Jelppikää 6kk vauvan ruokarytmissä ja päiväunissa!!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Vauvamme 6kk, ennen niin ennustettava ja helppo, on uusien asioiden opettelun myötä tullut melkoisen levottomaksi öisin ja päiväuniakin kuulemma pitäisi vekslata vähemmäksi.

Eli nukkuu 4 unet, jotka kestoltaan max 45 min. Jos koetan venyttää unille menoa, niin nukkuuko kenties joskus yöt ilman 2-3 syöttöä?

Ja onko tämä ruokarytmi hyvä, ajat ohjeellisia:

06 herää, maitoa ja yritän nukuttaa uudelleen
08 herää, puuro
10 maitoa ja päiväunet
12 herää, kasvisateria
14 maitoa, päiväunet
15 liha-ateria
16 maitoa, päiväunet
17 maitoa
19 puuro
19.30 velli
20 yöunille

Mikä tässä oikein mättää, kun en osaa rytmittää enää ruokailuja, nyt tarkoituksena saada vauva nukkumaan 7-8 saakka (tänään nukutin aamumaidon jälkeen uudelleen ja hyvin nukkui 8 saakka). Auttakaa minua tässä rytmityksessä! Tarkoitus syödä siis aamupuuro, kasvissose, lihasose ja iltapuuro sekä velli. Vauva siis korvikkeella.
 
entäs näin
Kokeile antaa maito sen ruuan yhteydessä, ei noita välimaitoja...

esim.
06 maito
08-09 puuro+maito
12 kasvissose+maito
15 välipala+maito
17 lihasose+maito
19.30 puuro+maito

Unet sitten noissa väleissä, miten sitten nukkuukaan..
 
alkuper.
Alkuperäinen kirjoittaja entäs näin;23000854:
Kokeile antaa maito sen ruuan yhteydessä, ei noita välimaitoja...

esim.
06 maito
08-09 puuro+maito
12 kasvissose+maito
15 välipala+maito
17 lihasose+maito
19.30 puuro+maito

Unet sitten noissa väleissä, miten sitten nukkuukaan..
Eli ensin maito ja sitten sose? Nimittäin toisinpäin ei toimi, väliä täytyy olla tunti pari ainakin. Poika on alkanut kiukkuamaan pullon kanssa, joten täytyy olla tosi nälkäinen että maito maistuu. Yöllä herää syömään 100-150ml yhteensä ja on muutenkin tosi levoton. Pitäisikö koettaa aikaistaa yöunia - joku sano että vaikuttaa järjenvastaisesti pidentävästi yöuniin. Kun puuro aloitettiin 5kk iässä niin alkoi tuo yösyöminen.

Jotenkin tuntuu että vauva saa liian vähän maitoa vaikkei kyllä saakaan.. pitää laittaa 3 korvikepurkkia aamuisin näytille ja jos ne juo, on siinä kylliksi:)
 
meillä
mennään näin:

7 herää
8 maitoa ja pikku-unet (20-30min)
11 lihasosetta+maitoa ja unet (nukkuu noin 2h)
14 hedelmäsosetta
16 maitoa ja unet (nukkuu 1-2h)
18 kasvissose
20 puuro marjasoseella
21 maitoa ja unille

Nukkuu yhdellä syötöllä, joka on noin 3 aikaan. Unipussissa nukkuu ja se rauhoittanut meidän yöt, suosittelen:). Korviketta menee noin 8dl vuorokaudessa.

Jos kolmella syötöllä menee 150ml maitoa, niin silloin vauva ei mun mielestä herää nälkään, vaan ei vaan osaa nukahtaa ilman maitoa. Oletko koittanut tassuttelua? Yöunille menoa en enää aikaistaisi, 20 on jo ihan aikaisin. Esikoisella aamuja jatkoi päiväunien vähentäminen kolmesta kahteen. Saisitko valvomaan lounaaseen, esim 10.30 asti ja laittaisit sitten ekoille unille. Silleen voisi saada unia muokattua.
 
"alma"
Jos maito ei maistu pullosta, niin saatko syötettyä sitä ruoan seassa? Jos teet puuron maitoon ja lisäät sitä vielä soseisiin, niin kyllä sitä maitoa aika paljon uppoaa. Ja ainakin meillä on nuo rytmit vaihdelleet vähän väliä, eli en ole jaksanut stressata asiasta.
 

Yhteistyössä