Huumeratsiat, poliisin tehoiskut

  • Viestiketjun aloittaja "hippi"
  • Ensimmäinen viesti
"hippi"
Tälläkin kertaa suurin osa tehoiskuista tehtiin syyttömien tiloihin. Poliisin pitäisi tulla tehoiskuihin siviilivaatteissa jotta koko naapurusto ei kuvittelisi tehoiskun jälkeen että naapurissa on rikollisia.
 
tässä linkkiä
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+paljasti+satoja+huumerikoksia+ja+140+kasvin+kotikasvattamon/1135266530085


"Tätä voi kuvailla jäävuorenhuipuksi. Tulokset kertovat osaltaan, millainen todellisuus Suomessa vallitsee"

Tämä uutinen todellakin kertoo todellisuudesta. Noin 500 paikkaan iskettiin ja saatiin epäiltyjä kiinni 422.

Jos tuloksellisista paikoista saatiin kiinni keskimäärin kaksi ihmistä tekee se 211 tuloksellista iskua ja 289 iskua syyttömien tiloihin.

Tulokset todellakin kertovat todellisuudesta. Todellisuus huumevalvonnassa on täynnä ylilyöntejä.

Näissä ratsioissa pääpaino oli uutisen mukaan kannabiksen kotikasvatuksen ja katukaupan kitkemisessä. Ristiriitaista eikö totta? Ensimmäisen tekeminen kun lisää jälkimmäistä.

Uutisessa on virhe sen suhteen että nuorison asenteet huumausaineita kohtaan olisivat muuttuneet sallivimmiksi. Itseasiassa päihteisiin suhtautuminen on kielteisempää kun aiemmin. Ainoastaan kannabis on poikkeus.
 
"hippi"
[QUOTE="tööt";23890293]Hyvä, että tulevat virkavaatteissaan, niin naapurusto tietää, mikä meno naapurissa on[/QUOTE]

Naapurusto kuvittelee tietävänsä. Etenkin kun naapurustossa todennäköisemmin on syyttömiä kuin syyllisiä noissa tehoiskuissa
 
"tööt"
Edellinen artikkeli alkuperäisessä muodossaan:

"Poliisin tehovalvontaiskut ovat paljastaneet satoja huumausainerikoksia eri puolilla Suomea. Liki viiteensataan kohteeseen tehdyissä iskuissa rikoksista epäiltyjä ihmisiä paljastui 422.

Marihuanaa ja hasista takavarikoitiin yli kolme kiloa ja amfetamiinia yli puoli kiloa. Huumekasveja löytyi noin 950.

Tehovalvontaiskuja tehtiin toukokuun puolivälissä.

Ylikomisario Pentti Kangasniemi Poliisihallituksesta arvioi, että luvuissa näkyy vain murto-osa huumerikollisuudesta. "Tätä voi kuvailla jäävuorenhuipuksi. Tulokset kertovat osaltaan, millainen todellisuus Suomessa vallitsee", Kangasniemi sanoo.

Ratsioiden pääpaino oli huumeiden katukaupan ja kannabiksen kotikasvatuksen kitkemisessä. Tyypillisessä kotiviljelmässä oli alle 10 kasvia. Suurin yksittäinen viljelmä käsitti 140 kasvia.

"Kotiviljelmiä oli joka puolella maata. Esimerkiksi Lapista kasveja löytyi 50", Kangasniemi arvioi ilmiön laajuutta.

Osa paljastuneista rikoksista oli törkeitä, mistä kertoo se, että iskuissa pidätettiin 36 ja vangittiin kuusi ihmistä. Kotietsintäjen yhteydessä takavarikoitiin myös aseita sekä anastettua omaisuutta. Huumerikosten lisäksi valvonnassa paljastui useita varkauksia.

Huumeisiin liittyvä rikollisuus on kasvanut Kangasniemen mukaan nopeasti. Vuosina 2007– 2010 poliisin tietoon tulleiden huumerikosten määrä lisääntyi viidenneksellä joka vuosi. Rikoksista epäiltyjen ihmisten määrä nousi samaan aikaan 36 prosenttia.

Kangasniemen mukaan luvuissa näkyy etenkin kotikasvatuksen lisääntyminen. Myös niin sanottuja muuntohuumeita on ollut tarjolla entistä useammin ja uusia variaatioita on tullut myyntiin sitä mukaa kun vanhoja on kriminalisoitu.

Äskettäin julkaistut tutkimustulokset kertovat puolestaan, että nuorten asenteet huumausaineita kohtaan ovat entistä sallivampia.

Uusi trendi huumekaupassa on välitystoiminnan siirtyminen entistä enemmän katukaupasta internetiin. Kangasniemen mukaan huumevälitykseen käytetään muun muassa nettipuhelinpalveluja.

Kangasniemen mukaan poliisi seuraa huumeiden nettikauppaa samalla tavoin kuin perinteistä katukauppaakin. "Meillä on oma ryhmä, joka tekee netissä valvontaa tarpeen mukaan."
 
"tööt"
[QUOTE="hippi";23890334]Naapurusto kuvittelee tietävänsä. Etenkin kun naapurustossa todennäköisemmin on syyttömiä kuin syyllisiä noissa tehoiskuissa[/QUOTE]

Älä puhu paskaa
 
Mitä noissa tehoiskuissa sitten tapahtuu, kun naapuristolle tulee vääriä käsityksiä? Juokseeko ne poliisit huutaen "huumeita, huumeita, täällä on huumeita!", sinne asuntoon vai mikä siinä on ongelmana?
 
"hippi"
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle;23890544:
Mitä noissa tehoiskuissa sitten tapahtuu, kun naapuristolle tulee vääriä käsityksiä? Juokseeko ne poliisit huutaen "huumeita, huumeita, täällä on huumeita!", sinne asuntoon vai mikä siinä on ongelmana?
Mitä naapurit ajattelisivat sinusta, jos teille tultaisiin näin?
 

Yhteistyössä