Inseminaatio ja ovulaatio

Tässä kuussa oli tarkoitus tehdä inseminaatio ja ainoa este oli se, että jos ovulaatio osuu lauantaille (kliniikka kiinni viikonloppuna). Sunnuntaille osunut ovulaatio ei olisi haitannut eli inseminaatio olisi tehty maanantaina.

Lääkärin ohjeiden mukaan, olen ostanut ClearBluen ovulaatiotestejä ja hän on sanonut, että testi tehdään aamuvirtsasta. Tein aamulla kello 6.30 testin ja se näytti negatiivista. Ohjeissa kuitenkin suositelleen, ettei testiä tehtäisi aamuvirtsasta ja uteliaisuudesta tein testin uudelleen kello 11 ja nyt testi näytti hymynaamaa eli ovulaatiota.

Mitäs nyt, onko peli menetetty? Jos en olisi tehnyt uudelleen testiä, olisin tehnyt sen vasta huomenna ja testi olisi todennäköisesti näyttänyt ovulaatiota ja olisin maanantaina mennyt iloisesti inseminaatioon. Nyt kuitenkin menin tekemään testin uudelleen ja se näytti ovulaatiota ja lauantainen ovulaatio maanantain inseminaatiossa ei onnistu.

Onko kellään kokemusta tästä?
 
Riippuu lääkäristä mitä hän päättää, mutta yleensä yritetään mahdollisimman tarkasti kyllä ajoittaa tuo inseminaatio koska silloin mahikset ovat parhaat. Ihmettelen kyllä suuresti että miksi suositeltu aamuvirtsasta mittaamaan, kun yleensä sitä ei suositella vaan aikaisintaan kymmeneltä aamulla tekemään testi. Sinuna tekisin testin vielä huomenna, ei aamuvirtsasta. Mutta lääkäri sen päättää. Turhauttavaa tuo odottaminen ja arpominen on.
 
Odottaminen se tässä turhauttavaa on, vaikka hyvin tietää, että maanantaina saa puhua lääkärin kanssa. Lääkäri tosiaan on pyytänyt tekemään ovulaatiotestit aamuvirtsasta ja edellisellä kierrolla saman valmistajan testi näytti aamulla sen hymynaaman. Ajattelin, että testaisin huomenna lääkärin ohjeen mukaan aamuvirtsasta ja sitten tekisin kokeeksi vielä päivällä uudelleen.
 
Joo, siis samaan aikaan joka päivä testataan, eli sulla nyt esim se aamuvirtsa. Sehän ei tavallaan kuulu asiaan se myöhemmin samana päivänä tehty testi. Eri asia sitten on, jos huomenna aamuvirtsasta ei enää ole positiivinen.
 
Tolkku, se Clearblue-testin hymynaama tarkoittaa LH-huippua, ei varsinaista ovulaatiota. Kannattaa katsoa sieltä testin ohjeista, siellä muistaakseni sanotaan, ovulaatio tapahtuu yleensä 24-36 tunnin kuluttua LH-huipusta. Eli jos sait hymynaaman eilen, ovis on todennäköisesti sulla vasta tänään. :) Vai puhuiko se lääkärisi nimenomaan siitä hymynaamasta (= LH-huipusta)? Toisaalta munasoluthan elää vain noin 24 tuntia ovulaation jälkeen, eli sen jälkeen inseminaatiosta ei kyllä ole enää hyötyä...

Oletko testannut tänään uudelleen? Ja onko sulla ollut mitään ovulaatioon viittaavia oireita (mulla usein tuntuu lievää painon tunnetta tai kivistystä jommallakummalla puolella alavatsaa)?
 
Itselläni oli ensimmäinen inseminaatio noin vuosi sitten. Sain lääkäriltä ohjeeksi tehdä ovistestin aamuisin kp 10 alkaen... Kp 13 kävin kontrolliultrassa ja, koska vielä ei ollut tullut plussaa ovistestiin, vaikka folli oli jo aika iso, niin lääkäri sanoi, että kannattaa siinä hilkulla testata vielä iltaisinkin, koska LH-huippu voi olla niin lyhyt, että pelkällä aamuisin testailulla se voi jäädä huomaamatta. Testasinkin sitten vielä samana iltana ja plussahan sieltä tuli ja pääsin sitten jo seuraavana aamupäivänä inseminaatioon... Jos olisin testannut vasta seuraavana aamuna niin inssi olisi lykkääntynyt yhdellä päivällä eteen päin ja huonolla tuurilla, jos testi ei olisi enää havainnutkaan LH-huippua niin koko inssi olisi voinut jäädä tekemättä sillä kertaa. Oman käsitykseni mukaan olisi parempi olla vähän etuajassa ennemmin kuin liian myöhään, koska munasolu ei tosiaan pysy hedelmöittymiskykyisenä kovin kauaa, mutta siittiöt taas voivat elellä siellä odottelemassa sen 4-5 päivääkin parhaimmillaan.
Kyseisen inseminaation tulos on nyt noin 4,5 kuukauden ikäinen ja nukkuu parhaillaan tyytyväisenä omassa pinnasängyssään, joten oli ainakin ajoitus kohdillaan sillä kertaa :love:
 

Yhteistyössä