Hui, annoin lapselle väärän lääkkeen!!!

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
2v:lle annan päivittäin minisun d-vitamiinivalmisteen, mulla on aina sellainen 10kpl:een liuska keittiön tasolla pikku korissa. Taas sit annoin pienen valkoisen tabletin ja kohta lapsi tuo tabletin takaisin, oli ehtinyt sitä imeskellä vähän aikaa. Sanoi vaan, että paha haju ja ihmettelin, että niidenhän pitäis maistua hyvältä. Katsoin pakkausta ja se olikin cetiriztin allergialääkeliuska! Samanlaisia valkoisia tabletteja :( Toivottavasti tosta ei nyt oo haittaa, ei se kauan ehtinyt imeskellä kun tabletti oli kuitenkin ehjä kun sen takas toi, kuitenkin makua suuhunsa saanut...
 
neukkis
Onko se allergialääke sitten lapsilta kielletty? Katso pakkaus mitä sanotaan.
Monet lääkkeet ovat lapsilta kiellettyjä vain, koska niitä ei ole lapsille testattu. Läkkeen pakkausselosteess alukee jos on myrkytysvaara tms.
 
ap.
Alkuperäinen kirjoittaja neukkis:
Onko se allergialääke sitten lapsilta kielletty? Katso pakkaus mitä sanotaan.
Monet lääkkeet ovat lapsilta kiellettyjä vain, koska niitä ei ole lapsille testattu. Läkkeen pakkausselosteess alukee jos on myrkytysvaara tms.
Luki, että alle 6-vuotiaille ei saa antaa...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Timotei:
Alkuperäinen kirjoittaja äiti 40plusplus:
cetirizinia löytyy zyrtec mikstuuran nimellä pienemmillekin lapsille
Eri vahvuus vissiin kuitenkin aikuisella ja lapsella......

tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg

oraaliliuos 1 mg/ml

Tabletit reseptivapaita, oraaliliuos reseptillä!
jollen väärin muista niin meillä 2 -6 vuoden välillä meni 2.5 milliä kahdesti vuorokaudessa eli vastaa neljäsosatabua kahdesti. ja sitten 6 v jälkeen on mennyt 5 ml kahdesti tai puolikas tabu kahdesti. toki nuo on olleet respetillä, mutta nykyään on zyrten tipat respeptivapaat ja niissä ohje yli 6 v, mikstuura taitaa olla edelleen respetillä.
mutta äkkiä ajatellen kun 6 v vuorokausiannos on itseasiassa sama kuin aikuisen annos, vain jaettuna kahteen annoskertaan ja 2 vuotiaan annos puolet siitä, niin jos lapsukainen imeskeli osan tabua niin ei mitään hätää. ei sinällään vaikka koko tabukin olisi mennyt kun aikusillahan joskus se annos tuplataan.
cetiriziini on aika mielenkiintoinen, noin olen miettinyt, kun 6 v saa saman annoksen vuorokaudessa kuin aikuinen...
 
Ei ehtiny syödä, ei mitään hätää. Olen soitellut minäkin myrkytystietokeskukseen, kun meillä ovat olleet nopeita syömään mitä milloinkin. Kolikot ovat olleet lasten pienenä ollessa in ja muutaman kerran soittelin palakurkussa lääkärillekin, että meneekö lapsi nyt tukkoon, onko kuparin värinen raha myrkyllinen. Ja kadulta löysivät rahat ja äkkiä tunkivat suuhunsa, vaikka vierellä vahdin. Hirveän nopeita osaavat tietyssä iässä olla. Ja kerran tyttö joi hajuveden jämät...oli saanut tädiltään pullon, joka näytti tyhjältä, mutta sisälsikin vähän hajuvettä. Sattuu ja tapahtuu arjessa. Aikuisten lääkkeet ottaisin siitä keittiön pöydältä pois omiin rasioihinsa -voi isompikin erehtyä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Lokki:
Meillä oleva lasten Zyertec muuten annsotellaan tipoittain,ei milleittäin.
teillä on sitten ne tipat käytössä eli se joku 20 millin pullo vai mikä lie. Sen lisäksi nestemäisenä on mikstuura isommassa pullossa (muistelen että 200 ml ja sitten joku pienempi mutta isompi kuitenkin kuin 20 ml). eli kyseessä on eri liuos. ja isommat liuospullot on reseptitavaraa ainakin joku aika sitten oli vielä vaikka tipat reseptivapaat yli 6 v annoksella
 
mutta sellainen huomautus tähän että jos yhtään epävarma niin ei kannata päätellä noita annoksia itse, ettei tulisi laskuvirheitä ja siitä seuraisi ties mitä. Kun näkee tällä palstalla jopa alan tulevien ammattilaisten pähkäilevän suht simppelien laskujen kanssa.
 

Yhteistyössä