Jos jätän viljat pois ruuasta..

Niin kauan ne viljat pitää olla "poissa", et tietäis et onko allerginen?

Ja mitä lisukkeita ruuassa saa käyttää ettei niissä oo viljaa? Siis perunat, riisi, makaroni...
Saako ruisleipää syödä tuon kokeilun aikana? Tai mitään muutakaan leipää?

Kiitti!
 
ensin kysyn, että miksi jätät pois? kotimaisiin viljoihinhan luetaan ruis, kaura, ohra ja vehnä eli myös ruisleipä ja makaroni. kaksiv iikkoa väh pitä ol ilman ja sitten kaksi vikkoa väh myös altistaa, koska kun olet pari viikko ilamn jotain ruoka-ainetta, on päivän selvää, että vatsa reagoi "uuteen".
 
Siis meinaatko että olisi keliakia?Mun tietääkseni 2 viikkoa pitäs olla ilman mitään viljatuotteita...eli ei mitään leipää ja makaroneja.Peruna-ja maissi jauhoja voi käyttää sekä tattaria ja hirssiä ja tietysti gluteenittomia tuotteita joita löytyy tavallisesta marketista...on makaronia,leipää,pitsaa yms.Perunaa ja riisi voi käyttää...kannattaa ihan kaupassa lukea tuote selosteet että sisältääkö ruista,vehnää,ohraa tai kauraa niitä EI saa käyttää..joillekkin kyllä sopii kaura. :wave:
 
nooooh
Jos nyt ei kuitenkaan sekoiteta keliakiaa ja allergiaa keskenään ne on aivan eri asia tutkimusten suhtee. KELIAKIA todetaan verikokeila ja tähystyksellä, ja ennen toteamista EI saa välttää gluteeni pitoisia tuotteita antaa muuten väärn tuloksen. Mutta ALLERGIA voidaan testata välttämis altistus kokeella, ja aikoja en muista.
 
Amaryllis
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.10.2006 klo 14:09 PerhosVaikutus kirjoitti:
Niin kauan ne viljat pitää olla "poissa", et tietäis et onko allerginen?
Niin kauan, että oireet häviävät. Siihen voi mennä aikaa muutamasta päivästä pariinkin viikkoon. Jos olet tekemässä välttämis-altistuskokeilua, niin oireiden häviämisen jälkeen kokeile jokainen vilja yksitellen. Muuten et tiedä taaskaan mikä oireet aiheutti. Ja kokeile yhtä viljaa ainakin viikko kerrallaan.
 
Amaryllis
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.10.2006 klo 23:24 MAMMA82 kirjoitti:
tietysti gluteenittomia tuotteita joita löytyy tavallisesta marketista...on makaronia,leipää,pitsaa yms.
quote]

Pakastealtaassa on paljon leipiä ja leivonnaisia, joita voit käyttää kokeilun aikana. Mutta valitse luontaisesti gluteenittomia tuotteita, ne ovat vilja-allergikollekin sopivia mitä kaikki gluteenittomat eivät auotomaattisesti ole.
 
Sen takia olen miettint viljojen pois jättöä, kun maha turpoaa ja kipeytyy helposti esim leivän syönnin jälkeen.

Eli kun jätän nuo viljat pois, niin jätänkö ne yks kaks vai vähitellen? Kaikki kerrallaan?
Jos olen 2 viikkoa syömättä viljaa ollenkaan niin aloitanko esim vehnän ensin, syön sitä pari viikkoa yksin ja sen jälkeen taas joku toinen vilja mukaan ja sitä pari viikkoa? Vai syönkö kerrallaan vaan yhtä viljaa?

Auttakaa tyhmää... :ashamed: saikohan kukaan taasmitään selvää.. :ashamed: :ashamed: :ashamed: <br><br>
 
Amaryllis
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.10.2006 klo 16:43 PerhosVaikutus kirjoitti:
Eli kun jätän nuo viljat pois, niin jätänkö ne yks kaks vai vähitellen? Kaikki kerrallaan?
Jos olen 2 viikkoa syömättä viljaa ollenkaan niin aloitanko esim vehnän ensin, syön sitä pari viikkoa yksin ja sen jälkeen taas joku toinen vilja mukaan ja sitä pari viikkoa? Vai syönkö kerrallaan vaan yhtä viljaa?
Jätä kaikki kerralla pois vaan. Jos oireet on viljoista, niin pääsee maha rauhoittumaan nopeammin ja koko homma etenee nopeammin.

Aloitat altisuksen esim. vehnän syönnillä ja jos siitä ei tule oiretta, niin otat mukaan toisen viljan jne.

Jos huomaat, että viljojen välttämisellä oireet helpottavat niin sitten hakeudut allergologin vastaanotolle. Viljat ovat ravitsemuksessa niin keskeisiä, että kannattaa varmistaa oma diagnoosi ammattilaisen kanssa. On hyvä selvittää onko kyseessä allergia vai keliakia, ne ovat kaksi eri asiaa ja dietit poikkeavat vähän tosistaan. Viljattoman ruokavalion noudattaminen vaatii tarkkaa tuoteselosteiden tutkimista ja tietoa korvaavista vijoista, joten siksikin on hyvä saada kädestä pitäen opastusta esim. ravitsemusterapeutilta.
 
koni tohtori
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.10.2006 klo 10:25 nooooh kirjoitti:
Jos nyt ei kuitenkaan sekoiteta keliakiaa ja allergiaa keskenään ne on aivan eri asia tutkimusten suhtee. KELIAKIA todetaan verikokeila ja tähystyksellä, ja ennen toteamista EI saa välttää gluteeni pitoisia tuotteita antaa muuten väärn tuloksen. Mutta ALLERGIA voidaan testata välttämis altistus kokeella, ja aikoja en muista.
Tietääkseni keliakia on eräänlaista allergiaa...kun puhuit leivästä niin oleko ajatellut että voisi johtua hiivasta,sillekkin voi olla allerginen.Ehkä kannattas mennä lääkäriin :/
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.10.2006 klo 23:34 koni tohtori kirjoitti:
Tietääkseni keliakia on eräänlaista allergiaa...kun puhuit leivästä niin oleko ajatellut että voisi johtua hiivasta,sillekkin voi olla allerginen.Ehkä kannattas mennä lääkäriin :/
Keliakia ei ole allergiaa, vaan elimistön sietämättömyyttä gluteiinia kohtaan (gluteiini tuohoaa suolinukkaa ja suolinukkaa tarvitaan ravintoaineiden imeytymiseen). Allergiassa elimistössä on vasta-aineita esim viljojen proteiineille, jolloin elimistö reagoi allergeeneja (esim viljat) saadessaan.
 
koni tohtori
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.10.2006 klo 10:09 vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.10.2006 klo 23:34 koni tohtori kirjoitti:
Tietääkseni keliakia on eräänlaista allergiaa...kun puhuit leivästä niin oleko ajatellut että voisi johtua hiivasta,sillekkin voi olla allerginen.Ehkä kannattas mennä lääkäriin :/
Keliakia ei ole allergiaa, vaan elimistön sietämättömyyttä gluteiinia kohtaan (gluteiini tuohoaa suolinukkaa ja suolinukkaa tarvitaan ravintoaineiden imeytymiseen). Allergiassa elimistössä on vasta-aineita esim viljojen proteiineille, jolloin elimistö reagoi allergeeneja (esim viljat) saadessaan.
suomeksi sanottuna allergiaa :p
 

Yhteistyössä