliä</p><p>50 gr voita</p><p>3,5 dl vehnäjauhoja</p><p>2 tl soodaa</p><p>0,5 gr (1 pss) sahramia</p><p>1 dl rusinoita tai korintteja</p><p></p><p>1. Vaahdota munat ja sokeri. </p><p>2. Lisää kermaviili, voisula ja vehnäjauho-soodaseos. </p><p>3. Lisää kuumaan maitotilkkaan liuotettu sahrami ja rusinat. </p><p>4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.</p><p>5. Paista 175ºC:ssa noin 50 min. </p><p>6. Kakku maistuu erinomaisesti teen kanssa.</p><p></p><p><strong>Helppo piimäkakku</strong></p><p></p><p>3 dl talouspiimää</p><p>200 g sulatettua voita</p><p>2 dl sokeria</p><p>1 dl siirappia</p><p>2 tl hien. neilikkaa</p><p>2 tl hien. kardemummaa</p><p>1 tl soodaa</p><p>6 dl vehnäjauhoja</p><p>(2 dl rusinoita)</p><p></p><p>1. Sekoita taikinan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä keskenään.</p><p>2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.</p><p>3. Kypsennä kakku uunissa 175 asteessa. </p><p>4. Kypsymisaika on noin tunti.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 3043725, member: 589"] [b]Luumu-konjakkikakku [/b] 150 g kuivattuja luumuja 1 dl hasselpähkinöitä 1 dl konjakkia tai brandyä 200 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 2 munaa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl kermaa 1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät. 2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle . 3. Anna niiden maustua muutamia tunteja. 4. Vaahdota rasva ja sokeri. 5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti. 6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen. 7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. 8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti. 9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna. 11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua. [b]Appelsiinisuklaakakku[/b] 10-12 palaa pyöreä, irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm 100 g tummaa appelsiinimakuista levysuklaata 100 g voita 2 munaa 2 dl hienosokeria 1 dl vehnäjauhoja ½ rkl pikakahvijauhetta 1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 2. Pane leivinpaperi vuoan pohjalle. 3. Pilko suklaa paloiksi ja sulata voin kanssa syvässä kulhossa kattilassa, jossa on kiehuvaa vettä. 4. Vatkaa munat ja sokeri. 5. Sekoita jauhot ja kahvijauhe joukkoon. 6. Lisää suklaavoiseosta munataikinaan vähän kerrallaan. 7. Kaada taikina vuokaan. 8. Paista keskellä uunia noin 20 minuuttia. 9. Anna kakun jäähtyä vuoassa. 10. Kakku kannattaa laittaa jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua. [b]Hedelmäinen taatelikakku[/b] (25 annosta) 1 pss (250 g) kivettömiä taateleita 1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja 1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita 200 g leivontamargariinia 2 munaa 1 1/2 dl sokeria 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vanilliinisokeria 1 tlk (2 dl) vispikermaa Vuokaan: n. 1 dl kookoshiutaleita 1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka. 2. Jauhota se kookoshiutaleilla. 3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla. 4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi. 5. Sulata margariini kattilassa. 6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät. 7. Anna jäähtyä. 8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. 10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. 11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos. 12. Kaada taikina vuokaan. 13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. 14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä. 16. Säilyy viileässä useita päiviä. 17. Voidaan pakastaa. [b]Helppo minttusuklaakakku[/b] (25 annosta) 150 g leivontamargariinia 3 dl sokeria 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vanilliinisokeria 1 tl kanelia 2 rkl kaakaojauhetta 2 kananmunaa 1/2 dl vispikermaa 1 dl vahvaa kahvijuomaa Kuorrutus: 1 pss (200 g) minttusuklaapalloja Koristeeksi: Diva- kookoshiutaleita 1. Voitele ja leivitä noin 1,8 litran rengasvuoka korppujauhoilla (tai kookoshiutaleilla). 2. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. 3. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kaakaojauhe kulhossa. 4. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi sekä sulatettu rasva. 5. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa. 6. Kaada taikina kakkuvuokaan. 7. Paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia. 8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 9. Kuorrutusta varten sulata minttusuklaapallot vesihauteessa. 10. Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä. 11. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. 12. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla. [b]Kirsikkainen taatelikakku[/b] (12 annosta) 200 g leivontamargariinia 1 1/2 dl sokeria 2 munaa 1/2 pss (à 250 g) taateleita 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl kanelia 1 tl kardemummaa 1 tl vanilliinisokeria 2 tl leivinjauhetta 1 dl kahvijuomaa Vuokaan 10 kpl punaista säilykekirsikkaa 1/2 dl hasselpähkinärouhetta 1. Voitele sydänvuoan reunat. 2. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. 3. Paloittele kirsikat. 4. Ripottele ne sekä hasselpähkinärouhe vuoan pohjalle. 5. Vaahdota margariini ja sokeri. 6. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. 7. Paloittele taatelit. 8. Sekoita vehnäjauhot, paloitellut taatelit, kaneli, kardemumma, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. 9. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa varovasti sekoittaen. 10. Levitä taikina vuokaan. 11. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. 12. Taatelisydän säilyy mehevänä useita päiviä jääkaapissa. [b]Pähkinäkakku[/b] 150 g margariinia 2 dl sokeria 3 kpl kananmunia 100 g pähkinärouhetta 2 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja 0,5 dl perunajauhoja 1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 2. Voitele ja jauhota rengasvuoka. 3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. 4. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. 5. Sekoita kuivat aineet keskenään. 6. Lisää taikinaan. 7. Kaada taikina vuokaan. 8. Kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia. [b]Taatelikakku[/b] 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita 2 dl vettä 1 dl sokeria 200 g Valio voita 2 munaa 1 dl (100 g) Valio kermaviiliä 1 tl vanilliinisokeria 1 tl leivinjauhetta 2 tl soodaa 4 dl vehnäjauhoja 1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. 2. Lisää sokeri. 3. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. 4. Lisää kaikki loput aineet. 5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan. 6. Paista 175 asteessa noin tunti. [b]Piimäinen maustekakku[/b] 4 dl vehnäjauhoja 1 tl soodaa 1 tl kanelia 1 tl kardemummaa 1 tl jauhettua neilikkaa 2 dl sokeria 100 g sul. marg. 3 dl piimää 1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin. 2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään. 3. Lisää jauhoseos. 4. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti [b]Arabialainen maustekakku[/b] 200 g voita tai margariinia 3 ½ dl sokeria 3 munaa 5 dl vehnäjauhoja ¼ tl leivinjauhetta ¾ tl muskottipähkinää 1tl vanilliinisokeria (3 rkl kaakaojauhetta) 2 dl kermamaitoa ½- 1 sitruunan mehu 1 tl raastettua sitruunan kuorta 1 dl jauhettua mantelia tai pähkinää 1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 2. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin vatkaten. 3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan. 4. Lisää lopuksi sitruunamehu, raastettu kuori ja jauhetut mantelit tai pähkinät. 5. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 ast n. 45min. [b]Arabialainen kahvikakku[/b] 3 kpl munaa 3,75 dl sokeria 2 dl kermaa 5 dl vehnäjauhoa 0,25 tl leivinjauhetta 0,5 tl soodaa 1 tl kanelia 1 tl vaniljasokeria 2,5 rkl kaakaota 200 g voita sulatettuna 3 rkl voita 3,5 dl tomusokeria 1 tl kanelia 1,5 rkl kahvia kuumana 1. Vaahdota munat ja sokeri. 2. Lisää kerma. 3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. 4. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva. 5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 l:n kakkuvuokaan. 6. Paista 175 asteessa tunnin verran. 7. Kumoa ja anna jäähtyä. 8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (voi, tomusokeri, kaneli, kuuma vahva kahvi) ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle. [b]Joulun paras luumukakku[/b] 200 g kuivattuja luumuja 1 dl rommia 200 g voita tai margariinia 2 dl tummaa sokeria 1 tl vanilliinisokeria 2 Leivonta Kultamunaa 1 tlk (1 ¼ dl) ranskankermaa tai smetanaa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1. Leikkaa luumut saksilla ohuiksi suikaleiksi. 2. Kaada suikaleiden päälle rommi. 3. Anna maustua peitettynä muutaman tunnin ajan tai yön yli. 4. Vaahdota rasva ja sokerit. 5. Lisää munat vaahtoon yksitellen, voimakkaasti sekoittaen. 6. Sekoita taikinaan ranskankerma ja keskenään sekoitettu vehnäjauho-leivinjauheseos. 7. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 8. Paista 175° C:ssa tunnin verran. [b]Kardemummakakku[/b] 10-12 palaa pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm 6,5 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia 2,5 dl hienosokeria 3 tl jauhettua kardemummaa 2,5 dl maitoa 2 rkl raesokeria (jos löytyy kaapista) ½ dl mantelirouhetta vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan 1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 2. Voitele ja jauhota vuoka. 3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. 4. Lisää voi nokareina. 5. Sekoita haarukalla tai sormin. 6. Lisää hienosokeri ja kardemumma. 7. Kaada maito joukkoon. 8. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (helpoimmin sähkövatkaimella alhaisella nopeudella) 9. Kaada taikina vuokaan. 10. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. 11. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta, kun kokeilet tikulla sen kypsyyttä. 12. Poista kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. 13. Jäähdytä ritilällä. 14. Kylmä maito maistuu erinomaisesti tämän kakun kanssa. [b]Sahramikakku[/b] 3 munaa 1,5 dl sokeria 2 dl kermaviiliä 50 gr voita 3,5 dl vehnäjauhoja 2 tl soodaa 0,5 gr (1 pss) sahramia 1 dl rusinoita tai korintteja 1. Vaahdota munat ja sokeri. 2. Lisää kermaviili, voisula ja vehnäjauho-soodaseos. 3. Lisää kuumaan maitotilkkaan liuotettu sahrami ja rusinat. 4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. 5. Paista 175ºC:ssa noin 50 min. 6. Kakku maistuu erinomaisesti teen kanssa. [b]Helppo piimäkakku[/b] 3 dl talouspiimää 200 g sulatettua voita 2 dl sokeria 1 dl siirappia 2 tl hien. neilikkaa 2 tl hien. kardemummaa 1 tl soodaa 6 dl vehnäjauhoja (2 dl rusinoita) 1. Sekoita taikinan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä keskenään. 2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. 3. Kypsennä kakku uunissa 175 asteessa. 4. Kypsymisaika on noin tunti. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa KISSA?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Onko täällä paikalla vanhempia jotka ette äänestä persuja mutta kuitenkin mietitte että olisi lapsen koulussa mahdollisimman vähän ma muja?
Eilen 21:56
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Tomaattiruokia?
Eilen 21:47
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Ensimmäinen etunimi joka sopisi toiseen nimeen Viktor?
Eilen 21:11
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Hallitus ei leikkaa puoluetuista eikä poliitikkojen palkkioista
Eilen 21:06
vierailija
7 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Hallitus aikoo selvittää perintöveron lopettamista, nostaisi pienituloisten veroja!
Eilen 20:39
vierailija
7 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Kolmentoista (13) vuoden vankeustuomio voi olla Suomessa neljä vuotta
Eilen 20:37
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Onko teillä suihkussa tai keittiön hanassa vedensuodatin?
Eilen 20:19
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Relaatio 1045
Eilen 20:11
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Onko oikein, että autolla hakevat päättävät muidenkin lasten vaatteista?
Started by vierailija
Maanantai klo 23:32
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Keksin hauskan Sanna M. vitsin. Keksikää tekin omanne.
Started by vierailija
Maanantai klo 09:26
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Yle puoluegallut: SDP nousee ja kokoomus putoaa
Started by vierailija
Eilen 11:17
Luettu: 1K
Aihe vapaa
4.
Jestas! Juppi-Jetset-shampanja-kokkare Sanna Marin esiintyi samalla lavalla maailmantähtien kanssa: "Uskomatonta"
Started by vierailija
Maanantai klo 00:18
Luettu: 901
Aihe vapaa
5.
Kotiteknologiasi rajat? Harjasta robitti-imuriin!
Started by vierailija
Sunnuntai klo 07:47
Luettu: 898
Aihe vapaa
6.
"Oikeasti tahallisesta väestönvaihdosta ei ole todisteita."
Started by vierailija
Maanantai klo 14:45
Luettu: 817
Aihe vapaa
7.
"Mitä tapahtuu hyvinvointivaltiolle, kun iso osa aikuistuvasta väestöstä ei pysty jatko-opintoihin tai käymään töissä?"
Started by vierailija
Tiistai klo 11:17
Luettu: 788
Aihe vapaa
8.
Kunpa Suomessa olisi enemmän samanlaisia perheitä kuin Kainulaisen perhe
Started by vierailija
Sunnuntai klo 13:19
Luettu: 780
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
3.
Relaatio 1045
Latest: vierailija
32 min sitten
Aihe vapaa
4.
Kokoomuslaisen ja vassarin ajattelu syrjäytymisriskissä olevasta perheestä
Latest: Johnny Appleseed
44 min sitten
Aihe vapaa
5.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
Tänään 01:12
Aihe vapaa
6.
Kaunein punaisen sävy?
Latest: vierailija
Tänään 01:10
Aihe vapaa
7.
Valvontayhteiskunta
Latest: vierailija
Tänään 01:05
Aihe vapaa
8.
"25-vuotias Elma Nieminen ei halua tasavertaista parisuhdetta, sillä hänen ihanteissaan mies on perheen pää."
Latest: Johnny Appleseed
Tänään 01:02
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Jouluisia kakkuohjeita:
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu