»»» Huhtihiput 2008 - Osa 1 «««

Lilja hitsi tultiin just kaupungilta ja oltais voitu tulla myös keinumaan, mut neiti kävi just unille ja sen jälkeen meil on taas menoa. Mut pitää tulla tutustumaan puistoon joku päivä :)

RouvaP, voi apua! Jaksamisia sinne teille!

 
Onnea MB!

Minä palailin eilen töihin ja pojat aloittavat ensi viikolla päiväkodissa. Harjoittelut on mennyt hyvin, toivottavasti jatkokin sujuu.

Meillä on kävelty päivä päivältä enempi, vielä kuitenkin konttakin paljon. Ulkona leikitään hiekkalaatikolla, keinutaan ja tutkitaan ympäristöä.
 
Katarina mä muuten ostin tänään Miskalle omat uikkarit, siis ihan perusuimahousut anuuun suosituksesta. tiistaina ois tarkoitus ehkä mennä yksin ipanoiden kanssa uimahalliin, kai siitä kahdenkin kanssa selviää. ja maanantaina tähän tietoon pääsen yksin uimaan, jee.
 
Otsolle nousi sitten eilen kuume. Illalla oli melkein 39 ja yöllä oli aivan tulikuuma. Maitoa tissiteltiin sitten monta kertaa yön aikana. Siinä oli tyytyväinen ja pitäähän tuota nestettäkin saada Toivottavasti ei sitten jää tavaksi kuumeen jälkeen. Aamullakin oli vielä 38,5. Kovin on itkuinen ja väsynyt kaveri. Varmaan ei olis kannattanut antaa rokottaa eilen, kun oli vähän räkäinen, mutta en arvannut, että noin ärhäkästi reagoisi. Toivottavasti pian paranee. Nyt pitää suunnistaa apteekkiin hakemaan lisää suppoja!

MB:lle onnittelut! :flower: Täällä vihreenä kateudesta, meidän lapset kun on jo saatu.

Puella ja kuumeinen Otso
 
MB onnea :flower:

Meillekin tuli kerran rokotteesta tosi kova tauti kun annoin rokotuttaa pienessä räkätaudissa....Oli just kova kuume ja sit korvatulehdus. Olishan ne tietty voinu tulla ilman rokotustakin, mutta luulen kans että rokotus provosoi taudin "puhkeamaan" voimakkaammin.

Sadepäivää vietellään lasten kanssa keskenään, mies on polttaritohinoissa koko viikonlopun. Aika jännä viikonloppu pitää polttareita kun on äitienpäivä :/
 
Heippa kaikki Huhtihiput pitkästä aikaa. Kamalasti olette kirjoitelleet, pitää yrittää jossain välissä ehtiä lukaista teidän höpötykset, että pääsee taas kartalle. Itsellä työ ja pihahommat ovat pitäneet niin kiireisenä, ettei koneen ääreen ole malttanut edes istahtaa.

Mutta kysymykseen: Pojalla on ollut jatkuvaa nuhaa ja pientä lämpöilyä hoidon aloittamisesta alkaen, ts. noin kuukauden verran. Yöksi ollaan laitettu suppo, jotta pieni on saanut nukuttua. Ilman lääkettä yöt ovat kamalia. Pari viikkoa sitten syötiin myös antibioottikuuri korvatulehdukseen. Viikon alussa pojalle nousi kuitenkin jälleen korkea kuume. Luultiin sen johtuvan flunssasta, mutta huomasinkin, että sieltähän ne poskihampaat pukkaa tulla yläleukaan - mielestäni todella aikaisin, joten en osannut edes kuvitella moista. Yöt ovat menneet aivan kamaliksi, kun poika saattaa harrastaa tunninkin suoraa kirkumista keskellä yötä. Ollaan annettu sille suppoja se max 3 kpl:tta vuorokaudessa noihin hammaskipuihin. Ja ai niin, se kysymys: onko siitä haittaa, että poika on saanut enemmän tai vähemmän säännöllisesti suppoja nyt jo kuukauden ajan. Aikuisillahan särkylääkkeet on tilapäiseen käyttöön - mikä on tilapäistä? Supot tuntuu kuitenkin tehoavan, eikä pärjättäisi päiviä, eikä öitä, ilman niitä.

T. Mavi ja poika jo vuoden ja kuukauden
 
Mavi ei varmaan kannata ihan joka päivä antaa jos jo kuukauden annettu.. Maalaisjärjellä siis ajateltuna. Ehkä poika tarvis vähän lomaa hoidosta jos noin oireilee? Onko ollut kotona sairastamassa kun on ollut lämpöä noin usein? On se kuitenki aika pitkä aika saada päivittäin lääkettä. Ikää kuitenki niin vähän vielä jne. Ehkä lääkärikäynti olis paikallaan kun noin pitkittää sairastelua..

MB Paljon onnea! :flower:

Katarina
ei mitää uimavaippoja tarvi, täällä ne kaupungin vauvauintiinkin suosittelee tuleen ihan vaan uikkareissa eikä kukaan niitä vaippoja oikeesti käytä.. Eikä ainutkaan kakka ole kellunut altaassa vaikka esikoisen (3v) kanssa on käyty uinneissa jo 5kuisesta saakka. Tänäänkin tuli taas käytyä.. Ne uimavaipat on vaan rahastusta. Eihän pissa semmosessa pysy ja terve lapsi ei kakkaa uinnissa. Ainakaan jos ei just puol tuntia ennen ole syönyt.

Ja sit vielä paranemisia kaikille sairastaville :hug:
 
Mavi peesailen anuuuua. en antaisi enempää suppoja (ja meillä annetaan muutenkin Miskalle tarvittaessa jo Pamol F-tabletteja suuhun). kuukausi on aika pitkä aika aikuisellekin syödä särkylääkettä. toivottavasti pieni pian paranee! ootteko koittaneet kostuttaa ilmaa makuuhuoneessa esim ilmankostuttimella tai laittamalla pyykkiä yöksi makkariin kuivumaan? tai raaka, pilkottu sipuli (esimerkiksi lautasella hyllyllä tai yöpöydällä) auttoi meillä esikoisen aikaan hyvin. haisee vaan älyttömän pahalle mutta on tehokas sekä räkäisyyteen että yskään. tosin nykyään se alkaa oksettaa mua joten se keino on jäänyt. molemmilla muksuilla myös nostetaan pään puoleista päätyä sängystä kun ovat nuhaisia.

täällä on kovin sateinen päivä. sisko haki lapset hoitoon (vaihdettiin se meidän Näsinneula-illallinen siihen että sisko vahtii meidän muksuja 15 kertaa :whistle: ). katottiin miehen kanssa SAW5 viimeinkin ja vietettiin kaksistaan laatuaikaa ennen töitä. aamupäivä meni itkeskellessä, on jo pitkään tuntunut ikävä Minean kummitätiä kohtaan pahentuvan ja tänään se purkautui itkuna. suloinen neiti sitten antoi oikein pitkän halauksen ja silitti sanoen "älä äiti itke, täti on tähtenä taivaalla". mitä siihen voi muuta sanoa?
 
Anu-78
Iltoja! :wave:

Mavi , peesailen anuuua ja vuotaraaputinta, en antaisi yhtäjaksoisesti noin pitkään suppoja/lääkettä, voi olla että lapsi tottuu siihen ja sit se vaan haluaa yhä enempi ja enempi lääkettä, kohottaisin kyllä nyt menemään jo lääkärille näytille kun on jo n. kuukauden päivät ollut teillä tota pientä kuumeilua sun muuta.

Täällä oli päivällä tosi ihana ilma :) aurinko paistoi ja oli lämmintä :) mutta nyt illasta sitten rupes tuulemaan sekä meni pilveen :( niin vesisadehan se sieltä sitten tuli :( mut ei se mitään, hyvä vaan et pikkusen sataa...

Meillä Saku on nyt enempi ruvennut kokeilemaan kävelyä =) ja nykyään ehkä enempi kävelee tukia pitkin mitä konttaa :) et siitä se lähtee :)

Mukavaa äitienpäivää kaikille hippusten äideille! :flower:

Toivotteleepi: Anu ja Saku
 
Maville pikaseen, meillä kun poika sairasti paljon, kysyin lääkäriltä samaa kun tuntui et panadolia menee ihan jatkuvasti. Vastaus oli et oikein käytettynä ei aiheuta mitään haittaa hieman pidemmässäkään käytössä. Muuten oon samoilla linjoilla muiden kanssa ja ottaisin yhteyttä lääkäriin jos itku ei lopu. Minä annan panadolia kohtuu "löysästi" mut kuukausi kuulostaa aika pitkältä ajalta. Ja vielä :hug: sinne, täällä kans huudettiin yöllä suoraa kirkunaa tunnin verran.

Pojan kanssa käytiin tänään näytillä mut ihan hyvävointinen tuo on vaikka edelleen ripuloi. Nyt on pyllyn iho aivan palanu ku ruikut on koko ajan housuissa. :( Nyt poika nukkumaan, Hyvää äitienpäivää kaikille!

RouvaP ja Poika 1v

 
Mavi, olen ihan samaa mieltä että kannattaa kysäistä lääkäriltä vielä tuosta asiasta. Jos oot kuitenkin käyttänyt ainoastaan parasetamolia, niin en jaksa uskoa että kuukauden mittainen käyttö vielä mitään erityistä haittaa tekee :hug: Jatkuva käyttö tarkoittaa yleensä kuukausia ellei jopa vuosia (ainakin aikuisten tapauksessa). Meidänkin tytölle tulee nyt hampaita ja oon pitäny paria purulelua pakkasessa ja just ennen käyttöön ottoa huljuttanut hetken kuuman veden alla (niin että sulaa suurimmaksi osaksi) - se auttaa nukahtamaan kun saa jäystää jotakin =)

Täytyypä käydä shoppaamassa tuolle prinsessalle uimapuku, kiitos vinkistä! Pitää kyllä varmuuden vuoksi ostaa niitä uimavaippoja ainakin reissutarkoitukseen...

Meillä on tyttö taas kerran nuhainen ja köhii koko ajan. Äsken kun otin hänet syliini niin tunsin oikein kättä vasten miten keuhkoissa rohisi :( Täytyy odotella tiistaihin tai keskiviikkoon ennen kuin vien hänet lääkäriin, hän sai äskettäin antibioottikuurin ja kävi lääkärissä viimeksi viime viikolla (+ pari kertaa hoitsulla). Inhaa lähteä reissuun kipeän lapsen kanssa :/
 
Heippa täältäkin,

Ja ihanaa äitienpäivää kaikille äideille :flower:

Sain jopa ruusuja, leffan ja aamupalankin, ei voi valittaa =)

Mavi;
Miekin käytin surutta suppoja, kun hampaita pukkasi oikein urakalla, muutoin meillä jäi yöt nukkumatta. Laitoin varmaan kolme viikkoa aina nukkumaan mennessä supon, saatiin edes vähän nukuttua, Väinöllä kun on tosiaan jo 16 hammasta, eli yöt oli ihan itkua tuossa välissä.

Uimisesta:
Meillä ei vauvauinnissa ainakaan saa edes käyttää uimavaippoja, lahkeelliset housut oltava tosin jalassa.

Koittakaahan potilaatkin parantua. Menen jatkamaan äitienpäivän viettoa, pojan kanssa, mies lähti just töihin =)

Ja onnea vielä synttärisankareille täältäkin;-)

Dooris ja Väinö
 
Hyvää äitienpäivää kaikille!

Mavi samoilla linjoilla minäkin. Veisin varmaan lääkäriin näytille. Joku syyhän tuohon jatkuvaan pitää löytyä.

Meillä Otso edelleen kuumeinen. Yöllä oli taas kuin kekäle. Aamulla oli 38, mutta nyt taas supon myötä näyttää laskevan. Ja päivystykseehän meidän oli eilen lähdettävä, kun ei millään rauhoittunu vaikka kuume saatiinkin lääkeillä laskettua. No korvatulehdushan sieltä sitten löytyi! :headwall: Jatkossa en kyllä enää anna rokottaa vaikka oliskin vain pieni nuha. Nyt sitten näyttää nuo antibiootit vetävän mahan ihan ripulille. Onneksi ei ole kuin viiden päivän kuuri.

Nyt taas kuuluu olevan äitiä ikävä, mentävä!

Puella ja Otso
 
Kiitos kaikille vastauksista! Illalla ollaan nyt laitettu suppo yöksi, että saadaan nukkua. Tämä päivä on menty ilman. Lääkärissä ollaan käyty viikon välein (ekalla kerralla oli se korvatulehdus, toisella kerralla lääkäri ei löytänyt mitään) ja lääkäri-herra kertoi, että kyse on aivan normaalista flunssasta ja siitä johtuvasta pienestä lämmönnoususta, ja flunssathan on aivan normaaleja, kun lapsi siirtyy kotoa hoitoon. Pojalla on vain nyt sattunut flunssa toisensa perään. Itsekään en usko, että tämä epäsäännöllisen säännöllinen käyttö ei ole vielä vaikuttanut poikaan mitenkään, mutta kyselin vain jatkoa ajatellen. Ja suppoja ollaan annettu siksi, kun pojan maha on aika herkästi reagoiva ja ollaan ajateltu, että normaalit tabletit/poreet voisivat tehdä mahan kipeäksi.

P.S. Pojan sängyn pään puoleinen pääty on ollut jo tuon kuukauden ylempänä ja sipulit lautasella joka flunssainen yö. Luomukeinot on siis käytössä! Nukahtaminen ei ole ollut koskaan ongelma, mutta yölliset heräilyt on tulleet nyt pari viikkoa sitten kuvioihin. Silloin poika ei nukahda kuin viereen, huudettuaan (kiruttuaan) ensin n. puoli tuntia...

Mutta nyt kakkavaipan vaihtoon!

Ai niin, ihanaa äitienpäivää kaikille!

Mavi ja touhu-poika :flower:
 
Meillä ainakin nuoremmalla meni maha sekaisin pamol f:stä, joten meillä käytetään suppoja tai nestemäistä panadolia. Esikoiselle käy myös pamol f.
Me annetaan aika helposti suppo jos on tarvetta, mutta pitkältä kuulostaa kuukausi.
Mavi: Olette varmaan maininneet lääkärissä käydessä että joudutte antamaan suppoja jatkuvasti iltaisin? Kävittekö terveyskeskuksessa vai yksityisellä? Itse varmaan veisin ihan yksityiselle puolelle jos jatkuvasti flunssaa ja lämpöilyä.
 
Otso on vieläkin kuumeessa! Eikö tuon lääkekuurin pitäisi jo alkaa vaikuttaa? Kuitenkin jo lauantaina aloitettu. Meillä kun ei noita korvatulehduksia ole liiemmälti ollut, niin kertokaapa viisaammat! Ja Jannalla alkoi eilen mahatauti uudestaan. Otsollakin maha aivan ripulilla, mutta tiedä sitten johtuuko antibiootista vai onko tuota mahatautia. Onneksi juo kuitenkin hyvin, tissimaitoa varsinkin, muuta ruokaa ei sitten nimeksikään. Ja minä kun tässä jo suunnittelin vierottamista, maitoa tulee taas enemmän kuin aikoihin.

Puella ja Otso
 
Puella, voisin melkein veikata et teillä on nyt kaksi eri tautia päällä. Ab-kuurissa kyl kestää 3-4pvää et vaikuttaa parhaiten mut toi vatsatauti kuulostaa samalta mitä meillä oli. Siinä oli pojalla aluksi kuumetta pari päivää. Sit just niinku sanoit, luulin et tytöt oli jo parantunu niin ripuli alkoiki uudelleen. Oon aika varma et tää oli rotaa, tollanen oireiden aaltomaisuus kuulemma liittyy siihen. Jos Otsolla on nyt alkamassa se vatsatauti ja se pitää sitä kuumetta? Viikko meni pojalla ihan ripskalla, nyt ei oo vielä tullu mitään, lippu salkoon...! Minäkin kovasti olin vierottamista suunnitellu mut rinnalla tuo on koko viikon roikkunu. :whistle: Toisaalta ajattelin et parempi et syö ees rinnasta ku et on sit tipassa sairaalassa jos kuivuu. Tsemppiä teille, toivottavasti ei tuu kaikille. :hug:

RouvaP ja Poika 1v
 
Puella: Meillä meni maha ripulille kyllä heti antibiootin alotuksen jälkeen. Että on kyllä vaikea sanoa kumpaa teillä nyt on. Mutta jos ei huomiseen mennessä ole parannusta oloon muuten tullut niin vie ihmeessä uudelleen lääkäriin. kyllä kuurin pitäisi purra jo siihen mennessä. Eikä siitä haittaa ole, parempi katsoa ne korvat uudelleen sitten. Ja tosiaan jos ei muutenkaan syö niin antibiootti sotkee masun ihan takuuvarmasti.

Meillä muuten pojalla menee maha ripulille nestemäisestä panadolistakin. Siinähän on sorbitolia joka voi herkemmillä aiheuttaa ripulia.
 
argh. sanokaa nyt mikä hemmetti tuota poikaa vaivaa :headwall: se vaan kiljuu ja karjuu koko ajan sisällä, ulkona itku loppuu seinään mutta en mä voi asua ulkona kiljukaulan kanssa :snotty: ruokaa syö hyvin, kakkaa tulee, korvat ei ole tulehtuneet (vaikka eivät olekaan terveet vielä) jne. ihan sama mitä syö niin aina on huutoa. itellä palaa käpy täysin.
lääkäreille kun asiasta on sanonut niin vakiovastaus on "se kuuluu ikään". hampaita ei KAI tee, vannomaan en mene.

oikeasti kun alkaa kaikilla kilistä vähitellen :ashamed: tänään pääsin yksin uimaan ja teki mieli vaan istua siellä pukuhuoneessa pari tuntia kun ei ollut takiaista roikkumassa lahkeessa. hoidossa (muiden kuin isänsä) viihtyy hyvin eikä kiukuttele ainakaan noin pahasti.
 
vuotaraaputin :hug: tääl tuntuu vähän samanlaiselta.. kyllä sillon ku on muita niin ollaan nätisti mut kaksin kun ollaan niin kiljutaan ja roikutaan koko ajan kimpussa.. (ja kaksinhan me paljon ollaankin) ulkona sentäs leikkii.
mä kyl veikkaan et meille on tulossa hampaita( tai siis Eerolle :D ) kuolaakin siihen tahtiin..
 
Meillä kans yks lahkeessa roikkuja kitisijä täällä :headwall:
Olisko ikään liittyvää?!
Meillä on kyllä äiti-riippuvuuskin menossa. Hyvin pärjää kun jää isänsä kanssa, mutta esim. jos en oo illalla kotona kun menee yöunille niin sen seuraavan yön itkeskelee ja herää yöllä ja olis vaan mun sylissä...
 

Yhteistyössä