Jälkitarkastuksesta

Taas hoopo ensikertalainen kyselee; että mitä se synnytyksen jälkeinen jälkitarkastus pitää sisällään?
Eikö aika ollut jotain 6-8 vk synnytyksestä, annnetaanko aika automaattisesti neuvolasta syntymän jälkeen vai miten?
Entä jos jälkivuotoa on vielä tarkastuksen aikaan, onko pakko antaa tehdä sisätutkimus silti?
Ja miten tarkastus eroaa jos on tehty sektio, ei kai sisätutkimukselle ole silloin aihetta?
 
Kyllä se kohdun kunto lienee syytä tarkastaa, vaikka olis tehty sektio! Eikä pieni jälkivuoto varmastikaan haittaa jälkitarkastusta. Et kaikki on sit kunnossa. Lääkäri kyselee, tekee sisätutkimuksen ja siinä se sitten melkein onkin. Turha sitä on jännittää tai pelätä. Samalla voi jutella tulevasta ehkäisystä, jos se on ajankohtaista.
 
nunnunnu
neuvolasta antoivat numeron josta sitten itse tilasin jälkitarkastusajan, ja tilatessani kysyin jos on jälkivuotoa vielä ni haittako takistusta. ei kuulemma haittaa. itsellä loppui pari viikkoa ennen vuoto. kolologi vaan tutki kohdunsuun(?) ja kohdun koon, sekä epparihaavan tarkisti et on parantunut. ehkäisystä myös puhuttiin. normaali tutkimus mun mielestäni..
 
Tehdään periaatteessa samat hommat aluksi terkkarilla kuin rask.aikana (verenpaine, paino, hemppa) ja jutellaan niitänäitä, sit lääkäri tekee sisätutkimuksen, painelee vatsaa ja höpöttää kans niitänäitä, kyselee mahdolliset masennukset ja ongelmat, ehkä tarkastaa rinnat jos imettää ja juttelee ehkäisystä. Näin ainakin itselläni kaksi kertaa ollut, kaiketi samalla kaavalla kaikkialla. ja tietääkseni tekee sisätutkimuksen vaikka sektio, täytyyhän kohdun kokoa kokeillessa "nostaa" kohtua sisältäpäin. Pieni jälkivuoto ei haitanne, mutta jos vuolasta vuotoa yhä tuolloin, on syytä epäillä ettei kaikki muutenkaan parantunut kunnolla, jos 6-8 viikkoa vuotaa!!
 

Yhteistyössä