A
"aapee"
Vieras
Luulin että leipä pysyy kauemmin tuoreena jos säilyttää jääkaapissa? Ollaan kyllä aina säilytetty pöydällä mutta nyt on ollut niin kuuma että tuntuu menevän kuivakaapissa heti vanhaksi.
Katso alla oleva video nähdäksesi, kuinka asennat sivustomme verkkosovellukseksi kotinäytöllesi.
Huomio: Tämä ominaisuus ei välttämättä ole käytettävissä kaikissa selaimissa.
Koska ne vievät jääkaapissa turhaan tilaa. Ja koska jääkaapissa niiden pintaan kertyy kosteutta ja purkki saattaa hapettua, siis se metallinen purkki. On taloudellista ja muutenkin hyväksi säilyttää avasamaton purkki kuivakaapissa ja avaamisen jälkeen tyhjentää purkin loppu säitytysastiaan. Esim ananas liuottaa avaamisen jälkeen purkista metallia.
Tomaatti, omena jne taas muodostavat metaanikaasua, joka kypsyttää yrttejä, kurkkua, salaattia jne. Eli tarvittaessa voi säilyttää jääkaapissa mutta EI samassa lokerossa / pussissa herkästi nahistuvien kanssa.
Alkuperäinen kirjoittaja Tomaatit pöydälle;24208042:Tomaatti on sairaan hyvää kunnolla kypsänä, punaisena ja makeana, eli säilytän pöydällä. En tykkää jääkaappikylmästä kaupasta ostetusta puoliraa'asta tomaatista. Koittakaa huvin vuoksi jättää tomaatti pöydälle kypsymään ja maistakaa, iso ero!! Meillä säilytetään oikeastaan ton ohjeen mukasesti, kokonaiset kurkut usein jääkaapissa.
No hemmetti, jos mä leikkelen tuoreen ananaksen viipaleiks ni totta helvetissä pidän sen jääkaapissa. Ei se muuten säily
On meillä tomaatit, omenat, kurkut aina kaapissa. Leipä ei ikinä. Kananmunat on aina.
Säilykepurkit ei.
Hyvä luetella tommonen lista ilman mitään perusteluja? Mihin noi perustuu???
Alkuperäinen kirjoittaja näin säilyy;24208587:http://opetus.ruokatieto.fi/Suomeksi/Nuoret/Keittio/Raaka-aineiden_sailytys_kotona/Raaka-aineiden_sailytys
Munat aina huoneenlämmössä, samoin hedelmät ja leivät yms. Kurkku on jääkaapissa olosuhteiden pakosta.