Istuimen kääntäminen kasvot menosuuntaan

  • Viestiketjun aloittaja Nanna28
  • Ensimmäinen viesti
tinga
Meillä toiseen autoon tuli niin päin oleva istuin, kun neiti oli 1,5v. On isofix kiinnityksellä, joten testien mukaan se kiinnitys on turvallisempi kuin vöillä oleva istuin. Ja toki uusi auto muutenkin turvallisempi kuin vanhempi.

Siinä jotain positiivista jos sellasta haluaa jahdata. Meillä ei olisi toisin päin oleva isofixi mahtunut autoon, eli ei ollut muuta mahdollisuutta. Toisessa autossa, missä useimmiten matkustaakin on selkä menosuuntaan.

Sama pää kesät talvet :D <br><br>
 
kantsii kysyä ennemmin että minkä kokoisia lapset ovat olleet kun on siirretty kasvot menosuuntaan. Lapsen fyysisestä kehityksestähän se aika paljon riippuu mikä on hyvä ratkaisu. meillä oli poika muistaakseni noin 1,5v. kun siirrettiin istuin toisinpäin. Ja poika oli sillon sellanen noin 14 kiloa ja 90 cm.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.11.2006 klo 21:33 Tiitu kirjoitti:
meillä istuvat 2v 8kk ja 1v 8kk molemmat edelleen selkämenosuuntaan. en siis osaa ihan vielä sanoa milloin käännetään. Ei tässä kiirettä.
Lisään vielä, että nuoremi on tällä hetkellä 88 cm ja vanhemi jotain 95-98 cm.
 
Muuten pitäisin mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan, mut olosuhteiden pakosta meidän 2 vuotias istuu jo toisin päin. Painoa on noin 12kg ja pituutta 85cm. Kuopuksen turvakaukaloa ei voi pitää takapenkillä koska vyöt ei yltä, ja kun se on edessä ei takapenkille mahdu toinen istuin selkä menosuuntaan. Pitäisi vaihtaa kokonaan auto, eikä tän hetkinen rahatilanne salli sitä :(
Mutta tottakai aina turvallisempi on näinkin, kun ei olisi istuinta ollenkaan. Itse en henkilökohtaisesti kuljeta lapsia ilman istuimia, jos ei olisi todellinen pakkotilanne. Sydämestä ottaa, kun näkee pieniä lapsia polvillaan ja liikkumassa autoissa ilman minkäänlaisia istuimia, saati edes turvavöitä. Tekisi mieli ottaa vanhempia hihasta ja huutaa päin naamaa :kieh:
 
Muumimammuska harmaa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.11.2006 klo 21:11 OMENA kirjoitti:
suositus on 3v

Näin on. Mutta jos muksu on ennen 3v ikää sen pituinen et istuu sit suunnilleen polvet suussa jos on selkä menosuuntaan, ni pakkohan se on kääntää. Eihän siinä asennossa istu hittokaan kauaa..
 
Eikö se ole ihan samantekevää onko selkä menosuuntaan vai ei,jos ajaa kolarin niin riippuu mistä suunnasta tälli tulee.Jos ajaa nokkakolarin niin toivonmukaan lapsi on selkä menosuuntaan,mun mielestä tämä on vähän kaksipiippunen juttu!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.11.2006 klo 11:39 Muumimammuska harmaa kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.11.2006 klo 21:11 OMENA kirjoitti:
suositus on 3v

[/quot

Näin on. Mutta jos muksu on ennen 3v ikää sen pituinen et istuu sit suunnilleen polvet suussa jos on selkä menosuuntaan, ni pakkohan se on kääntää. Eihän siinä asennossa istu hittokaan kauaa..
[/q
totta tuokin on mutta istuinta voi siirtää eteenpäin niin tulee jaloille lisää tilaa mutta tosiaan vaikea sanoa minkäpituinen kenenkin lapsi on 3v iässä.pitäähän ainakin pitkillä matkoilla miettiä lapsen viihtyvyyttä
 
mie
Mä en ihan oikeesti tajua teitä jotka käännätte istuimen ennen kuin lapsen niskat kestävät edes jollain lailla nokka kolarit.

Onhan totta, että nokkakolarissa vauhti ja törmäys voima ovat paljon kuvemman kuin perään ajoissa ja siksi nokkakolari on paljon vaarallisempi yleensä.
 

Yhteistyössä