itkuhälyntintä ei saa jättää vauvan viereen

Kuulin vasta tänään, että itkuhälytintä ei saa jättää vauvan viereen, vaan n.2 metrin päähän. Itkuhälyttimessä on räjähtämisvaara. En ole tajunnut sellasta, eikä oman itkuhälyttimen ohjeissakaan lukenut. Nyt en enää laita hälytintä vauvan viereen vaan kauemmalle pöydälle.
 
Meillä hälytin on, vauvan nukkuessa ulkona, vaunujen vieressä hyllyssä ja näin talvisaikaan vielä neulesormikkaan tai lapasen sisällä. Hyvin on kuulunut pienetkin ähinät.
Sisällä hälytin on pinnasängyn vieressä pöydällä.
 
jos aletaan pilkkua viilaamaan niin periaatteessa mikä tahansa "härveli" voi räjähtää...
jos oletetaan, että itkuhälytin räjähtää niin ei kai niitä silloin saisi edes myydä!
turha alkaa lietsoa mitään paniikkia tämän asian suhteen... yhtä hyvin televisio voi räjähtää, kun vauva on lattialla lähellä tv:ta...
ja jos se itkuh. räjähtää, niin silloin on ihan sama onko se metrin päässä vai lähempänä...
 
Itseasiassa sillä on suurikin ero että 'räjähtääkö' metrin päässä vai vaunuissa!
Itkari on kuitenkin sähkölaite ja itse en ikinä laittaisi sitä suoraan vaunuihin, sillä jo pienikin kipinä syttyy helposti siellä kuivien vällyjen alla ja pieni lapsi pian tuupertuu tuohon savuun.

Meillä ainakin neuvolassakin sanottiin jo ihan ekalla kerralla lapsen syntymän jälkeen että muistattehan tuon itkuhälyttimen turva-ohjeen. Hoitajalla oli ollut tapaus jossa vaunut oli syttyneet tuleen pienen vauvan siellä maatessa.

Mielummin siis vaikka iso itku herätessä kuin palavat vaunut!
 

Yhteistyössä