Idioottivarma täytekakkuohje?!

vieras
6 munaa 3 dl sokeria, 1 1/2 dl perunajauhoa ja saman vehnäjauhoa 2 tl leivinjauhetta, vatkaa hyvin ja lisää jauhot siivilällä, tuolloin teho ykköselle tai käsin vatkata.
 
Niima
Laitat kuppiin munat (4...6?)
kaadat kulhoon
siihen samaiseen kuppiin kaadat sitte sokeri yhtä paljon ku niitä munia oli
vatkaat
laitat jauhoja vielä yhtä paljon ku sokeria
ei leivinjauhetta!

eli kaikkia yhtä paljon :)
 
tää
otat 3 saman kokoista lasia
yhteen lasiin munia, toiseen sokeria ja kolmanteen jauhoja+leivinjauhe
kaikkiin laseihin siis saman verran aineita..

sitte vaahdotat munat ja sokerin.. ja sit lopuks sekoitat vehnäjauho/leivinjauheseoksen joukkoon...

kaadat taikinan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistat uunissa...
 
tt
Otat kolme samanlaista isoa lasia. Yhteen 4-5 munaa, sokeria saman verran ja jauhoja silleen, et 2/3 vehn'jauhoja ja 1/3 perunajauhoja. Silleen kuitenkin et yhteensä tulee saman verran kuin sokeria ja munia. Jauhoihin sekoitat 2tl leivinjauhoja. Vatkaat munat ja sokerin ja lisäät jauhot käännelleen joukkoon esim. nuolijalla. Korppujauhotettuun vuokaan ja uuniin 175 astetta ja noin 40min.
 
KAKKUASIAA AAPEELLE
*4 munan kakkupohja*

4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi vaahtoon vain vähän sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 22 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

*6 munan kakkupohja*

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Valmista taikina kuten ed. ohjeessa. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Vinkki:
3 munan täytekakusta riittää 6-10 hlölle
4 munan täytekakusta riittää 10-15 hlölle
6 munan täytekakusta riittää noin 20 hlölle

Kakun koko / vuoan koko
3 munaa / 2 l
4-5 munaa / 3 l
6-8 munaa / 4 l


5 munan kakkupohja:

5 kananmunaa (250g)
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytekakkupohja
. 5 munaa
. 2½ dl sokeria
. 2 1/3 dl vehnäjauhoja
. 1 1/4 dl perunajauhoja
. 2 tl leivinjauhetta
Valmistus
Munat ja sokeri vatkataan, jauhot ja leivinjauhe lisätään. Paistetaan 200 asteessa n. 40 min.


Ennenkuin leikkaat pohjan osiin, anna sen jäähtyä KUNNOLLA. Tee pohja mieluusti edellisenä päivänä. Täytteeksi käyvät esim mousset: vadelma, suklaa, valkosuklaa ym. Lisäät vain nesteen ja vatkaat, levität kakun väliin ja annat jähmettyä jääkaapissa.

Esim suklaa moussen kanssa sopii toiseksi täytteeksi mössätty banaani tai boysenmarjahillo tai kirsikkahillo. Mousseen voi pilkkoa esim pätkistä sekaan.

Kostutus on tärkeä asia; jos täytät kakun vasta syöntipäivänä, käytä enemmän kostutusta. Parhaiten siihen sopii maito, koska se ei anna makua kakkuun. Limut ja mehut taasantavat oman makunsa ja voivat häiritä kakun muita makuja.

Pakastetut marjat kastavat kakun joten niitä ei kannata käyttää liikaa, itse käytän niitä piristämään muuten makeaa täytettä, heitän esim punaherukoita hiukan sinne tänne tuohon hillo-osan päälle.

Päälle vanilliinisokerilla maustettu kermavaahto ja koristeeksi suklaata ja/tai
persikoita siivutettuna, tuoreita marjoja tai karkkeja jotka eivät kovetu kylmässä.


Paista uuniin alatasossa, voidellussa ja korppujauhotetussa vuokassa.
Älä avaa uunia ennekuin aika on täysi, ja sittenkin hitaasti, jotta äkillinen lämpövaihtelu ei lätsäytä pohjaa. Irrota pohja vuokasta vasta hieman jäähtyneenä, lämmin pohja hajoaa helposti.

Auttoiko nämä?
 
Sara
Mä joskus tein tolla ohjeella, että munat kuppiin ja yhtä paljon sokeria, niin sitä sokeria tuli ihan järjettömästi. Se oli ihan omituisen tuntuinen se pohja ja siihen jäi semmonen sokerinen kuori päälle. En tiedä mitä tein väärin...
 

Yhteistyössä