Huono ruokahalu (soseet)

Vauva 9kk syö todella huonosti soseita. Soseet aloitettiin 4kk iästä ja siitä lähtien on päivittäin saanut soseita lusikalla. Maisteli pari lusikallista, välillä ei kelvannut lainkaan. Sittemmin on annoskoko kasvanut 5-10 lusikalliseen, kuitenkin välillä on kausia ettei vaan uppoa. Jos on hyvänmakuista ruokaa tarjolla niin syö todennäköisesti enemmän. Jos ei tykkää mausta niin ei halua syödä yhtään.

Sormiruoista menee vain maissinaksut. Muut sylkee pois tai vaihtoehtoisesti tukehtuu.. ensimmäinen hammas puhkesi vasta nyt 9kk iässä. Korviketta syö pullosta aivan tarpeeksi eli sinänsä ravinnontarve tulee tyydytettyä sillä..

Onko muita kohtalontovereita? Miten teidän ruokahaluttomat vauvat ovat oppineet lopulta syömään ja miten maidosta vieroitus sujui?
 
vierailija
Määrät voivat tuntua pieniltä, mutta tuon ikäisellä en olisi vielä huolissani koska korvike pääasiallinen ravinto. Varsinkin jos kasvu normaalia niin ei se määrä vaan että maistelisi edes vähän kaikenlaista. Joillain lapsilla se vain vie aikaa enemmän tottua. Jos ei ole hampaita niin ei isoja kiinteitä voi aloittaakaan kun on tukehtumisvaara. Tärkeintä on rento asenne joka välittyy lapselle ja yhdessä tekeminen. Esim. Ottaa ruuan laittoon mukaan ja vähän antaa muistella, kosketella haistella. Tuputtaminen ei tehoa, sen olen 4 lapsen äitinä oppinut. Hyvin ovat kasvaneet vaikka määrät tuntuneet pieniltä. Edelleen joku hyvinkin nirso, ei ole niksit tai konstit auttaneet paitsi yhdessä kokkaaminen/sotkeminen.
 

Yhteistyössä