Ideoita kaivataan! Suomalaista ruokaa nyyttikesteihin?

Elikkäs minut on kutsuttu ensi lauantaina nyyttikesteihin, jossa vieraat ovat ympäri maailmaa. Ideana on, että jokainen tuo jotain oman maan herkkuja. Mutta... en keksi millään, että mitä suomalaista ruokaa voisin viedä, siis sellaista, joka toimisi nimenomaan nyyttikesteissä? Kun en viitsisi tehdä mitään laatikkoa tms. vaan sen pitäisi olla ns. pientä purtavaa. Olisiko jollain teistä ideoita/reseptejä?!
 
Toikka
Vieraat siis ilmeisesti ympäri maapalloa. No, karjalan piirakat ovat ainakin suomalaista, samoin veisin Fazerin sinistä. Myös ruisleipä ja hapankorput ovat eksoottisia ulkomaalaisille.
 
"ruis"
vaikka kylmäsavulohi-tuorejuusto-ruisnappeja, tai savuporoa samalla ideallla.
Tai sama idea hapankorppurullina.
Taikka leipäjuustoa (juustoleipää) lakkahillolla.
Tai karviaisia tai karpaloita kinuskikastikesilmällä.
 
"sandra"
tee ruisnappeja eli väinämöisen palttoonappeja ja täytteeksi: smetanaa, kylmäsavulohta, purjoa/kevätsipulia ja tilliä ja nams! uskomattoman hyvää! eli pilkot kylmäsavulohen, tillin, purjon tai kevätsipulin pieneksi silpuksi ja sotket kaikki keskenään smetanaan. Sitten noin ruokalusikallinen ruisnapin päälle ja koristele halutessasi tilllillä.
 
Fleur de la Cour
No karjalanpiirakat ja munavoi nyt tietty, sitten graavi kala on yks suomalainen juttu, tee vaikka pieniä graavilohileipiä, salmiakki on ehdoton suomalainen juttu ja sit mustikkamuffinsseja, tai joku lakkajuttu..
 
[QUOTE="ruis";21988448]vaikka kylmäsavulohi-tuorejuusto-ruisnappeja, tai savuporoa samalla ideallla.
Tai sama idea hapankorppurullina.
Taikka leipäjuustoa (juustoleipää) lakkahillolla.
Tai karviaisia tai karpaloita kinuskikastikesilmällä.[/QUOTE]

Niin joo unohtui sanoa, että juhlat eivät ole Suomessa, eli pitäisi olla jotain, mitä pystyn valmistamaan. Täältä ei varmaankaan löydä esim. kotijuustoa.
 
Toikka
[QUOTE="sandra";21988458]tee ruisnappeja eli väinämöisen palttoonappeja ja täytteeksi: smetanaa, kylmäsavulohta, purjoa/kevätsipulia ja tilliä ja nams! uskomattoman hyvää! eli pilkot kylmäsavulohen, tillin, purjon tai kevätsipulin pieneksi silpuksi ja sotket kaikki keskenään smetanaan. Sitten noin ruokalusikallinen ruisnapin päälle ja koristele halutessasi tilllillä.[/QUOTE]

Jos tätä on tarjolla, niin mä tulen myös nyyttäeille :).
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja möksö;21988445:
Mitenkäs noi karjalanpiirakat tehdään? En ole ikinä kokeillut, onkohan vaikeaa?
Ostat kaupasta sellaisen n. kilon laatikon pakasteesta ja paistat ne ohjeiden mukaan :D

Riisipuuron tai perunamuusin osaa varmaan kuka vaan tehdä, taikinakaan ei ole vaikea, mutta kaulimisessa on iso homma, tosin äiti tekee pikkupiirakat pastakoneella. Piirakoiden rypytyskin on taitolaji.
 
[QUOTE="Mamma italiana";21988503]tee salmiakkikossua ;)[/QUOTE]

Haha!! Itseasiassa muutama vuosi sitten Englannissa teinkin! Ja "hyvää" oli. Tosin minä ja toinen suomalainen olimme ainoat, jotka loppuviimein joivat koko satsin, kun muut eivät pystyneet..
 

Yhteistyössä