Hyh kuinka noi muoviprinttipaidat haisee! Palautukseen lähtee. Lieneekö nuo muoviprinttipaidat kovin myrkyttömiäkään?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Netistä ostin H&M:ltä noita muoviprinttipaitoja. Karmee lemu lähti nimenomaan siitä muovista. Pakko palauttaa. Ei varmaan nuo muoviprintit ole terveydellekään kovin hyviä, kyllähän siitä tulee niitä flataatteja ihon kautta elimistöön, vaikkei niitä suoraan suuhun tunkisikaan. Tästä eteenpäin suosin edelleen siis printittömiä vaatteita.
 
"vieras"
Mistä nyt vedit johtopäätöksen, että niissä on ftalaatteja? Niissä haisee värien liuottimet, joita ilman ei voi painaa. Toki ne haisevat aikansa kunnes haihtuvat. Paidat on pakattu tiiviiseen muovipussiin turhan nopeasti.
 
"TMV"
Yleensä paksummissa, muovimaisemmissa printeissä on ftalaatteja, joilla saadaan printistä joustavampi. Siksi en itse niitä ostakaan. Vaatteissa on ihan tarpeeksi myrkkyjä muutenkin.
 
"pede"
en oo huomannut ainakaan kun olen kaupasta ostanut mitään erikoista hajua printeissä, netin kautta tilatessa ehkä vähän haisee kun avaa pussin, pesussa kyllä haihtuu hajut mun mielestä :) En kyllä ole muutenkaan hirveän hajusteherkkä tms. :)
 
"vieras"
No enisnnäkin lasten vaatteissa ei saa käyttää ftalaatteja. Sen myöskin H&M varsin hyvin teitää. Toiseksi on muitakin yhdisteitä, joilla saadaan muovi pehmeäksi ja joustavaksi ja jotka eivät ole haitallisia.
 
"vieras"
[QUOTE="pede";28115579]en oo huomannut ainakaan kun olen kaupasta ostanut mitään erikoista hajua printeissä, netin kautta tilatessa ehkä vähän haisee kun avaa pussin, pesussa kyllä haihtuu hajut mun mielestä :) En kyllä ole muutenkaan hirveän hajusteherkkä tms. :)[/QUOTE]

Juu. Kauhea haju tulee aina, kun netin kautta tilaa. Tuleekohan se siitä luottokortin numeroista. Riippuuko minkä pankin kortti vai haiseeko teillä laajakaista?
 
"vieras"
Juuri tutkittiin esim. äitiyspaitoja ja niiden kuvioista jossakin oli printistä 70 prosenttia ftalaatteja. Jos on käytetty jotakin muuta pehmitintä, niin tuskin sekään tervellistä on.
 
"vieras"
Myrkkyjä Intiasta ja Kiinasta tuoduissa kuljetuskonteissa, ftalaatteja T-paidoissa ja lastenvaunuissa. Kulutustavaroihin liittyvät kemikaalit ovat olleet runsaasti esillä viime aikoina. Katsoin tänään viimein Ulkolinjan ohjelman "Myrkkyä halvalla". Suosittelen kaikille ohjelman katsomista. Siitä käy todella hyvin ilmi kamaluus, joka kaukoidässä tehtyihin tuotteisiin liittyy.Kuljetuskontteja myrkytetään muun muassa metyylibromidilla, jonka käyttö on Euroopassa kielletty. Aine aiheuttaa työntekijöille niin lähetys- kuin vastaanottomaassa ammattitauteja. Kankaita käsitellään eli valksaistaan ja värjätään vahvoilla aineilla ilman minkäänlaisia suojaimia. Järkyttävää katsottavaa.

Ftalaatteja T-paidoissa, leluissa ja lastenvaunuissa





Kuluttajalehdessä oli juttu T-paitojen myrkkyjäämistä.Tutkimuksessa etsittiin ftalaatteja ja nonyylifenolietoksylaatteja. Ftalaatteja käytetään muovien pehmittiminä ja niistä on osa luokiteltu lisääntymiselle vaarallisiksi ja ne on kielletty lastentarvikkeissa. T-paidoissa muovia on ainoastaan printtikuvioissa. Ftalaatteja on löytynyt myös leluista ja lastentarvikkeista, kuten lastenvaunuista. Saksalaistestin mukaan 10 vaunumerkkiä 14:stä sisälsi haitallisia aineita. Testituloksista on julkaistu verkossa vain yhteenvetotaulukko, josta näkee eri vaunumerkkien yhteipisteet ja sen, sisältääkö vaunut haitallisia aineita. Pitoisuuksia ei kerrota. Yritin ostaa artikkelin, mutta en valitettavasti onnistunut siinä. Ilman pitoisuustietoja on mahdotonta arvioida, miten suuri riski vaunuista muodostuu. Lastentarvikkeissa kolmen ftalaatin (DEHP, DBP ja BBP) sallittu enimmäismäärä on 0,1 % pehmitetyt materiaalin massasta. Jos määrä on vain hieman yli tämän, riski altistumiselle on merkittävästi pienempi kuin jos määrä on esimerkiksi 20 %. Kolmen muun ftalaatin enimmäsmäärä on rajoitettu esineissä, jotka lapsi voi laittaa suuhun. Lastenvanuissa ftalaatteja voi olla työntökahvoissa, sadesuojassa jne, jotka ovat osia, joita ainakaan ihan pieni lapsi ei suuhunsa saa, mutta toki aineita voi siirtyä vaunuja työntelevän käsiin.

T-paitojen ja lelujen kohdalla altistuminen on todennäköisempää. Leluja pidellään käsin, ne menevät suuhun, T-paita on lapsen iholla. Kuluttajalehden T-paitatestissä suurin printin ftalaattipitoisuus oli yli 11 %. En ole oikein koskaan pitänyt printtipaidoista ja tämän jälkeen pidän vielä vähemmän. Miksi paidoissa ylipäänsä pitää olla muovisen näköisiä kuvia? Ommellut ovat paljon hauskemman näköisiäkin. Kannattaa siis ostaa lapselle printtikuvioton paita. Vaatteita saa myös testattuna ökö tex-merkin alla. Merkki takaa, että vaate ei sisällä haitallisia aineita.

Nonyylifenolietoksylaatit ovat pesuaineita, joita ei Euroopassa saa käyttää. Aine ei ole erityisen vaarallinen ihmiselle ellei hän altistu suurille määrille sitä, mutta on haitallinen vesieliöille.

Välinpitämätöntä toimintaa


Masentavinta kaikissa näissä on täydellinen piittamattomuus ihmisten terveydestä, mikä tulee esiin ehkä parhaiten Ulkolinjan ohjelmasta. Kamalissa olosuhteissa valmistettuja tuotteita, joissa on kemikaalijäämiä - tuotteita, joista suuri osa on lisäksi varsin tarpeettomia. Länsimaiden kaksinaamaisuus on hämmästyttävää. Talouden pitää pyöriä, kaupan käydä, tuotteita tehdä kustannustehokkaasti. Ihmiset haluavat ostaa paljon ja halvalla, jolloin tuotanto siirtyy maihin, joissa kulut ovat pieiä: palkat alhaisia, Euroopassa kiellettyjä aineita käytetään surutta, työturvallisuutta ei tunneta lainkaan, eikä ympäristöstä tarvitse piitata. Kuten ohjelmassa kommentoitiin testissä reputtanutta nukkea: "Tämä on lähinnä ongelmajätettä."

http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2010/09/myrkyllista-kayttotavaraa.html
 
"vieras"
Kuluttaja-lehti etsi Suomessa myytävistä t-paidoista myrkyllisiä flataatteja ja nonyylifenolietoksylaatti-nimistä ympäristömyrkkyä. Niitä on aiemmin löydetty vaatteista Ruotsissa.

Vero Modan äideille suunnattu Mamalicious-merkkinen paita sisälsi myrkyllistä DEHP-flataattia peräti 11,05 painoprosenttia. Myrkky ei ole kielletty muissa kuin lastentuotteissa, joissa sitä saa olla korkeintaan 0,1 painoprosenttia.

DEHP-flataatti on lisääntymiselle vaarallista. Rottakokeissa sen on todettu imeytyvän istukan läpi sikiöön. Erityisesti lapset ovat herkkiä DEHP:lle.

Paitaa maahantuovan Bestsellerin mukaan kyseessä voi olla yksittäistapaus. Yritys sanoo testanneensa paidan, eikä flataatteja ole löytynyt.

Testit löysivät paljon flataatteja tai ympäristömyrkkyä myös Carlingsin Just a Fucking T-shirt -merkkisestä paidasta, JC:n oman brändin paidasta ja Lindexin Hello Kitty -lastenpaidasta.


http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2010/09/15/kuluttaja-aitiyspaidasta-loytyi-sikiomyrkkyja/201012769/12
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree;28115826:
Ellei haisisi, et harkitsisi palauttamista?
Miksi tilasit muoviprinttiä, jos arveluttaa?
Ellei haisisi, en välttämättä palauttaisi. Tilasin, koska halusin uskoa turvallisuuteen. Mutta tuo haju jotenkin vain herätti epäilykset ylipäänsä muoviprinttien turvallisuudesta....Olen kyllä vältellyt niitä tähänkin asti, joten taidanpa vältellä jatkossakin.
 
"vieras"
Luota vaan omaan nenääsi.

En tiedä HM:n paidoista,mutta muissa liikkeissä olen kyllä törmännyt erittäin pahalta haiseviin vaatteisiin. Sellainen öljyn,bensan, pölyn,kumin jne. omituinen sekoitus se haju usein on, en todellakaan osta.

Suurin osahan niistä taitaa haista todella pahalta liikkeisiin tullessaan, se haju vaan tuulettuu melko laimeaksi kun vaatteet henkareissa roikkuu.
 
"vieras"
Itse en pelkää myrkkyjä, koska pesujen jälkeen niitä ei varmaan hirveästi jää ja muoviprinttejä en osta, mutta käy sääliksi vaatekauppojen myyjiä, jotka käsittelevät päivittäin pesemättömiä vaatteita. Siinä yhdessä myrkkydokumentissa kerrottiin myyjistä, joille oli tullut terveysongelmia.
 
muovilabrasta
[QUOTE="vieras";28115649]Juuri tutkittiin esim. äitiyspaitoja ja niiden kuvioista jossakin oli printistä 70 prosenttia ftalaatteja. Jos on käytetty jotakin muuta pehmitintä, niin tuskin sekään tervellistä on.[/QUOTE]

No tuotapa niin. Meniköhän nyt jotain vikaan noissa luvuissa tai muisti pätkii. Missään printissä ei voi olla 70% ftalaatteja. Se on lisäaine, jota käytetään erittäin pieniä määriä niissä muovilaaduissa, joissa se on enimmäkseen välttämätön.

Jos tuolla tavoin ajattelette, niin unohtakaa kaikkien muovituotteiden käyttö elinympäristössänne hengelle vaarallisina.

On myöskin tehtävä ero, onko joku terveydelle haitallinen vai sellainen, joka ei vaikuta terveyteen tai sitten vielä terveydelle hyväksi oleva.

On olemassa myös elintarvikemuoveja, jotka ovat täysin neutraaleja ja silti ne ovat pehmitettyjä.
 
"vieras"
Joskus kun tilaan farkkuja niin ne haisee ihan jollekkin bensan tyyliselle aineelle,eikä lähe ees pesussa pois.Silloin aina miettii että mitähän näihinki on tungettu:$
Riippuu siitä, mistä tilaa ja missä on valmistettu. Kauko-idästä konteissa tulevissa tekstiileissä saatetaan käyttää suoja-aineita, jotta ne eivät homehdu pitkän matkan aikana. Se haisee, mutta haihtuu. Tekstiileille tehdään Suomessa tullilaboratiorion toimesta tarkastuksia, joten myyntiin ei miellä pääse haitallisia yhdisteitä sisältäviä tuotteita kovin helpolla. Ulkomaisista nettkaupoista, maasta riippuen, tilattaessa tätä kontrollia ei tehdä.
 
"vieras"
Lastenvaunuihin liittyen. Ainoa lastenvaunumerkki, jossa ei ole koskaan Saksassa Stiftung Warentest järjestön tekemissä testeissä löydetty haitallisia kemikaaleja, on itävaltalainen NATURKIND. Vaunujen kangasosat, lämpöeriteet jne ovat luomusertifioituja materiaaleja puuvilla, karitsanvillaa ym. luonnonmateriaaleja ja niillä on myös reilun kaupan sertifikaatit. Kovikelevyissä käytettään korkkia ja pyökkilevyjä. Vaunut on valmistettu Euroopassa europpalaisista osista.
 

Yhteistyössä