*4 munan kakkupohja*
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi vaahtoon vain vähän sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 22 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
*6 munan kakkupohja*
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Valmista taikina kuten ed. ohjeessa. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Vinkki:
3 munan täytekakusta riittää 6-10 hlölle
4 munan täytekakusta riittää 10-15 hlölle
6 munan täytekakusta riittää noin 20 hlölle
Kakun koko / vuoan koko
3 munaa / 2 l
4-5 munaa / 3 l
6-8 munaa / 4 l
5 munan kakkupohja:
5 kananmunaa (250g)
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täytekakkupohja
. 5 munaa
. 2½ dl sokeria
. 2 1/3 dl vehnäjauhoja
. 1 1/4 dl perunajauhoja
. 2 tl leivinjauhetta
Valmistus
Munat ja sokeri vatkataan, jauhot ja leivinjauhe lisätään. Paistetaan 200 asteessa n. 40 min.
Ennenkuin leikkaat pohjan osiin, anna sen jäähtyä KUNNOLLA. Tee pohja mieluusti edellisenä päivänä. Täytteeksi käyvät esim mousset: vadelma, suklaa, valkosuklaa ym. Lisäät vain nesteen ja vatkaat, levität kakun väliin ja annat jähmettyä jääkaapissa.
Esim suklaa moussen kanssa sopii toiseksi täytteeksi mössätty banaani tai boysenmarjahillo tai kirsikkahillo. Mousseen voi pilkkoa esim pätkistä sekaan.
Kostutus on tärkeä asia; jos täytät kakun vasta syöntipäivänä, käytä enemmän kostutusta. Parhaiten siihen sopii maito, koska se ei anna makua kakkuun. Limut ja mehut taasantavat oman makunsa ja voivat häiritä kakun muita makuja.
Pakastetut marjat kastavat kakun joten niitä ei kannata käyttää liikaa, itse käytän niitä piristämään muuten makeaa täytettä, heitän esim punaherukoita hiukan sinne tänne tuohon hillo-osan päälle.
Päälle vanilliinisokerilla maustettu kermavaahto ja koristeeksi suklaata ja/tai
persikoita siivutettuna, tuoreita marjoja tai karkkeja jotka eivät kovetu kylmässä.
Paista uuniin alatasossa, voidellussa ja korppujauhotetussa vuokassa.
Älä avaa uunia ennekuin aika on täysi, ja sittenkin hitaasti, jotta äkillinen lämpövaihtelu ei lätsäytä pohjaa. Irrota pohja vuokasta vasta hieman jäähtyneenä, lämmin pohja hajoaa helposti.
Auttoiko nämä?