Jos Kataisen hallitusta ei lasketa, niin tämä nykyinen ottaa eniten velkaa 90-luvun laman jälkeen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Nimenomaan ja ilman edellisen kauden vakavia kriisejä, joiden takia otettiin pääosa velasta. Orpon kokoomus, EK ja Suomen Yrittäjät vaativat vielä paljon enemmän elinkeinoelämän koronatukemista ja oppositioporvarit myös enemmän sähkötukia. Orpon hallitus lisää velkaa ensi vuonna leikkauksista huolimatta noin 12 mrd€ ja 2025 jo noin 13 mrd€. Koko hallituskautena noin 50 mrd euroa, jos edes riittää, koska pysyminen budjetoidussa alijäämässä (46 mrd€) vaatisi 100 000 uutta työläistä, nyt näyttää että työttömyys kasvaa vastaavan määrän ja THL laskee jopa toimeentulotukiasiakkaita tulevan 100 000 lisää ja lapsiköyhiä noin 20 000 lisää hallitustoimien takia. Päälle Orpon hallitus myy 4 mrd€:lla valtion omaisuutta, joka on velanoton piilottamista, ja vähän kuin pakkasella housuun kuseminen, lämmittää hetken, mutta sen jälkeen olo on entistä tukalampi. Ainoa velanottoa vauhdittava kriisi näyttää olevan tämä hallitus, kävelevä katastrofi, joka jakaa hyvätuloisille veronalennuksia velanotolla. Köyhät, pienituloiset ja alemman keskitulon duunarit maksumiehinä, todennäköisesti myös keskituloiset Ja jopa ruoan alv:n nosto suunnitelmissa.
Arvasit oikein. Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan OrpoPurran oikeistohallitus ottaa lisää velkaa jättileikkaustensa ja muiden miljardisopeutuksiensa päälle 56 miljardia euroa, ja summa saattaa jopa kasvaa, jos taloustilanne ja työttömyys huononevat entisestään.
 
vierailija
OrpoPurran oikeistohallitua lisää kaudellaan VM:n mukaan Suomen valtionvelan 212 miljardiin euroon, eli ottaa lisää velkaa ENNÄTYKSELLISET 56 miljardia euroa. Ja jos talous ja työllisyys kyykkää lisää, sekään ei riitä VM:n mukaan
 
vierailija
Edellinen hallitus otti velkaa 43,6 mrd€, Marinin kauden lopun 150 mrd€:n valtionvelasta 106,4 mrd€ oli aikaisempien oikeistojohtoisten hallitusten keräämää. Nyt Orpon ja Purran oikeistohallitus ottaa noin 50 mrd€ velkaa ja myy vielä 4 mrd€:lla valtion omistusta, joka on samaa kuin vastaavan velanottotarpeen pilotusta. Eli noin 55 mrd€ lisävelkaa tällä kaudella ilman edell7sen kaudrn kriisejä. Kaikkien aikojen velkaennätys sen lisäksi että tämä oikeistohallitus leikkaa ja romuttaa ennätyksellisesti kansalaisten hyvinvointia.
Marinin kauden lopulla 6/2023 ollut (106,4 mrd€ -> 150 mrd€) 43,6 mrd€:n valtionvelka on nyt muuttunut monissa talousoikeiston laskelmissa 50 mrd€:n velaksi, eli OrpoPurran lisäämiä velkoja on siirretty Marinin hallituksen kontolle. Kätevä tapa valehdella ja vähentää omaa enätyksellistä velanottoa 56 mrd€, jos edes riittää, ja päälle vielä hurjat sopeutukset mm. ennätykselliset sosiaaliturvan ja SOTE:n leikkaukset.
 

Yhteistyössä