Joku kiva fantasiakirja?

  • Viestiketjun aloittaja Miä
  • Ensimmäinen viesti
Fasces
Huvittaa, että Taru Sormusten Herraa sanotaan tylsäksi ja sitten jutellaan näistä tusinatuotannoista. TSH on ihan omassa kastissaan maailman syvällisyyden, ilmaisun tason ja tunnelman suhteen. Suurin osa noista muista on geneeristä jäljittelyä (kaikkia en voi lytätä koska en ole lukenut). 8v. toki aivan liian nuori TSH:lle.

Hobitti: 9-12 (toki vanhempikin)
TSH: 12-

Belgarion: Jos sulla on saarella mukana vaan se ja "Jumala armahtaa minä en" ja olet lukenut sen Halmeen kirjan jo useesti... VÄkisin luin tämän teennäisen teoksen ensimmäiset osat...
 
IhanaValo
Terry Pratchett tuli ekana mieleen, Hobitti kans mut sivuaa sitä TSH:ta.
Ajan pyörä-sarjaa yritin ite lukea joku vuos sitten, lainasin kirjastosta mut sitten kun seuraavaa kirjaa ei ollu moneen viikkoon lainattavissa niin se sitten jäi..pari kolme osaa taisin lukea ja oli se ihan ok. En tosin tiiä onko minkä ikäisille suunnattu.
 
"vieras"
Cooperin Pimeä nousee sarjaa minäkin suosittelen tuon ikäiselle. Timo Parvelan Sammon vartijat-sarja on yksi vaihtoehto. Yksittäisenä kirjana sitten Diana Wynne Jones: Kyylän kyydissä.

Pratchettiä ja Eddingsiä voi myös kokeilla. Pratchett on ehkä hieman omalaatuista huumoria, se ei kaikkiin uppoa. Eddings kannattaa aloittaa Belgarionin tarusta.

Taru sormusten herrasta on alkuun aika tylsä, mutta kun pääsee ensimmäisen sata sivua eteenpäin, niin yhtäkkiä se nielaisee mukaansa.
 
vierailija
voin suositella eddingsin kirjoja, belgarionin taru ja jatko-osa malloreantaru, belgarath velhon tarina ja polgara velhottaren tarina (ovat siis samaa sarjaa kaikki)
Täytyypä vain todeta että Eddings ei ollut lainkaan mun makuun. Suuntautuu aika nuorelle lukijakunnilla. Kävihän se lapsena, mutta heti kun tuli luettua Tolkienia niin Eddings oli unohdettu.
 
vierailija
Tulisko kenellekkään mieleen mitään kivaa kirjaa tuolle meidän 8 veelle? Tai kirjasarjaa? Potterit, Eragonit, Narniat, Myyttihovit on luettu, Taru sormusten herrasta on kuulemma tylsä
Hei miksi et osta lapsellesi raamattua? Raamattu on erinomainen kirja ja opettaa samalla Jumalan hienoa sanomaa. Kyllä 8-vuotiaan olisi jo hyvä alkaa luomaan suhdetta herraamme kristukseen.
 

Yhteistyössä