Ikuisuuskysymys: milloin välikausihaalari päälle?

Etelä-Suomessa asuvat: oletteko jo kaivaneet esiin välikausihaalarit lapsillenne? Itselläni on 3,5-vuotias tyttö, joka liikkuu kohtalaisen paljon ulkona. Toistaiseksi on käyttänyt toppahaalaria (jonka alla sisävaatteiden lisäksi fleece-takki), kurahousuja ja kumisaappaita.
 
Meillä on ollut jo 2v 10kk vanhalla pojalla käytössä vk-haalari, koska topphaalarissa tulee niin kuuma. Liikkuu sen verran paljon ulkona, ettei kylmä ehi tulee. Laitan sit vähän enemmän vk-haalarin alle jos tuntuu viileeltä.
 
Meidän tyttö on päiväkodissa, joten pitäisi luottaa, että hoitajat osaavat arvioida sään...että laittavat kovalla tuulella villahaalarin alle. Siis jos siirryn jo välikausihaalariin. Silloinhan ei ole mitään ongelmaa, kun ulkoillaan kotona ja saan itse arvioida, mitä puen tytön päälle...
 
Mun 3,5v on ollu jo parivkoa välipuku koska on niin kova liikkumaan ulkona että topassa kuuma vaikka alla vain ohut paita ja housut. Ei sil villaa ole ollu alla tossa keväthaalarissa ja silti aina lämmin eikä koskaan valita kylmää. Päiväkodissa ovat oppineet sen että tuo lapsi tarkenee ja kuuma tulee helpolla.
 

Yhteistyössä