Jääkaappi pursuaa maidosta.. Mitä vois leipoa / tehdä?

  • Viestiketjun aloittaja Ap
  • Ensimmäinen viesti
Ap
Joka kauppareissulta kannettu aina muutama maito ja nyt tilanne on se että jääkaapissa on 10 maitoa mitkä menee parin päivän päästä vanhaksi.. Vinkkejä mihi sitä vois käyttää?
 
diipadaapa
vaikka niissä purkeissa on parasta enne päiväys parin päivän päästä ei se tarkoita että menee vanhaksi. Niitä voi juoda vielä monta päivää parasta ennen päiväyksen jälkeenkin..
Mutta pannaria minäkin tekisin että saisin edes vähän kulumaan poissa.
 
Aada
Maitojuustoa, siinä kuluu maitoa paljon kerralla ja tulee ihanaa tuorejuustoa, jota ei raski normitilanteessa edes tehdä.
Maitojuusto juoksuttimella

4 litraa kädenlämpöistä maitoa
1 rkl juustonjuoksutinta

Tee juustomassa ja seisota kannen alla n. 1,5 h lämpöhauteessa. Lämpöhauteen lämpötilasta on kaksi koulukuntaa n.40 astetta ja n.60 astetta.
Leikkaa juustomassa rikki ristivedoin. Nosta juustomassa juustokehään reikäkauhalla.
Painele juusto kehään, halutessasi voit käyttää painolevyä.
Anna juuston valua astiassa olevassa kehässä nurinpäin olevan lautasen päällä kylmässä yön yli, jollin kaikki hera valuu pois. Kumoa vadille ja ripottele suolaa pinnalle.

Tai Munajuustoa:
Munajuusto

3 munaa
1 l piimää
3 l maitoa
1 1/2 tl suolaa
Vatkaa kananmunat piimän joukkoon.
Kuumenna maito kiehuvaksi ja vatkaa piimä-munaseos joukkoon.
Kytke virta pois, mutta jätä kattila levylle kannella peitettynä, kunnes hera erottuu juustomassasta.
Vuoraa juustomuotti puhtaalla kostutetulla sideharsolla.
Siivilöi juustomassa erilleen herasta tai nostele juustomassaa reikäkauhalla muottiin.
Ripottele suola juustomassan joukkoon ja sekoita.
Kääntele juustoliinan reunat juuston päälle, peitä muotti kannella ja pane se jääkaappiin kulhon tai lautasen päälle, että hera mahtuu valumaan siihen.
Juusto on valmista tarjottavaksi seuraavana päivänä.

Juuston voi myös paistaa: unin lämpötila on korkea, 250° , kunnes on sopivasti ruskea., ehkä 10-20min.
 
r
Alkuperäinen kirjoittaja diipadaapa:
vaikka niissä purkeissa on parasta enne päiväys parin päivän päästä ei se tarkoita että menee vanhaksi. Niitä voi juoda vielä monta päivää parasta ennen päiväyksen jälkeenkin..
Mutta pannaria minäkin tekisin että saisin edes vähän kulumaan poissa.
Yleensä näin, mutta olen huomannut että nyt kesällä ei ole maito säilynyt kuin juuri ja juuri siihen vkp:ään, vaikka ollaan kylmälaukussa tuotu kaupasta kotiin eikä matka ole pitkä. Jääkaappikin on riittävän kylmä, mutta ei meinaa kestää sittenkään.
 
kolme lasta
Pannukakkua ehdottomsti, se on meillä ekana listalla jos maitoa liikaa kaapissa. Leivot pullaa maitoon, makaronilaatikkoa, kalakeitto. Ja kaakaota juotte tai pirtelöä.
 

Yhteistyössä