Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Jälkiruoka ja leivonnais pino
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="piiperoinen P, post: 2915083"]</p><p>Toffee-omenat</p><p></p><p>4 isoa kuorittua omenaa, joista siemenkota on poistettu</p><p>4rkl vehnäjauhoja</p><p>1rkl maissijauhoja</p><p>2 munanvalkuaista</p><p>n.1 l öljyä umpirasvassa keittämiseen</p><p>100g sokeria</p><p>2rkl vettä</p><p>1rkl voita</p><p>[1rkl seesamin siemeniä]</p><p></p><p>Leikkaa omenat n.8 palaan ja jauhota palat. Sekoita loput venhäjauhot, maissijauhot ja munanvalkuaiset kuorrutustaikinaksi.</p><p>Kuumenna öljy wokissa tai padassa. Kasta omenanpalat taikinaan ja keitä umpirasvassa n. 3 minuuttia. Nosta omenat reikäkauhalla pasasta ja valuta hyvin.</p><p>Pane sokeri ja vesi pannuun ja kuumenna. Lisää rasva ja kuumenna seosta edelleen sekoittaen, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää omenapalat, sekoita ja lisää seesaminsiemenet.</p><p>Kata pyötään kulhollinen kylmää vettä ja kasta omenapalat veteen, niin että toffee kovettuu</p><p></p><p></p><p> </p><p>Vadelmavaahto </p><p></p><p>4-5 dl vadelmia</p><p>4 rkl sokeria</p><p>2 dl kuohukermaa</p><p>4 valkuaista</p><p></p><p>koristeeksi kokonaisia vadelmia</p><p></p><p>Soseuta vadelmat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma sakeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita marjasose valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Lisää seokseen kermavaahto niin ikään kevyesti nostellen. Annostele vaahto jälkiruokamaljoihin ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Koristele vadelmilla juuri ennen tarjoilua.</p><p></p><p></p><p>Vadelmajogurttipiiras</p><p></p><p>Pohja:</p><p>4 dl crunchy tai fruity mysliä*</p><p>125 g voita tai margariinia</p><p></p><p>Sulata voi tai margariini ja sekoita mysli rasvaan.</p><p></p><p>Painele piiraspohja leivinpaperin päälle vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.</p><p> *</p><p> * Täyte:</p><p> * 1 pkt vadelmajogurttia*</p><p> * 1 dl kermaa*</p><p> * 1-2 rkl juoksevaa hunajaa*</p><p> * 1-2 rkl sitruunanmehua*</p><p> * (1-2 tl raastettua sitruunankuorta*)</p><p> *</p><p> * *Tähdellä merkittyjä raaka-aineita on saatavilla luomuna.</p><p> *</p><p></p><p>Valuta jogurtista ylimääräinen neste pois. Aseta kahvisuodatinpaperi tai paperipyyhe siivilän päälle ja kaada jogurtti siihen. Ylimääräisen nesteen valuminen kestää noin viisi tuntia, mutta voit hyvin jättää jogurtin valumaan yön yli niin saat massasta kiinteätä.</p><p></p><p>Vaahdota kerma ja lisää se jogurttiin. Makeuta halutessasi hunajalla.</p><p></p><p>Levitä jogurtti-kermamassa pohjan päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele sellaisenaan tai marjamelban kanssa.</p><p></p><p>Vinkki:</p><p>Hedelmien kuoret ovat käyttökelpoisia ja maukkaita. Käytä piirastäytteeseen raastettua sitruunankuorta! Sopii hyvin moniin leivontaohjeisiin aromia antamaan. </p><p></p><p></p><p>Mansikkakakku</p><p></p><p>Ainekset:</p><p></p><p> * Kakkupohja:</p><p> * 5 kananmunaa</p><p> * 1,25 dl sokeria</p><p> * 0,75 dl kaakaojauhetta</p><p> *</p><p> * Mansikkakermahyytelö:</p><p> * 5 dl kuohukermaa</p><p> * 3,5 + 1 dl mansikkasosetta</p><p> * 1-1,5 dl sokeria</p><p> * 7-8 liivatetta</p><p> *</p><p> * Koristeluun:</p><p> * 1 dl kermavaahtoa</p><p> * 2 rkl sokeria</p><p> * 1-2 tl vaniljasokeria</p><p> * 1 l tuoreita mansikoita</p><p> *</p><p></p><p>Valmistusohje:</p><p></p><p>pohja:</p><p></p><p>Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti.</p><p></p><p>Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja leikkaa sen pohjalle pyöreä pala leivinpaperista.</p><p></p><p>Kaada taikina vuokaan ja paista 180C uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.</p><p></p><p>mansikkakermahyytelö:</p><p></p><p>Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.</p><p></p><p>Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon 3 dl mansikkasosetta. Mausta seos sokerilla.</p><p></p><p>Lämmitä 0,5 dl mansikkasosetta varovasti kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikka-kermavaahtoon hyvin sekoittaen.</p><p></p><p>Laita kakkupohja pyöreän kelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pinnalle 1 dl mansikkasosetta tai -hilloa. Kaada päälle täyte. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli (min. 6 tuntia).</p><p></p><p>koristeluun:</p><p></p><p>Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lohko mansikat.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="piiperoinen P, post: 2915083"] Toffee-omenat 4 isoa kuorittua omenaa, joista siemenkota on poistettu 4rkl vehnäjauhoja 1rkl maissijauhoja 2 munanvalkuaista n.1 l öljyä umpirasvassa keittämiseen 100g sokeria 2rkl vettä 1rkl voita [1rkl seesamin siemeniä] Leikkaa omenat n.8 palaan ja jauhota palat. Sekoita loput venhäjauhot, maissijauhot ja munanvalkuaiset kuorrutustaikinaksi. Kuumenna öljy wokissa tai padassa. Kasta omenanpalat taikinaan ja keitä umpirasvassa n. 3 minuuttia. Nosta omenat reikäkauhalla pasasta ja valuta hyvin. Pane sokeri ja vesi pannuun ja kuumenna. Lisää rasva ja kuumenna seosta edelleen sekoittaen, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää omenapalat, sekoita ja lisää seesaminsiemenet. Kata pyötään kulhollinen kylmää vettä ja kasta omenapalat veteen, niin että toffee kovettuu Vadelmavaahto 4-5 dl vadelmia 4 rkl sokeria 2 dl kuohukermaa 4 valkuaista koristeeksi kokonaisia vadelmia Soseuta vadelmat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma sakeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita marjasose valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Lisää seokseen kermavaahto niin ikään kevyesti nostellen. Annostele vaahto jälkiruokamaljoihin ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Koristele vadelmilla juuri ennen tarjoilua. Vadelmajogurttipiiras Pohja: 4 dl crunchy tai fruity mysliä* 125 g voita tai margariinia Sulata voi tai margariini ja sekoita mysli rasvaan. Painele piiraspohja leivinpaperin päälle vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan. * * Täyte: * 1 pkt vadelmajogurttia* * 1 dl kermaa* * 1-2 rkl juoksevaa hunajaa* * 1-2 rkl sitruunanmehua* * (1-2 tl raastettua sitruunankuorta*) * * *Tähdellä merkittyjä raaka-aineita on saatavilla luomuna. * Valuta jogurtista ylimääräinen neste pois. Aseta kahvisuodatinpaperi tai paperipyyhe siivilän päälle ja kaada jogurtti siihen. Ylimääräisen nesteen valuminen kestää noin viisi tuntia, mutta voit hyvin jättää jogurtin valumaan yön yli niin saat massasta kiinteätä. Vaahdota kerma ja lisää se jogurttiin. Makeuta halutessasi hunajalla. Levitä jogurtti-kermamassa pohjan päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele sellaisenaan tai marjamelban kanssa. Vinkki: Hedelmien kuoret ovat käyttökelpoisia ja maukkaita. Käytä piirastäytteeseen raastettua sitruunankuorta! Sopii hyvin moniin leivontaohjeisiin aromia antamaan. Mansikkakakku Ainekset: * Kakkupohja: * 5 kananmunaa * 1,25 dl sokeria * 0,75 dl kaakaojauhetta * * Mansikkakermahyytelö: * 5 dl kuohukermaa * 3,5 + 1 dl mansikkasosetta * 1-1,5 dl sokeria * 7-8 liivatetta * * Koristeluun: * 1 dl kermavaahtoa * 2 rkl sokeria * 1-2 tl vaniljasokeria * 1 l tuoreita mansikoita * Valmistusohje: pohja: Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja leikkaa sen pohjalle pyöreä pala leivinpaperista. Kaada taikina vuokaan ja paista 180C uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohja vuoassa. mansikkakermahyytelö: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon 3 dl mansikkasosetta. Mausta seos sokerilla. Lämmitä 0,5 dl mansikkasosetta varovasti kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikka-kermavaahtoon hyvin sekoittaen. Laita kakkupohja pyöreän kelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pinnalle 1 dl mansikkasosetta tai -hilloa. Kaada päälle täyte. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli (min. 6 tuntia). koristeluun: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lohko mansikat. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta sanaa on lauseessa: "Tupenrapinat"
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Suomessa margariinin valmistukseen käytettiin -60 -luvulla kissanraatoja ja muitakin pilaantuneita ruhoja. Mitä lie nykyisin?
13 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Kirjaketju. Laittakaa vinkkejä uusista hyvistä ja saa klassikkojakin kehua.
20 min sitten
-roosaruusa-
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Mannerheimin talon voisi polttaa, niin siitä ei tulisi kuluja suomelle
33 min sitten
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Miksi suomessa maksetaan yhdellekään työntekijälle yli 10 euroa tunnissa?
44 min sitten
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Ihana MSM- jauhe pulveri, paljonko uskaltaa ottaa että ei tule liikaa ongelmia
Tänään 11:01
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Ravintolisässä on kloridia. Mitä ne on?
Tänään 10:41
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Sanna on nähty rajusti juhlimassa MAGA-lippis päässä
Tänään 10:29
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
8.
"Yle aloittaa muutosneuvottelut – neuvottelut voivat johtaa 375 työntekijän irtisanomiseen"
Tänään 10:26
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Seksihaluissa on eroja sukupuolten välillä
Started by Johnny Appleseed
Maanantai klo 22:43
Luettu: 844
Aihe vapaa
2.
Setis lienee ainoa mies palstalla, joka on saanut naiseltaan tämän hauskan ja vihjailevan videon. (Ekko ja Alepa voivat sivuuttaa tämän ketjun 🤣)
Started by vierailija
Maanantai klo 00:02
Luettu: 817
Aihe vapaa
3.
Ollaanko me joku Yhdysvaltojen osavaltio?
Started by vierailija
Eilen 08:17
Luettu: 701
Aihe vapaa
4.
"Taloustieteilijöillä on nyt suomalaisille hyviä uutisia"
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:17
Luettu: 585
Aihe vapaa
5.
Trump: ”Minua ei haittaisi, jos joku ampuisi kampanjatilaisuudessa paikalla olevia toimittajia”. Palstan Trump-fanit, onko OK sanoa noin?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:27
Luettu: 563
Aihe vapaa
6.
Miten oikeasti pärjäisitte pidemmän sähkökatkon yli?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 12:23
Luettu: 380
Aihe vapaa
7.
Trumpin onnitteluketju 2024🇺🇸
Started by vierailija
Maanantai klo 20:42
Luettu: 318
Aihe vapaa
8.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ousman Ceesayn, 33, viideksi vuodeksi vankeuteen lapsenrai.skauk.sesta
Started by vierailija
Sunnuntai klo 14:42
Luettu: 311
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Suomessa margariinin valmistukseen käytettiin -60 -luvulla kissanraatoja ja muitakin pilaantuneita ruhoja. Mitä lie nykyisin?
Latest: -roosaruusa-
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Toukokuiset 2025
Latest: Minni__
1 min sitten
Lapsen saaminen
3.
Onnenarpa ja Janne Antin
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
4.
Kirjaketju. Laittakaa vinkkejä uusista hyvistä ja saa klassikkojakin kehua.
Latest: -roosaruusa-
15 min sitten
Aihe vapaa
5.
Miksi suomessa maksetaan yhdellekään työntekijälle yli 10 euroa tunnissa?
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
6.
Töihin ambulanssiin 5 euroa tunti ilman lisiä?
Latest: vierailija
19 min sitten
Aihe vapaa
7.
Mannerheimin talon voisi polttaa, niin siitä ei tulisi kuluja suomelle
Latest: vierailija
21 min sitten
Aihe vapaa
8.
Ulkopolitiikasta on kiinnostunut vain 4% amerikkalaisista äänestäjistä
Latest: vierailija
22 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Jälkiruoka ja leivonnais pino
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu