Jääkaapitonta ruokaa 2 viikoksi?

  • Viestiketjun aloittaja "apua"
  • Ensimmäinen viesti
"aapee"
[QUOTE="hei haloo";28488446]Kierrätyksestä hakemaan käytetty jääkaappi pikkurahalla.[/QUOTE]

Mikä on pikkuraha?

Meillä on nyt muutenkin paljon ylimääräistä rahanmenoa, kun oma kotimme on täysremontissa.
 
"Sirkkeli"
[QUOTE="aapee";28488421]Ok, tätä voisin kokeilla. Kauan sulaminen kesti?[/QUOTE]

Mä sulatin mikrossa sulatustoiminnalla. Ei haittaa vaikkä jäis vähän jäiseksi osa, menee jäätelöstä se sitten :)
 
Meillä
yks kesä jääkaappi hajos,pakastin toimi,eikä ehditty 2 viikkoon uutta hankkia. Hyvin pärjättiin kylmälaukun (styroksinen) avulla,kylmäkallet vaihdoin aamulla,töitten jälkeen ja viimeiseksi illalla ennen nukkumaan menoa. Hillot,ketsupit,sinapit säilyy huoneen lämmössäkin. Ruokaa kun teki,ylimääräset pakkaseen. Ihan hyvin säilyi leikkeleet,juustot ja jugurtitkin kylmälaukussa.
 
........
ite ostaisin pakkasen täyteen kaikkee kasvissekotuspusseja, perunasipuliperunoita, lihaa, kanaa, pakaste pitsaa, pakastekeittoja jne.. sulattelen sitten ku tarvii laittaa ruokaa.. esim liha sulaa niin hitaasti, että se voi olla päivän vaikka pöydällä ja sit ku tulee illasta kotiin, niin tekee ruuan..
sekä säilykkeet on hyviä, hernekeittoo, tonnikalaa vaikka pastaan tai pitsaan, pussikeittoja.. jjne..
sitten miksette osta välipalaksi ihan tuoreita hedelmiä? banaania, omenoita jne.. paljon terveellisempiä ku patukat sen semmoset turhat keksit..
ja ite suosin kans sitä että tekisit isot satsit ruokaa kerralla, pakastat loput ja syötte vaikka viikon päästä uudestaan sitä samaa ruokaa, niin ei ala tökkiä..
kerran pakastin on olemassa, niin eihän tässä mitään hätää ole :) 2 vko menee nopeesti..

ite pärjättiin remontin ajan 5 vko ilman uunia ja hellaa... eli kaikki piti valmistaa mikrossa jos halus lämmintä.. voin kertoo että ku en oo mikään mikroruuan ystävä, niin siinä piti keksiä vähän että mitä sitä söis.. se meni loppuen lopuks nopeesti..
 
"vieras"
Olikohan Pirkka-lehdessä just mainos huoneenlämmössä säilyvistä jogurteista. Osta niitä lapsille jos on K-kauppa lähellä. Jäi mieleen kun toimii kesäretkillä hyvin lasten välipaloina. Juustoa pienessä paketissa ostaisin myös, kyllä se kylmälaukussa sen verran säilyy.
 
"aapee"
ite ostaisin pakkasen täyteen kaikkee kasvissekotuspusseja, perunasipuliperunoita, lihaa, kanaa, pakaste pitsaa, pakastekeittoja jne.. sulattelen sitten ku tarvii laittaa ruokaa.. esim liha sulaa niin hitaasti, että se voi olla päivän vaikka pöydällä ja sit ku tulee illasta kotiin, niin tekee ruuan..
sekä säilykkeet on hyviä, hernekeittoo, tonnikalaa vaikka pastaan tai pitsaan, pussikeittoja.. jjne..
sitten miksette osta välipalaksi ihan tuoreita hedelmiä? banaania, omenoita jne.. paljon terveellisempiä ku patukat sen semmoset turhat keksit..
ja ite suosin kans sitä että tekisit isot satsit ruokaa kerralla, pakastat loput ja syötte vaikka viikon päästä uudestaan sitä samaa ruokaa, niin ei ala tökkiä..
kerran pakastin on olemassa, niin eihän tässä mitään hätää ole :) 2 vko menee nopeesti..

ite pärjättiin remontin ajan 5 vko ilman uunia ja hellaa... eli kaikki piti valmistaa mikrossa jos halus lämmintä.. voin kertoo että ku en oo mikään mikroruuan ystävä, niin siinä piti keksiä vähän että mitä sitä söis.. se meni loppuen lopuks nopeesti..
Hedelmiä on joo, mutta ostin jyväshyvän kauraisia välipalakeksejäkin, kun voi tulla etéen tilanne, että leipä on loppu tai rasva, niin on joku välipala kumminkin. Ei ne niin epäterveellisiä ole. Osassa sydänmerkkikin.
 
"aapee"
Kiitos vinkeistä! Nuo jugurtit on menneet multa ihan ohi .

Eiköhän tässä pärjäillä! Mies haki meiltä kylmälaukun ja kylmäkallet. Jäädytän pari isoa vichypulloa lisäksi. Ja mies oli napannut roikkuvan lämpömittarin meidän jääkaapista mukaan, siitä voi katsella onko ok säilytyslämpötila.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";28489414]Et kai sä leipää muutenkaan jääkaappissa säilytä? Ennemmin leipää kuin välipalakeksejä, ei kai kukaan niitä pysty paljoa syömään.[/QUOTE]

En leipää, mutta rasvaa.

Kumpikin tyttö menee myös luokkaretkelle lähiaikoina ja se on sinnekin ok.
 
"..."
Siis täh. Kyllähän maito, leikkeleet jne menee ihan hyvin kylmälaukussa pari päivää kun käyttää tarpeeksi isoja kylmäkalleja ja vaihtaa niitä tarpeeksi usein. Ainoastaan raa-an lihan ja kalatuotteiden kanssa olisin varovainen. Kalleilsi tosiaan esim niitä mehupurkkeja ja ne juodaan sitten sulaneina parissa päivässä pois.

Esim veneilijät toimii nin ja ilman sähkökäyttöistä jääkaappia pärjää vaikka kuukauden. Parin päivän välein uutta maitoa jne.
 
"vieras"
[QUOTE="aapee";28488347]Niitä meinasin katsella. Onko niissä jo se liha/kana ym mukana?[/QUOTE]

Osassa on, osa on kasvisversioita. Joissakin voi olla jotain nuudelia ja kastikettakin, osa taas on esimerkiksi pelkkää kasvista :) Noissa on tosi kivat valikoimat, meillä käytetään sekä niitä kastikkeella ja esim. kanalla höystettyjä, mutta myös ihan niitä kasviswokkeja. Kasvisversioita voi tietysti itse tuunata vaikka kanasuikaleilla.

Soijarouhe on hyvä jauhelihan korvike, esim. lasagnessa tai tomaattipohajaisessa kastikkeessa hyvä. Kannattaa maustaa hyvin, on aika mautonta, itse keitän välillä jossain lihaliemivalmisteessa. Makaroonilaatikon ilman jauhelihaa voi tehdä myös tonnikalasta, ja kun laittaa munamaitoa niin loput maidosta voi juoda ruuan kanssa, maidon lisäksi ei tarvitse muuta kylmässä säilytettävää :)
 
"aapee"
[QUOTE="...";28489554]Siis täh. Kyllähän maito, leikkeleet jne menee ihan hyvin kylmälaukussa pari päivää kun käyttää tarpeeksi isoja kylmäkalleja ja vaihtaa niitä tarpeeksi usein. Ainoastaan raa-an lihan ja kalatuotteiden kanssa olisin varovainen. Kalleilsi tosiaan esim niitä mehupurkkeja ja ne juodaan sitten sulaneina parissa päivässä pois.

Esim veneilijät toimii nin ja ilman sähkökäyttöistä jääkaappia pärjää vaikka kuukauden. Parin päivän välein uutta maitoa jne.[/QUOTE]

En ole eläissäni veneillyt sekuntiakaan.
 
"..."
[QUOTE="aapee";28489609]En ole eläissäni veneillyt sekuntiakaan.[/QUOTE]

No, avainsanaon se, että kylmälaukkuun ei jätetä tyhjää ilmatilaa. Pohjalle kaikista arimmat tuotteet eli jugurtit mahdollinen raaka liha, maito jne. Päälle leikkeleet, pintaan juusto jotka ei ole kovinkaan arkoja, samoin kuin metwursti. Sitten päälle koko alalle kylmäkalleja. Yhden mehupurkin voi laittaa myös ihan pohjalle, vielä vuorokaudenkin jälkeen siellä saattaa olla jääkalikka sisällä. Pinnassa olevien kylmäkallejen päälle sitten taiteltuna kaupan foliokylmäpussi tai esim. Pari sanomalehteä. Nämä siis eristävät mahdollisen yläosan ilmatilan pois itse tuotteista. Laukulla ei käydä vartin välein vaan tyyliin muutaman kerran päivässä.
 
"aapee"
[QUOTE="...";28489657]No, avainsanaon se, että kylmälaukkuun ei jätetä tyhjää ilmatilaa. Pohjalle kaikista arimmat tuotteet eli jugurtit mahdollinen raaka liha, maito jne. Päälle leikkeleet, pintaan juusto jotka ei ole kovinkaan arkoja, samoin kuin metwursti. Sitten päälle koko alalle kylmäkalleja. Yhden mehupurkin voi laittaa myös ihan pohjalle, vielä vuorokaudenkin jälkeen siellä saattaa olla jääkalikka sisällä. Pinnassa olevien kylmäkallejen päälle sitten taiteltuna kaupan foliokylmäpussi tai esim. Pari sanomalehteä. Nämä siis eristävät mahdollisen yläosan ilmatilan pois itse tuotteista. Laukulla ei käydä vartin välein vaan tyyliin muutaman kerran päivässä.[/QUOTE]

Kiitos vinkeistä! Meillä on jotain modernempiakin kylmäkalleja, ja tavallisia. Modernit ovat sellaisia litteitä levyjä. Sopivat varmaan pohjaan ja päälle ja laitan sivullekin.
 

Yhteistyössä