Jonot Naikkarille

Meillä on ensimmäinen käynti Helsingin Naistenklinikalle ensi kuussa. Lapsettomuuden syy on tutkittu yksityisellä ja tulosten perusteella ainut hoitovaihtoehto on IVF/ICSI. Osaako joku sanoa millaiset jonot hoitoihin tuolla on? Meillä on yksi lapsi ennestään, joten vaikuttaako se jonotusaikaan?
 
Meidät on laitettu jonoon joulukuussa, jolloin arvio oli että suunnitteluaika olisi kesäkuussa ja IVF elokuussa, mutta eipä ole vielä tullut edes suunnitteluaikaa.. Mutta kait edes suunnitteluajan tulisi olla 6kk:n sisällä jonoon "pääsystä", kun hoito on hoitotakuun piirissä..
 
Melkoiset jonot. Huh.

Meillä on taloudellisesti mahdollista tehdä ainakin yksi hoito yksityisellä, joten varmaan aloitetaan siellä ja jonotellaan julkiselle. Onko yksityisellä tehnyt hoidot pois sitten näistä julkisilla tehtävistä. Siis jos vaikka saadaan kolme hoitoa ja yksi on jo tehty, ollaanko me oikeutettuja sitten enää kahteen hoitoon?
 
Se että on yksi lapsi ennestään ei vaikuta hoidon alkamiseen. Jono on tosiaan sen 6 kk. Yksityisellä tehty 1 hoito voi vaikuttaa hoitokertoihin, niin ettette saa enää kuin 2 hoitoa julkisella. Yksityisellä aloitettu hoito pitää myös tehdä ensin loppuun, eli kaikki pakasteessa olevat alkiot pitää käyttää. Meillä on juuri tällainen tilanne ja julkisen puolen 2 IVF viimeinen siirto on tulossa (1 tehty yksityisellä). Meille ei tosin ole vielä kerrottu onko tämä se viimeinen hoito, kukin arvioidaan tapauskohtaisesti.
 

Yhteistyössä