Isyydentunnustus avoparilla, kun raskaus alkanut lapsettomuushoidoilla

Luin joskus aikoinaan Simpukkayhdistyksen lehdestä, että kun lapsi on saanut alkunsa lapsettomuushoidoilla, niin avoparin ei tarvitsisi käydä soskussa isyydentunnustuksella. Lapsi katsotaan syntyneeksi silloin "avioliitossa" ja lapsen isä on automaattisesti isä.

Onko muilla kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta???

Firefox 24+6
 
Meillä lääkäri jo hoitojen alkaessa muistutti, että isyys pitää erikseen tunnustaa, vaikka lapsi olisikin saanut alkunsa hoidoilla. Kannattaa varmaan varmistaa Simpukasta, varmasti siellä tietävät. En kyllä jaksa uskoa, että tieto jotenkin siirtyisi klinikalta soskuun, eihän se siirry klinikalta neuvolaan tai äitiyspolillekaan muuten kuin potilaan viemänä.
 
Vauvakuumetta
Meille sanottiin Naistenklinikalla, että ei tarvitse enää käydä missään tunnustamassa. Hoitojen alussa kun allekirjoitti hoitopaperin, niin se oli samalla isyyden tunnustus.
 
Kirjoitin jo tuonne toiseenkin ketjuun, että vuonna 2006 oli tilanne ainakin sellainen, että tunnustettava oli. En tiedä, onko muuttunut sen jälkeen. Minäkin epäilen, että miten tieto sosiaalitoimistoon kulkeutuisi. Eiköhän siihen liity jonkinlaista vaitiolovelvollisuuttakin asiasta. Kyllä silloin 2006 (tai 2004, kun eka hoito) myös hoitoon liittyviä papereita allekirjoiteltiin. Heitän tähän ilkeän spekulaation. Vika vain miehessä (esim. siemenneste vaatii ICSI:n). Nainen käy vieraissa. Tulee raskaaksi luonnollisesti. Kaikki on mahdollista. Miksi toisaalta olisi niin epämiellyttävää tunnustaa lapsi/lapset ? Meillä ainakin oli oikein kiva täti sossussa ja keskusteltiin hyvin asiallisesti ja hieman humoristisestikin asiasta.

Toisaalta eipä ainakaan nyt joudu käymään, vaikka naimisiin mentiinkin tietenkin ihan muista syistä :).

Discovery 38+0
 
Vauvakuumetta
Meille tuo sanottiin tänä kesänä, 2010. Sitä vähän ihmeteltiinkin, mutta kyllä se ihan selkeästi meille niin kerrottiin. Toisaalta, voisihan nainen tuon saman "manipuloinnin" saada luonnollisessakin kierrossa tehtyä, jos ei tehdä DNA testiä....
 
Isyyden tunnustaminen tehdään kunnan lastenvalvojalla (perustuu lakiin), joka vie asian maistraatin vahvistetavaksi. Terveydenhuollossa ei asiaa kukaan hoida, vaan täytyy tehdä erikseen. Onkohan tässä nyt mennyt sekaisin isyyden tunnustaminen ja isyyden tutkiminen?
 

Yhteistyössä