Itsetehtyihin sämpylöihin rapea pinta?

  • Viestiketjun aloittaja leipuri hiiva
  • Ensimmäinen viesti
Mitä sä teit niille uunista ottamisen jälkeen? Jos niiden antaa rauhassa jäähtyä ennen pussittamista, niin pitäis tulla ihan sillä rapea pinta. Voi myös kokeilla sitä, että ennen uuniin laittoa voitelee vedellä sämpylät.
 
Leipuri hiiva
Alkuperäinen kirjoittaja Tianna:
Mitä sä teit niille uunista ottamisen jälkeen? Jos niiden antaa rauhassa jäähtyä ennen pussittamista, niin pitäis tulla ihan sillä rapea pinta. Voi myös kokeilla sitä, että ennen uuniin laittoa voitelee vedellä sämpylät.

Annoin olla kyllä ihan pelillä ja liinalla peitettynä. Täytyy enskerralla kokeilla tota vettä :)
 
Älä peitä uunista ottamisen jälkeen!!! Takuuvarmasti rapea pinta :wave: meillä tykätäänpehmeistä niin suihkutan uunista ottamisen jälkeen vedellä ja laitan pyyhkeenpäälle, jaheti pussiin kun lämpö onvähän laskenut.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Leipuri hiiva:
Alkuperäinen kirjoittaja Tianna:
Mitä sä teit niille uunista ottamisen jälkeen? Jos niiden antaa rauhassa jäähtyä ennen pussittamista, niin pitäis tulla ihan sillä rapea pinta. Voi myös kokeilla sitä, että ennen uuniin laittoa voitelee vedellä sämpylät.

Annoin olla kyllä ihan pelillä ja liinalla peitettynä. Täytyy enskerralla kokeilla tota vettä :)
Ei kannata peittää niitä ollenkaan, silloin niiden pinta kuivahtaa ja tulevat rapeiksi.
 
hemuli
Alkuperäinen kirjoittaja Tianna:
Alkuperäinen kirjoittaja hemuli:
Tarpeeksi kova lämpö.
Tämä on kanssa totta, mutta sitten on hankala tietää, että ne on sisältäkin kypsiä. Ei sovi harrastelijaleipureille tämä ohje.
Juu, se on aivan totta että sellaiselle joka leipoo vähempi tämä vinkki ei varmaan ole paras mahdollinen.

 

Yhteistyössä