Jättäisitkö viikonloppuherkut kokonaan ostamatta jos lapsesi olisi pullukka?

  • Viestiketjun aloittaja "Mimo"
  • Ensimmäinen viesti
"Mimo"
Poika on pitkä ja ei nyt lihava mutta hiukan pyöreä verrattaessa saman ikäisiin.
Molemmat vanhemmat ovat hoikkia ja elävät terveellisesti. Poika on 8v ja kasvavassa iässä mutta ei pyöreyttä voi kokonaan laittaa kasvun piikkiin.

Olemmeko vanhempina liian rajuja jos lopetamme viikonloppuherkut ja siirrymme hedelmiin?
 
"plop"
Olette liian rajuja. Pahimmassa tapauksessa siinä mennään vain ojasta allikoon, ja poika alkaa syödä herkkuja salaa kaksinkäsin heti kun on siinä iässä että uskaltaa kauppaan mennä yksin.
 
NÄIN
vähentäisin ainakin reippaasti. namupusseja on monen kokoisia. ostaisin sen pienimmän. Mutta tosiaan vain viikonloppuna. Luulen että muutosta on tehtävä muullakin saralla kun vain poistamalla viikonloppu namut jos lapsi huomattavasti lihava. ei voi lihominen johtua vain viikonloppu namuista.
 
"Vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Vasemman käen rukkanen;29164961:
Hedelmät on herkkua =) Mitä teidän herkut on ollut? Vähentää niitä, ei tarvitse kokonaan luopua
No eikä ole, meillä ainakin marjat ja hedelmät kuuluvat normaaliin ruokavalioon.

Herkkuja on karkit, sipsit, leivonnaiset tms.
 
"Vieras"
Ja en lopettaisi kokonaan herkkuja, kohtuukäyttöä. Kenenkään lihavuus ei kertaviikkoisesta herkkupäivästä johdu.

Liikuntaa lisäisin, liikkuisin lapsen kanssa, kannustaisin harrastamaan.
 
"plop"
Alkuperäinen kirjoittaja NÄIN;29164964:
vähentäisin ainakin reippaasti. namupusseja on monen kokoisia. ostaisin sen pienimmän. Mutta tosiaan vain viikonloppuna. Luulen että muutosta on tehtävä muullakin saralla kun vain poistamalla viikonloppu namut jos lapsi huomattavasti lihava. ei voi lihominen johtua vain viikonloppu namuista.
Eihän tuo ap kirjoittanut lapsen olevan huomattavasti lihava vaan hiukan pyöreä. Eli varmasti vielä normaalipainossakin.
 
[QUOTE="Vieras";29164965]No eikä ole, meillä ainakin marjat ja hedelmät kuuluvat normaaliin ruokavalioon.

Herkkuja on karkit, sipsit, leivonnaiset tms.[/QUOTE]
Tarkoitin siis, että hedelmät ovat hyviä vaikka niitä joka päivä saakin
 
"Mimo"
[QUOTE="Vieras";29164965]No eikä ole, meillä ainakin marjat ja hedelmät kuuluvat normaaliin ruokavalioon.

Herkkuja on karkit, sipsit, leivonnaiset tms.[/QUOTE]

Näitä lapsi on saanut kohtuudella kerran viikossa.
 
määä
No en, vaan katsoisin herkkujen määrää, ja sitä että miten ruoassa voisi tehdä parempia valintoja. Hedelmiä en antaisi ollenkaan, ne eivät herkkuja korvaa mielestäni, ja lihottavat kuitenkin.
Eli enemmän porkkanaa ruoalla, pois makeat hedelmät, niin jää tilaa vielä sipsipussille. Ja ehkä sitäkin voi miettiä kävisikö kevyesti ilman rasvaa tehdyt popparit senkin sijasta joskus.
 
"vieras"
Herkuista vois miettiä miten paljon niistä tulee kaloreita. Ettei osta isoa sipsipussia vaan tekee vaikka micropopcorneja. Ei limsaa vaan vaikka jotain muuta. Karkkeja pienempi määrä, leivonnaisia vain se yksi.

Ei herkuista tarvitse kokonaan luopua mutta pyöreälle lapselle en ostaisi sokerilimupulloa ja isoa sipsipussia. Vaikka sitten pienempi pussi sipsejä kaikille yhteiseksi ja lisäksi kurkku/porkkanatikkuja, dippikastiketta.
 
"vieras"
[QUOTE="Mimo";29164974]Näitä lapsi on saanut kohtuudella kerran viikossa.[/QUOTE]

Sitten pyöreys johtunee muusta ruokavaliosta, eikä ongelma ole ne herkut vaan teidän normaali ruokailut ja niistä saatu kalorimäärä.
 
määä
[QUOTE="naps";29165018]Älkää nyt viitsikö, hedelmät on terveellisiä eivätkä todellakaan ketään lihota.[/QUOTE]
No on niissä sokeria, mutta eivät silti korvaa karkkia makeannälkään. Itse en ainakaan ole ikinä tykännyt. Meillä syödään muita kasviksia ja karkit karkkeina.
45 kcal
100 g
Mandariini kuorittu (Fineli)

84 kcal
100 gMUOKKAA
Banaani, keskikokoinen painaa 120g


28 kcal
100 g
MUOKKAA
Porkkana, keskikokoinen 65g
 
TVh
en usko kenenkään pienen pyöreyden johtuvan yhteen päivään tiivistetystä herkuttelusta, vaan ehkä enemmän kyse on salakavalista muro, jugurtti, leipä yms ruoka-aineista. sitäpaitsi aika monet lapset hiukan pyöristyvät noihin aikoihin ja hetken päästä taas venähtävät pituutta ja ovat taas solakoita. eri asia on, jos on ihan oikeasti ylipaino ongelmaa, joka on usein myös vanhemmista havaittavissa ja selittyy roskaruoka/valmispöperö ruokavaliolla. meillä kolme poikaa, jotka eri kokoisia ihan samoilla syömisillä, joten yksilöissä on eroja. vehnäjauho ja keinotekoiset makeutusaineet ovat aikamme vitsaus ja suurin lihavuuden aiheuttaja niin lapsilla kuin aikuisväestölläkin. missään nimessä ei kannata lapselle huomautella pyöreydestä tai tehdä asiasta numeroa, ettei mennä pientä pyöreyttä pahempiin eli mielenterveysongelmiin.
 
"Vieras"
Riippuu tietenkin mihin lapsensa on totuttanut.Meillä herkkuja lapsille on esim viinirypäleet tai pikkuporkkanat, marjarahkat ym.
Jos lapsenne on tottunut syömään viikonloppuisin karkkia, sipsejä, limukkaa ym, niin sitten voi olla aika tyly lopettaa kun seinään. Ja alkaisihan se lapsikin ihmetellä ja tuntea syyllisyyttä omasta ulkonäöstä.
Ostakaa vaikka kevyempiä vaihtoehtoja maitojäätelöä tms.
 
"vieras"
En lopettaisi karkkipäivää. Paljon parempi syödä kerran viikossa joku kohtuullisen kokoinen karkkipussi, kuin napostella pitkin viikkoa pullaa, lihapiirakka yms. Itse pitäisin ruokavalion normaalisti terveellisenä ja huolehtisin lapsen liikunnasta, mutta kerran viikossa voi olla herkkupäivä. :)
 
"vieras"
Meillä lapset saa noin sadan gramman karkkipussin lauantaina, sipsejä ehkä kerran kuussa eikä limua ikinä (koska en ite tykkää ;) ). Tärkeempäähän tietty mitä syötte arkena ja herkuttelutkin kohtuulliseksi, mutten kokonaan mitään lopettaisi.
 
"vieras"
No meillä ei mitään "viikonloppuherkkuja" ole, joten paha mennä arpomaan, mutta luulisin kyllä koko ruokavalion olevan syyniä vailla, ei niinkään jonkun yksittäisen herkun. Toki herkuissakin on eroja; syökö lapsi kolme palaa 80% suklaata vai megapussin karkkia, sipsit ja limpparit päälle...?
 
"Vieras"
Jos lapsi on hiukan pyöreä, nin se mitä todennäkösimmin johtuu siitä, että ei ole kasvanut pituutta vähään aikaan ja kohta venähtää. Pelkkä hoikkuushan ei kerro sitä että elämäntavat olisivat terveelliset.
Kyllä pitäisin lapsen herkuttelupäivän kerran viikossa, ja kiinnittäisin enemmän huomiota suuriin kokonaisuuksiin, eli siihen kuinka paljon liikkuu ja miten terveellisesti teillä syödään.
Ei rasvasia juustoja, ei vaaleaa leipää, ei sokerisia jogurtteja, ei nin paljon punaista lihaa, ei eineksiä, ei mehuja janojuomaksi, ei vaaleaa pastaa tai riisiä.
Jos saatte nämä ravitsemusasiat kuntoon ja tarpeeksi liikuntaa, niin sitten on turhaa kytätä vielä lapsen ulkonäköä ja painoa tuossa iässä!
 

Yhteistyössä