Mimose olen ollut viime syksystä asti eli siitä kun poika oli 2v3kk töissä ja poika päiväkodissa. Hän on tavallisessa päiväkodissa normaaliryhmässä, jossa muut lapset ovat 1-3 -vuotiaita. Pojalla on ryhmässä oma avustaja, joka on käytännössä hänen kanssa koko ajan. Kun aloimme viime keväänä tehdä pojalle hoitopaikkahakemusta sain neuvolasta ohjeet ottaa yhteyttä kiertävään erityislastentarhanopettajaan ja hän tuli meille kotiin tutustumaan poikaan ja yhdessä keskustelimme pojan tarpeista ja siitä, mitä apua ym. hän hoitopaikassa tarvitsee. Eli tämä kiertävä erityislastentarhanopettaja järjesti pojalle paikan ja avustajan ryhmään. Normaalisti ryhmässä olisi 3 hoitajaa, mutta meidän pojalla siis oma avustaja lisänä, avustajan kanssa sujuu tosi hienosti ruokailut, leikkimiset, ulkoilut ym. Avustaja kävelyttää poikaa käsistä toiminnasta toiseen.
Pojallamme on fysioterapiaa 2 kertaa viikossa. Teen itse lyhennettyä työviikkoa eli olen aina maanantaisin hoitovapaalla, toinen jumppakerta on maanantaisin kotona ja toinen keskiviikkona päiväkodissa.
Meille on tulossa heinäkuussa toinen lapsi, mutta lääkäri suositteli, että esikoisen kannattaa jatkaa päivähoidossa ainakin osa-aikaisesti, jotta saa ikäistään seuraa ja huomiota, kun itse kaikki aika menee varmaan ainakin alussa vauvanhoitoon. Poika vaihtaa syksyllä päiväkotiryhmää, hän pääsi integroituun ryhmään, jossa puolet hoitolapsista on erityistä tukea tarvitsevia ja puolet "tavis"lapsia. Poikamme käy syksystä alkaen päiväkodissa noin 2-3 päivää viikossa.
Teidänkin kannattaa ehdottomasti ottaa pikaisesti yhteyttä oman kunnan kiertävään erityislastentarhanopettajaan (yhteystiedot saa varmaan ainakin neuvolasta) ja keskustella hänen kanssaan teidän tilanteesta. Hän ammattilaisena osaa varmasti arvioida millaista tukea teidän lapsi päivähoidossa tarvitsee ja milloin olisi hyvä aika aloittaa hoitopaikassa. Päivähoitomaailmassahan hoitovuosi alkaa aina elokuussa ja päättyy kesäkuun loppuun (heinäkuu on yleensä lomakuu) eli päivähoidon suunnittelijat toivovat saavansa ainakin tiedon mahdollisesti seuraavan hoitovuoden sisällä hoitoon tulevista lapsista jo edellisen kevään aikana, että osaavat alkaa sijoittaa lapsia sopiviiin hoitopaikkoihin.