Jauhelihapihvit - millä korvaan kermaviilin?

  • Viestiketjun aloittaja Usvis
  • Ensimmäinen viesti
Mä en ikinä ole tehnyt niitä ohjeen mukaan.
Kyökkinoidalta sain n. ohjeen kerran missä oli
kanelia
kardemummaa
pinjansiemeniä
pippuria
suolaa...

ja totakin tulee sovellettua.
Sisälle olen laittanut mm vuohenjuustoa, jos teen lihapullia.
 
Meluapina
500 g (naudan)jauhelihaa
2 kananmunaa
2 vaaleaa leipäviipaletta tai 1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
2 tl suolaa
valko- tai mustapippuria
(muita mausteita mielenmukaan, esim. valkosipulijauhe, paprika/chilijauhe, ripaus neilikkaa jauhettuna ym.)
Lisäksi paistetaan pihvien päälle kaksi isoa sipulia viipaloituna. :p
 
Näppituntumalla itse teen taikinan. Ensin sekoitan mausteet (1 tl suolaa, lisäksi pippuria, paprikaa ja meiramia yleensä) ja mannaryynit about 3/4 desiä (käytän niitä korppujauhojen sijaan), sitten vettä (olisikohan desin verran) ja annan turvota. Sillä aikaa kuorin ja silppuan sipulin. Sitten sekoitan sipulin ja jauhelihan (400g) jauho-maustemassaan. Joskus muistan laittaa joukkoon jopa kananmunan tai kaksi, yleensä en.

Samalla reseptipohjalla teen niin lihapullat, jauhelihapihvit kuin lihamurekkeenkin.
 

Yhteistyössä